rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ БОКС

БОКС

Ломаченко нокаутом переміг Хорхе Лінареса і встановив унікальний рекорд

У Нью-Йорку на знаменитій арені «Медісон Сквер Гарден» відбувся бій за титул чемпіона світу з боксу за версією WBA в легкій вазі, в якому українець Василь Ломаченко (11-1, 9 КО) переміг Хорхе Лінареса (44-4, 27 КО) з Венесуели. Бій у новій для СуперВасі вазі завершився нокаутом у десятому раунді.

Бій був дуже важким. На початку поєдинку перевагою володів українець, потім суперник перехопив ініціативу і навіть відправив Ломаченка в нокдаун - перший у кар'єрі нашого боксера.

Однак Василь швидко оговтався, дещо змінив тактику, і все стало на свої місця. У вирішальному десятому раунді обмін двосічними важкими ударами привів до нокауту від Ломаченка, який завдав точний удар по печінці суперника.

Таким чином, 30-річний Василь Ломаченко встановив унікальний рекорд - він став чемпіоном світу у трьох різних вагових категоріях, витративши на це лише 12 поєдинків.

«Почну, мабуть, з неприємної речі, - сказав Василь на прес-конференції після бою. - Тієї, якої, в принципі, я чекав у боксі, але її ніхто не хоче. Прикро, звичайно, що побував у нокдауні. Це свідчить про помилки, про те, що я не до кінця виконав те завдання, яке дав батько. Головна помилка - йшов вліво, звідти і пропустив. Це те, що не потрібно було робити, те, що ми відпрацьовували, те, про що ми говорили. Але я радий, що все вийшло саме так. Це - практика, це - досвід. Не вмієш вчитися на чужих помилках - вчися на своїх. Добре, що я встав, зібрався і довів справу до кінця.

Традиційно величезне дякую моїй команді - татові, Андрієві Борисовичу, Сесіліо, Рассу, всім моїм спаринг-партнерам, Дмитрові Митрофанову, Петрові Апостолу, Майкі Пересу, Едісу. Вдячний усім українцям, які дивилися і хвилювалися, всім уболівальникам, фанатам. Дякую всім моїм друзям, які приїхали підтримати, перебували в цей історичний момент поруч зі мною. Величезне дякую моїй родині, що завжди мене чекає і вболіває. Їм, рідним, мабуть, було найскладніше в той момент, коли я побував у нокдауні. Але добре те, що добре закінчується».

Бій Ломаченко - Лінарес став найбільш рейтинговим у США на кабельному телебаченні в 2018 році. Показники трансляції ESPN складають метрику 1.0 стосовно решти боїв. Точна цифра аудиторії не називається, але найбільш рейтинговим поєдинком у 2018 році до цього був бій Геннадій Головкін - Ванес Мартиросян на HBO з метрикою 0.9, - повідомляє tribuna.com.

Після перемоги над Лінаресом промоутер Ломаченка Боб Арум повідомив, що наступним суперником Василя, найімовірніше, стане чемпіон WBO Рей Бельтран, а бій відбудеться 25 серпня в Інглвуді на арені «Форум».

Також уже є попередня домовленість про ще один об'єднавчий бій у легкій вазі. 28 липня чемпіон WBC Майкі Гарсія в Лос-Анджелесі на арені Staples Center проведе бій з володарем титулу IBF Робертом Істером.

Якщо Василь Ломаченко та Майкі Гарсія підтвердять статус фаворитів, то наприкінці 2018 року світ боксу зможе побачити довгоочікуване протистояння двох топ-боксерів сучасності.

КАРАТЕ

На Євро-2018 збірна України здобула чотири медалі

У сербському місті Новий Сад завершилися змагання європейської першості з карате 2018 року, за підсумками яких на рахунку українців чотири медалі.

Як повідомляє офіційний сайт НОК України, медаль найвищого ґатунку до скарбнички збірної України принесла Анжеліка Терлюга (до 55 кг). На шляху до «золотого» тріумфу спортсменка здобула перемоги над суперницями з Болгарії, Німеччини, Люксембургу та Італії, а у фіналі вирвала перемогу в хорватки Олександри Хасані.

Срібна медаль в активі Аніти Серьогіної, яка виступає у ваговій категорії до 61 кг. Ще дві бронзові медалі на рахунку Станіслава Горуни (до 75 кг) та чоловічої збірної з куміте.

Нагадаємо, у 2020 році змагання з карате вперше проводитимуться на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх, які відбудуться у столиці Японії - Токіо.

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

Христина Погранична вдруге здобула титул чемпіонки України

  Title

У Луцьку минулими вихідними завершився чемпіонат України з художньої гімнастики.

Серед 160 гімнасток України, які брали участь у національному чемпіонаті за програмою кандидатів в майстри спорту України, найкращою стала львів'янка, вихованка тренерів Ірини Рудої та Людмили Яковенко - Христина Погранична, - повідомляє прес-служба ЛОДА.

Варто зазначити, що Христина Погранична нещодавно повернулася з Марокко, де здобула п'ять медалей на літній Всесвітній Гімназіаді-2018 у змаганнях з художньої гімнастики, а незабаром вона вилітає на Гран-Прі Європи в Ізраїль.

МАУНТИНБАЙК

Яна Беломоіна в Австрії виграла Гран-Прі

В австрійському Обертауні відбулися змагання престижного старту Гран-Прі з маунтинбайку, на якому скарбничка збірної України поповнилася медаллю найвищого ґатунку.

Зазначимо, що ці змагання вважаються найбільш видовищною гонкою серед усіх змагань на гірських велосипедах в Австрії, що зумовлено складністю траси, - повідомляє офіційний сайт НОК України.

Українка Яна Беломоіна на дистанції 25 км показала найкращий час, проїхавши п'ять кіл траси за 1 годину 33 хвилини і 03 секунди й випередивши найближчу конкурентку більш, ніж на дві хвилини.

Друге місце посіла учасниця Олімпійських ігор-2012, срібна призерка чемпіонату світу-2014 Барбара Бенко з Угорщини. Третьою стала учасниця Олімпійських ігор-2016 Даніелла Кампузано, яка представляла національну збірну Мексики.

ТХЕКВОНДО

Ірина Ромолданова - бронзова призерка чемпіонату Європи-2018

Тхеквондистка Ірина Ромолданова посіла третю сходинку п'єдесталу пошани європейської першості-2018.

Вихованка тренера Олега Нама здобула бронзову медаль континентального форуму, змагаючись у ваговій категорії до 46 кг, - повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Нагадаємо, в колекції нагород 24-річної Ірини Ромолданової «срібло» чемпіонату світу-2015, «золото» Євро-2016, «срібло» Євро-2014 і «золото» ХХІХ літньої Всесвітньої Універсіади-2017.

ФЕХТУВАННЯ

Шпажист Богдан Нікішин виборов «срібло» на етапі Кубка світу-17/18 в Парижі

Український шпажист Богдан Нікішин став срібним призером на етапі Кубка світу з фехтування сезону-17/18 в Парижі.

Як повідомляє xsport.ua, Нікішин стартував одразу в турі прямого вибування під другим номером посіву. У стартовому поєдинку лідер збірної України мінімально переміг перспективного іспанця Юлена Перейру (14:13). В 1/16 фіналу так само з мінімальною перевагою обіграв Квон Ен Чжуна (5:4) з Південної Кореї. Потім здобув перемогу над венесуельцем Франциско Лімардо, завершивши бій з рахунком 9:1, і здобув путівку в півфінал турніру, перемігши американця Кертіса Макдональда (15:10).

На стадії 1/2 фіналу українець вибив з боротьби корейця Пак Кен Ду (15:9), а у вирішальному поєдинку програв два уколи дворазовому чемпіонові світу Миколі Новосьолову (13:15) з Естонії.

Для Нікішина ця медаль стала четвертою в теперішньому сезоні-17/18. На рахунку українського шпажиста вже було два «срібла», завойованих на етапах Кубка світу в швейцарському Берні і німецькому Хайденхаймі, а також «золото», яке він здобув на аналогічному турнірі в Ванкувері.

Зазначимо, що Нікішин вперше потрапив на п'єдестал пошани в особистій першості на престижному етапі Кубка світу в Парижі.

Збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Ігоря Рейзліна, Володимира Станкевича і Романа Свічкаря виграла «бронзу» на етапі Кубка світу-17/18 в Парижі.

Як повідомляє xsport.ua, в 1/8 фіналу українці пройшли Німеччину (42:31), у чвертьфіналі - Китай (24:16), а ось у півфіналі поступилися угорцям (21:23).

У підсумку, «синьо-жовті» здобули право поборотися за «бронзу» проти Ізраїлю. Сутичка вийшла напруженою і завершилася перемогою українців - 38:36.

Ця медаль стала першою для збірної України цього року. Попереднього разу «синьо-жовті» підіймалися на подіум ще в 2017 році. Тоді на етапі Кубка світу у Ванкувері вони стали другими.

ФУТБОЛ

Воротар «Вереса» Олександр Бандура - найкращий гравець 31-го туру УПЛ-17/18

Українська Прем'єр-Ліга, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 31-го туру чемпіонату УПЛ сезону-17/18.

До складу експертної ради увійшли: Леонід Буряк, Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Геннадій Орбу, Йожеф Сабо, Степан Юрчишин, Віктор Грачов, Олександр Сопко, Ігор Циганик, Ігор Шуховцев та Ігор Яворський, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги.

За підсумком голосування перемогу здобув воротар рівненського «Вереса» Олександр Бандура. За нього проголосувала більшість респондентів.

 

«Шахтар» виграв чемпіонат України

Футболісти донецького «Шахтаря» достроково стали чемпіонами України сезону-2017/2018.

Своє одинадцяте «золото» донеччани оформили за тур до завершення національної першості серед команд Прем'єр-ліги, обігравши в Харкові рівненський «Верес» - 1:0, - повідомляє Укрінформ.

Перемогу «Шахтарю» на стадіоні «Металіст» приніс точний удар Марлоса, який на 5-й хвилині зустрічі реалізував пенальті.

У паралельних матчах 31-го туру луганська «Зоря» програла київському «Динамо» (0:1) - на 67-й хвилині м'яч забив Беньямін Вербич, а ФК «Маріуполь» і полтавська «Ворскла» обмінялися голами Ігоря Тищенка (52) і Юрія Коломійця (30), відповідно, - 1:1.

У матчі завершального туру Прем'єр-ліги «Шахтар» 19 травня на виїзді зіграє з київським «Динамо», на рахунку якого 15 титулів чемпіонів України.

Результати інших поєдинків туру:

«Зірка» (Кропивницький) - «Карпати» (Львів) - 1:1

голи: Сергій Петров (38-а хвилина) - Хорхе Карраскаль (48, з пенальті);

«Олімпік» (Донецьк) - «Чорноморець» (Одеса) - 1:0

гол: Сергій Люлька (89 - автогол);

«Сталь» (Кам'янське) - ФК «Олександрія» - 1:2

голи: Мар'ян Мисик (90+1, з пенальті) - Андрій Бацула (75), Андрій Цуріков (77).

Турнірне становище:

перша шістка - «Шахтар» - 75 очок, «Динамо» - 70, «Ворскла» - 46, «Зоря» - 43, «Маріуполь» - 38, «Верес» - 34;

друга шістка - «Олександрія» - 42, «Олімпік» - 36, «Карпати» - 34, «Зірка» - 31, «Сталь» - 26, «Чорноморець» - 26.

ТЕНІС

17-річна Даяна Ястремська вперше потрапила до ТОП-150 рейтингу WTA

Українка Даяна Ястремська вперше в своїй кар'єрі потрапила до ТОП-150 оновленого 14 травня рейтингу найкращих тенісисток світу за версією Всесвітньої жіночої асоціації (WTA).

Ястремська піднялася одразу на 32 рядки в світовому рейтингу і посідає тепер 148-е місце, оновивши свій найкращий результат на десять позицій, - повідомляє btu.org.ua.

Ще на кілька позиції поліпшили свої особисті рекорди Марта Костюк (130) і Ангеліна Калініна (135).

За підсумками ігрового тижня українські тенісистки посідають такі місця в ТОП-100 рейтингу WTA:

4. Еліна Світоліна (5505 очок) - зберегла позицію;

27. Леся Цуренко (1260) - піднялася на дві сходинки;

66. Катерина Козлова (894) - залишилася на тому самому місці;

81. Катерина Бондаренко (775) - втратила одну сходинку.

Олександр Косенко: «Зіграємо на турнірі в Ірані, а також зі збірними Франції та Португалії»

Як львів’янин Дмитро Сидорук після важких поранень представляє Україну на «Іграх Нескорених»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers