rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Автобус з дитячою футбольною командою потрапив у ДТП. Є жертви

Автобус з дитячою футбольною командою потрапив у ДТП. Є жертви

 

В американському штаті Арканзас автобус, який перевозив дитячу футбольну команду, потрапив у ДТП. У результаті аварії одна дитина загинула, ще 40 постраждали.

Про це повідомляє WMC із посиланням на поліцію штату.

«У понеділок вранці в штаті Арканзас автобус, який перевозив дитячу футбольну команду, потрапив у серйозну аварію. В результаті інциденту загинула одна дитина, ще 40 постраждали», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у салоні пасажирського автобуса перебували діти віком від 7 до 12 років разом із тренерами.

Постраждалих було госпіталізовано до найближчих медзакладів.

 

Китай погодився скоротити мита на імпорт американських автомобілів

 

Влада Китаю погодилася скоротити і скасувати мита на ввезення в країну автомобілів американського виробництва. Про це в неділю американський президент Дональд Трамп написав у Twitter.

«Китай погодився скоротити і скасувати мита на ввезення автомобілів до Китаю зі США. На даний момент розмір мит становить 40%», - написав президент.

У минулі вихідні президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі у рамках саміту G20 в Аргентині домовилися докласти зусиль для укладення нової торговельної угоди за 90 днів. При цьому глава Білого дому погодився не підвищувати з 1 січня тарифи на китайську продукцію на суму в 200 млрд доларів з 10% до 25%.

 

41-го президента США Джорджа Буша поховають у Техасі

 

Починаючи з понеділка, американці зможуть особисто віддати шану 41-му президентові США Джорджеві Бушу. Його труна буде виставлена у приміщенні Конгресу.

Джордж Буш помер у п'ятницю ввечері у Техасі, йому було 94 роки.

Офіційна церемонія прощання запланована на середу в Національному соборі у Вашингтоні. Білий дім проголосив середу, 5-е грудня, Національним днем жалоби: на державних установах уже приспущені національні прапори.

Поховають 41-го першого президента у четвер, у Техасі, на території бібліотеки його імені.

 

Понад 20 людей постраждали під час торнадо в Іллінойсі

 

Через торнадо у штаті Іллінойс постраждала, щонайменше, 21 людина. Крім того, стихія повністю або частково зруйнувала понад 100 будинків. Про це повідомляє CNN.

За словами губернатора штату Брюса Ронера, троє потерпілих перебувають у лікарні, ще 18 отримали незначні пошкодження.

Як зазначає телеканал, торнадо пошкодило лінії електропередач, у результаті чого понад 2 тисячі мешканців міста Тейлорвілл залишилися без електроенергії.

Крім цього, влада штату Джорджія намагається з'ясувати, чи було торнадо причиною пошкоджень інфраструктури військово-морської бази Кінгс-бей, де також постраждали двоє військовослужбовців.

 

США змінили правила відкриття робочих віз

 

Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило про нові правила відкриття віз типу H-1B.

Це зменшить можливості американських компаній щодо залучення працівників з-за кордону, - передає Укрінформ.

Зокрема, згідно з новими правилами, одержувачі цих віз повинні володіти високою кваліфікацією і рівнем освіти, як мінімум, на рівні бакалаврату.

Нова система передбачає, що компанії, що мають намір запрошувати співробітників з-за кордону, повинні заздалегідь зареєструватися у Службі громадянства та імміграції США (USCIS).

H-1B розігруються на лотереї, що проходить у квітні. Щорічно видається 65 тисяч таких віз, ще додатково 2 тисячі можуть бути надані іноземцям з науковими ступенями.

Міністерство внутрішньої безпеки повідомило, що має намір зменшити вплив елемента випадковості на процес видачі віз, ретельніше проводити відбір претендентів і збільшити кількість отримувачів віз, які здобули наукові ступені в американських університетах.

 

Голова Пентагону на форумі з питань оборони - про ескалацію в Керченській протоці, Росію та Путіна

 

Голова Пентагону Джим Маттіс, виступаючи на Форумі національної оборони ім. Рейгана в Каліфорнії, окрім іншого, прокоментував дії Росії та Путіна.

«Ми маємо справу з двояким порушенням Путіним Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності», - заявив Маттіс. «Як зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, Сполучені Штати повністю виконують свої зобов'язання. В Європі немає нових ракет США, але є нові російські ракети. Договір, який поважає тільки одна сторона, не може бути ефективним і не захистить нас. Тож ми відновимо наші зусилля з контролю над озброєнням, але справа за Росією», - заявив він під час форуму.

Маттіс згадав і про ескалацію в Керченській протоці. «Про це також свідчить нахабна зневага та порушення росіянами договору 2003 року з Україною, що дозволив російським та українським кораблям вільно проходити через Керченську протоку. Цей договір було нахабно порушено минулих вихідних», - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що можуть зробити США, щоб стримати поведінку Росії, міністр оборони США заявив: «Це - дуже складна ситуація, адже пан Путін, очевидно, вчиться повільно. Він не визнає, що те, що він робить, стає причиною ворожого ставлення до його народу. Він не діє в інтересах російського народу, він фактично змушує НАТО до переозброєння та зміцнення демократичної позиції, єдиної позиції всіх демократій разом».

Кажучи про Путіна, Маттіс заявив, що «ми бачимо, що маємо справу з кимось, кому ми просто не можемо довіряти».

Повний текст виступу Маттіса наводить сайт Міністерства оборони США.

 

Біля консульства США у Мексиці прогримів вибух

 

Вибухівка була підірвана біля консульства США в місті Гвадалахара, штат Халіско, на заході Мексики. Відомостей про постраждалих не надходило. Про це повідомляє Twitter-сторінка Генеральної прокуратури регіону.

«Після того, що сталося біля консульства США в Гвадалахарі, де, за повідомленнями, стався підрив вибухового пристрою, федеральна влада почала розслідування, про результати якого буде повідомлено пізніше», - йдеться в заяві.

Як повідомляє телеканал «Televisa», невідомий підкинув вибуховий пристрій у напрямку консульства США, після чого втік. Вибух пошкодив паркан саду при консульстві, за межами самої будівлі.

За неофіційною інформацією, на місці вибуху знайдені фрагменти уламкової гранати.

 

У Флориді літак упав на дитячий лікувальний центр, є двоє загиблих

 

Пілот і пасажир легкого літака загинули внаслідок авіакатастрофи, що сталася в місті Форт-Лодердейл, штат Флорида, США.

Про це повідомив у суботу американський телеканал NBC Florida з посиланням на Департамент пожежної охорони Форт-Лойдердейла.

«Двоє людей загинули після того, коли їхній літак врізався в центр терапії дітей з аутизмом», - зазначається в повідомленні.

Крім пілота й пасажира літака, більше ніхто не загинув. Загалом, у лікувальному центрі під час інциденту перебували вісім дорослих та п'ятеро дітей, але ніхто з них не отримав навіть поранення, уточнюється в повідомленні. Діти були евакуйовані в безпечне місце.

Нещасний випадок трапився в суботу, в другій половині дня. Літак злітав з аеропорту Форт-Лодердейл.

До розслідування інциденту долучилася Федеральна авіаційна адміністрація та Національна рада з безпеки транспорту США.

 

Після 7-бального землетрусу на Алясці сталося ще 194 поштовхи

 

Потужний землетрус стався на півдні Аляски вранці у п'ятницю, уразивши найбільше місто в штаті - Анкоридж. У результаті землетрусу магнітудою 7 балів були зруйновані дороги та будівлі, без електропостачання залишилися багато людей, однак про смертельні випадки або серйозні травми серед населення не повідомляється.

Потужні підземні поштовхи були зафіксовані на відстані приблизно 13 км на північ від Анкориджа. В цьому місті проживають 300 тисяч осіб, що становить близько 40 відсотків населення Аляски.

Після потужного землетрусу впродовж наступної доби Аляска зазнала, щонайменше, 194 менших поштовхів, - повідомляє CNN із посиланням на Геологічну службу США.

Громадські школи, багато закладів харчування і магазинів в Анкориджі зачинилися рано. Найбільше постраждали дороги та мости, але, загалом, місто вберегло інфраструктуру від значних збитків, - повідомляють посадовці.

Гелікоптери патрулювали регіон з повітря, збитки, завдані інфраструктурі регіону, фіксувалися дронами.

Сейсмологи прогнозують нові поштовхи, - передає CNN.

Протягом минулого сторіччя в цьому регіоні було зареєстровано лише 15-16 землетрусів магнітудою понад 6 балів, - зазначає американський геофізик Браян Кілґор.

Майкл Вест, державний сейсмолог штату Аляска, назвав цей землетрус найбільш потужним в Анкориджі з 1964 року.

Україна має право визнавати захоплених моряків військовополоненими, – Джордж Кент

Іллінойс відсвяткував 200-річчя приєднання до США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers