rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Хитка рівновага – чи тонкий травневий політичний лід

На час карантину суспільно-політичне життя в Україні майже завмерло – принаймні, на перший погляд. Але цілком ймовірно, що це саме те затишшя, котре буває перед бурею.

Звісно, в країні щось відбувається. Навіть багато що. Політики та чиновники декларують статки, продукують заяви. Громадяни вчаться виходити у відеоефір, вивчають Zoom, або ж просто обурюються у соцмережах. Найбільш відчайдушні вже починають обурюватися на лавках під під’їздами, в деяких містах вже обурюються на майданчиках та вулицях, і навіть ходять без масок.

Влада обіцяє послаблення карантину, громадяни їй вірять, окремі міста послаблюють карантин вже самі. Щоправда, на яких підставах це робиться – невідомо, адже вірус наразі нікуди не подівся, і якою наразі є ситуація в країні з вірусом – того достеменно не знає ніхто, зокрема – і сама влада. Точно відомо наразі тільки те, що українських політиків і чиновників той вірус здебільшого не бере. Принаймні, для прикладу, відверто проросійський депутат Вадим Новинський, останніх 6 років більш відомий як «с**а православна», радісно повідомив країні, що від коронавірусу він вилікувався.

До слова, зовсім нещодавно цьому Новинському оточення людини, котра і охрестила депутата некрасивим прізвиськом, продало газову компанію з ліцензією, і то за ціною, у 60 разів дорожчою, ніж купило в держави. Бо прізвиська прізвиськами, а торгівля – торгівлею. Йдеться про компанію «Аркона Газ-Енергія» зі спецдозволом на розробку і видобуток газу у Полтавській області.

Як виявили розслідувачі програми «Схеми», «компанія була пов’язана з людьми з оточення Ігоря Кононенка та Петра Порошенка, і в часи президентства останнього купила спецдозвіл у держави поза конкурсом і занадто дешево - заплативши в бюджет менше, ніж 4 мільйони гривень, хоча були інші претенденти, готові заплатили більше».

Як так вийшло, що в часи правління такого патріотичного чоловіка держава продала спецдозвіл на газ за копійки – незрозуміло. Як і те, яким чином оточення цього чоловіка в тяжкі кризові часи продало стратегічно важливий ресурс проросійському депутатові (тобто читай – Росії)…

Мабуть, вийшло це в той самий спосіб, в який згодом партія того ж таки патріотичного чоловіка, разом з партією іншого, не менш відомого своєю патріотичною позицією, чоловіка проголосували разом за закон про продаж землі. Йдеться про партії Петра Порошенка та Святослава Вакарчука, якщо раптом хто не відслідковував ці процеси.

Ринок землі мав би стартувати в Україні в липні 2021 року – принаймні, так написано в цьому законі.

Голосували за нього в ніч на 31 березня. Є ймовірність, що депутати на той момент просто не усвідомлювали небезпеку епідемії коронавірусу та її наслідки, зокрема, й економічні.

Адже вже зараз в Україні значна частина малого бізнесу пішла під воду, середній бізнес себе почуває дуже кепсько. Зокрема, і ті ж самі фермери, котрі, теоретично, мали би купувати цю землю…

Тобто продавати землю буде кому – але хто буде купувати? Навіть тих «малих» та середніх бізнесменів, котрі ще донедавна могли собі прикупити гектар чи два, карантин добряче вже потрусив. А коли Україна зможе повернутися до нормального життя – того ніхто не знає. Що б там не казали великі й малі чиновники…

Більш-менш добре в Україні наразі себе почуває тільки великий бізнес – але, як то не дивно, значна частина того бізнесу тісно пов’язана з Росією. Незле, зокрема, себе почуває і ДТЕК Ріната Леонідовича Ахметова. І пов’язаний цей ДТЕК не лише з Рінатом Леонідовичем. Адже для того, щоб возити вугілля з окупованих територій, як то робив ДТЕК раніше, потрібні були контакти на найвищому рівні і в Росії (бо там вам не тут, в РФ без найвищого дозволу ніхто не дозволить на таких територіях з таким делікатним питанням працювати), і в Україні.

Україна майже забула, що єврооблігації ДТЕК свого часу поскуповувала компанія ICU (Investment Capital Ukraine), пов’язана, теж якщо раптом хто забув, з людьми з оточення Петра Порошенка. А раніше група ICU і взагалі належала Валерії Гонтаревій, яка, щоправда, продала свій пакет акцій після призначення головою Національного банку.

Два роки тому, в березні 2018 року, детективи Національного антикорупційного бюро взялися розслідувати скуповування компаніями групи ICU (Investment Capital Ukraine) єврооблігацій холдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова в рамках розслідування кримінального провадження щодо введення формули «Роттердам+».

Але, як бачите, за 2 роки то все стихло, колишній менеджер ДТЕКу став прем’єр-міністром, і тепер вже вся країна обговорює, чи наважиться влада вимкнути АЕС на догоду вугільним та «зеленим» станціям Ахметова.

Адже АЕС – це не чайник, його не можна просто так взяти і вимкнути, а потім увімкнути, якщо раптом передумаєш. І чим такі експерименти з АЕС можуть закінчитися – хто його знає. Україні в принципі експерименти з АЕС протипоказані, карма тут погана. Але хто про неї думає, про ту карму, коли йдеться про такі гроші…

А тут, як бачимо, це якраз та субстанція, котра цілком нормально так примирила і чинного главу держави (з його прем’єр-міністром), і попередника чинного глави держави… А от прихильники чинного глави держави та його попередника досі чубляться – і в соцмережах, і у приватних розмовах… Мабуть тому, що нема в них глибинної душевної спорідненості з Рінатом Леонідовичем, котрий, як бачите, так гарно помирив двох минулорічних суперників.

А як сварилися, як сварилися… А прихильники – ті взагалі одне одного вбивати були готові – хоча, здавалося, обоє за одну єдину Україну вболівають…

Втім, цілком можливо, що є тема, котра об’єднає і розсварених українців. І навіть людина така є.

Точніше – може стати.

Наразі на цю роль претендує Сергій Стерненко, хлопець, давно знайомий нашим читачам (нагадати можна, для прикладу, ось тут: "Добро повинне бути з…?".

 

«Чинний президент іде в руслі політики Кучми. Будує феодальну державу, де регіони віддані на поталу тим, хто в обмін на гарантію повної – політичної, правоохоронної, судової – автономії готовий будь-якими, насамперед нелегальними, способами забезпечити голоси на виборах. Схема Донбасу. Свої судді, свої прокурори, СБУшники, поліція. На Донеччині володів цим всім Ахметов, а в Одесі - Галантерник. Замість Януковича – Труханов».

Гарні слова, чи не так?

Автор цих слів – Ігор Луценко. Цитата – уривок з його посту у Фейсбуку за травень 2018 року.

Title
 Фото – з ФБ-сторінки ультрас столичного
футбольного клубу «Динамо»

З того часу змінився президент, але не змінилося «русло політики». Навіть Кучма при ділі, активно працює. І не змінилося бажання влади змусити активістів зменшити активність до нуля – назвемо це так. І дивним чином першим з цих активістів став саме Стерненко.

Нагадаємо, 24 травня 2018 року в Одесі було скоєно третій напад на Стерненка та його дівчину. Однак активіст запекло відбивався - і один з нападників отримав ножове поранення, внаслідок якого помер, інший втік, однак поліція його затримала, а потім відпустила. Сам Стерненко дістав ножове поранення руки і струс мозку.

Історію цю традиційно для нашої країни довго тягнули. А тепер з’явилися новини, що Стерненка, у найкращих традиціях української влади, хочуть з потерпілого зробити обвинуваченим.

Волонтер Роман Синіцин заявив, що, за його інформацією, СБУ спільно з Офісом генпрокурора готують Стерненку підозру за статтею 115 Кримінального кодексу України: умисне вбивство.

Першими відреагували футбольні вболівальники.

 

«Ми, Ультрас Динамо Київ, уважно слідкуємо за ситуацією, що розвивається навколо справи активіста та націоналіста Сергія Стерненка.

Нагадаємо, що на Сергія було здійснено три замахи. Під час останнього загинув один з нападників.

Якщо антиукраїнські сили таки спробують незаконно висунути підозру у вбивстві або затримати Сергія - ми одразу ж оголосимо загальну мобілізацію та збір для акції протесту!

Закликаємо інші фанатські рухи та всіх українців, яким не байдужа доля цієї країни, тримати руку на пульсі подій.

Українці мають право на самозахист!» - повідомили у вівторок, 5 травня, ультрас столичного футбольного клубу «Динамо» на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Будемо сподіватися, що влада їх почує.

Бо дуже негарна картина вимальовується.

У Кучми – Гонгадзе.

У Порошенка – Гандзюк.

До Януковича, правда, їм обом не дострибнути, в нього – ціла Небесна Сотня.

Але буде прикро, якщо в Зеленського буде Стерненко.

Сподіваюся, Україна цього не допустить.

Попереджені – значить, озброєні.

Заочний арешт Януковича дозволить почати процедуру екстрадиції – Офіс генпрокурора

Москва намагалася отруїти мера Праги

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers