rss
04/30/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
American-Ukrainian Club \ Все, що потрібно знати про TOEFL
TOEFL (англ. Test of English as a Foreign Language) – це міжнародний іспит з англійської мови як іноземної, розроблений Educational Testing Service (ETS) та Прінстонським університетом (Нью-Джерсі, США). Мета тесту – оцінити рівень підготовки тих, для кого англійська не є рідною мовою.

Навіщо TOEFL студенту? TOEFL є обов’язковим при вступі до більшості університетів США, Канади та інших країн світу. Він обов’язковий для вступу на аспірантуру в усі університети США, якщо до того студент навчався іншою мовою. TOEFL складається також для участі у багатьох міжнародних наукових та сертифікаційних програмах стажування.
TOEFL складають ті, хто має бажання вчитися у закордонному ВНЗ. Це найпопулярніший тест для перевірки знань англійської мови як іноземної. Понад 9000 навчальних закладів та інших установ у більш ніж 130 країнах приймають TOEFL.
Особливість іспиту TOEFL полягає у тому, що він орієнтований на американську англійську, тому для бажаного результату TOEFL необхідно розумітися на лексичних та граматичних тонкощах, що відрізняють American English від British English.
По суті, TOEFL – це тест, що містить різнотипні питання, для відповіді на які необхідно вибрати правильний варіант із кількох запропонованих. Усі завдання тесту виконуються за комп’ютером.
Тест складається із 4-х частин: Reading (60-100 хвилин), Listening (60-90 хвилин), Speaking (20 хвилин), Writing (50 хвилин). Після частини Listening – перерва 10 хвилин.
Загальна тривалість тесту – 4,5 години.
Вартість тесту в Україні становить: 180 доларів.

Підготовка до TOEFL

Існують різні варіанти підготовки до тестування. Оскільки офіційного представництва компанії в Україні немає, підготовкою до нього займаються мовні школи, центри та окремі викладачі.
MBA Strategy займається підготовкою до міжнародних бізнес-шкіл MBA, Executive MBA, програм MSc, PhD, LLM. Компанія займається і підготовкою до складання міжнародних мовних тестів, у тому числі до тесту TOEFL. Підготовка проводиться індивідуально та у групах. Тривалість підготовчих курсів – від 4 до 7 тижнів. Вартість залежить від інтенсивності занять. Окремо діє пропозиція для студентів зі знижкою на заняття.
Courses by Cevin – викладацький центр з підготовки до TOEFL, IETLS, GMAT, GRE, SAT/ACT у Києві. Підготовка до TOEFL відбувається в режимі стандарт та інтенсив.
Мовний центр «Grade education center». Повний курс підготовки до тестування триває на 8 тижнів. Розрахований на студентів із рівнем Intermediate і вище. Експрес курс складений для рівня Upper Intermediate і вище.

Платні онлайн-курси

The TOEFL® Online Prep Course. Це інтернет-навчальна програма, яка допоможе отримати навички, необхідні для успішного складання TOEFL. Зареєструвавшись на сайті, студент отримує власний профіль і облік успішності. Підготовка відбувається по всіх чотирьох частинах тесту. Курс розрахований на 6 місяців (до 80 годин контенту). Тест містить різноманітні випробування, інтерактивні книги та зберігає всі відповіді, в тому числі усні. Вартість курсу – 89.99 $.
Сайт: http://www.ets.org/s/toefl/onlineprep/
Take TOEFL Practice Online. За допомогою курсу студент отримує досвід складання реального TOEFL IBT. Складання таких тестів в онлайні поліпшує навички студента. Після проходження тесту, студент одразу отримує результат, що дає змогу оцінити рівень знань.  Вартість курсу – 39,95 $.
Сайт: http://toeflpractice.ets.org/

Безкоштовні онлайн-курси

TOEFL iBT® Quick Prep. Це безкоштовний курс із реальними тестовими завданнями, які сформовані на базі попередніх тестів. Кожен рівень онлайн-курсів включає питання всіх чотирьох розділів тесту.
Сайт: http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/quick_prep/
TOEFL iBT® Sampler. Курс містить питання з усіх чотирьох розділів тесту TOEFL, зокрема, і інтерактивного читання та аудіювання, а також питання по усній і письмовій частині.
Сайт: http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/toefl_sampler
TOEFL iBT® test sample questions. Зразки завдань з розділу Listening, які можна завантажити безкоштовно, знайомлять із форматом та структурою тесту.
Сайт: http://www.ets.org/toefl/ibt/prepare/sample_questions

Спільноти в соціальних мережах

http://toeflgregmatielts TOEFL, GRE, GMAT, IELTS
http://toefl_exclusive TOEFL
http://go_study_abroad Study Abroad: TOEFL/IELTS
http://toefl  Офіційна сторінка тесту
http://www.facebook.com/pages/TOEFL-Preparation/553981784633395 Підготовка до тестування в мережі Facebook
http://totalenglish  Спільнота для тих, хто вивчає англійську мову
http://club20318254  Англійська мова, TOEFL

Підручники

Офіційна «інструкція» до тесту «TOEFL Test Prep Planner»:
http://www.ets.org/s/toefl/pdf/toefl_student_test_prep_planner.pdf
Kaplan TOEFL iBT with CD-ROM. Підручник для підготовки до усіх частин тесту складено компанією Kaplan, світовим лідером у підготовці до тестування та вступу до вишів. До книги додається диск.
Barron’s TOEFL iBT Superpack. «Пакет» складається з двох підручників, комп’ютерного диску і десяти аудіо дисків для підготовки до тестування.
Cracking the TOEFL iBT with CD, 2012 Edition (College Test Preparation). Книга містить практичні поради і пояснення по тесту, аудіо матеріали, детальне пояснення по кожному тесту.
Cambridge Preparation for the TOEFL® Test Book with CD-ROM. Книга містить сотні різноманітних вправ з усіх чотирьох частин тесту. Компакт-диск, який додається, містить тести з книги та три додаткових випробування в електронному форматі, який імітує онлайн TOEFL® IBT. Аудіо-програми містять бесіди та лекції.
443 English Essays for TOEFL. Книга містить перелік тем у частині Writing, які можливі у тесті. Також є велика кількість зразків есе.
Sample Essays for the TOEFL Writing Test (TWE). Ця книга містить 400 зразків есе з оцінками 6,0. Кожен нарис був написаний на основі однієї з тем з офіційного списку ETS. Книга охоплює 100% усіх тем.
Kaplan TOEFL Vocabulary Quiz Book: 350 of the Most Common TOEFL Vocabulary Words. Master the Basics of the English Language. Score Higher on the TOEFL (Kaplan 5 Steps to Success: TOEFL Vocabulary). Словник найбільш вживаних слів під час тестування.
Perfect Phrases for the TOEFL Speaking and Writing Sections. Книга пропонує ідеальні фрази для складання TOEFL.
500 Words, Phrases, Idioms for the TOEFL iBT Plus Typing Strategies. Кожна вправа у підручнику складається з чотирьох тестів. Тест 1, з кількома варіантами відповідей, має десять нових слів. Далі вам буде запропонований тест 2 для закріплення вивченого в першому тесті. Тести 3 і 4 остаточно закріплять новий матеріал у вашому словниковому запасі. Матеріал підібраний так, щоб максимально відповідати екзаменаційним завданням TOEFL.
Speaking and Writing Strategies for the TOEFL iBT. Підручник, який вчить правильно планувати аргументацію на усній і письмовій частинах.

Skype-підготовка

Підготовку за допомогою Skype пропонують багато мовних шкіл та центрів, а також приватні викладачі. Перевага даного способу – гнучкий графік та індивідуальний підхід. Наприклад, на сайті preply.com можна знайти цілий список репетиторів, які в режимі онлайн допоможуть підготуватися до тестування.  Ціни варіюються від 5 до 30 доларів за годину.

Реєстрація

Зареєструватися на проходження тесту можна на офіційному сайті ETS: http://www.ets.org/toefl/ibt/register/
Ви зобов’язані ввести дані хоча б одного документу, що засвідчує особу, перш ніж зареєструватися на певну дату. Офіційного центру TOEFL в Україні немає. Центральний офіс, який відповідає за Європу, розташований у Нідерландах.
Дати складання тесту можна подивитися на офіційному сайті TOEFL. Тестування відбувається 3-4 рази на місяць у Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Миколаєві, Одесі, Івано-Франківську, Сімферополі та Сумах. У Донецьку наразі скласти тест неможливо.
Оплатити тест можна за допомогою кредитної/дебетової картки: American Express, Discover, JCB, MasterCard або Visa, використати акаунт PayPal, електронний чек, якщо у вас є рахунок в банку в США.
Реєстрація завершується за 7 днів до дати тестування. В екстреному випадку зареєструватися можна не пізніше, ніж за три дні до дати тестування, але при цьому необхідно заплатити штраф у розмірі 35 доларів. Люди з особливими потребами (фізичними, цукровим діабетом, хронічним болем) мають заповнити окрему заявку.
Зареєструватися також можна за допомогою телефону. Українцям потрібно телефонувати в Нідерланди. Телефон для реєстрації: 31-320-239-540. Можна також зареєструватися поштою. Для цього потрібно завантажити і заповнити реєстраційну форму (PDF). Ідентифікаційні вимоги – на офіційному сайті ETS.
Далі потрібно обрати один зі способів оплати, зазначених у формі. Заповнену форму необхідно надіслати на адресу регіонального центру. Зробити це потрібно не пізніше, ніж за чотири тижні до складання тесту.
Заповнена форма надсилається до регіонального центру реєстрації. Якщо за три дні до завершення термінів реєстрації ви не отримали відповіді – варто зателефонувати в регіональний центр.
Якщо ви реєструєтесь поштою, вам потрібно буде ввести певні коди вручну, які зазначаються автоматично при реєстрації в режимі онлайн. Переглянути список кодів для реєстрації поштою можна на офіційній сторінці реєстраційних кодів TOEFL:
http://www.ets.org/toefl/ibt/register/codes
Якщо виникає ситуація, коли потрібно перенести або скасувати складання тесту, потрібно це зробити не пізніше, ніж за три дні до зазначеної дати (не враховуючи сам день тесту). Наприклад, якщо тест проводиться у суботу, ви повинні перенести або скасувати його вже у вівторок.
Вартість перенесення тесту складає 60$, сплатити їх потрібно до того, коли ви зможете зареєструватися на нову дату.
Способи перенесення або скасування складання TOEFL.
Онлайн: за допомогою власного профілю на сайті TOEFL iBT. На домашній сторінці потрібно натиснути View Order(s) та обрати опцію Modify або Cancel.
За допомогою телефону: для скасування або перенесення тесту потрібно телефонувати до регіонального центру реєстрації.
Ви не можете перенести або скасувати тестування поштою, по e-mail або у випробувальному центрі.
Повернення коштів відбувається в тому разі, якщо ви скасували реєстрацію до закінчення триденного терміну. Повертається половина початкової сплати за тест у доларах США. Готівкою гроші не повертаються. Повернення не буде здійснене, якщо ви не виконали належні процедури при реєстрації.

Особливості складання TOEFL

Апеляція

Студент може подати апеляцію протягом трьох місяців після складання тесту. Є можливість оскаржити лише оцінювання усної розмови (Speaking) та письмової відповіді (Writing). За повторну перевірку однієї секції доведеться заплатити 60 $.
Результати апеляції, які цього разу вже є остаточними, будуть розміщені на особистій сторінці особи протягом трьох тижнів після подання заяви.

Правила складання тесту

Розплануйте свій час так, щоб приїхати до екзаменаційного центру мінімум за 30 хвилин до початку тесту. У разі запізнення ви не матимете змоги пройти тест.
Для проходження тестування студент має залишити всі електронні засоби поза аудиторією.
Якщо в центрі, де складається тест, немає безпечного місця для ваших речей, то вони будуть запаковані у пластиковий пакет і зберігатимуться під вашим стільцем. У разі порушення вимоги студент змушений буде покинути аудиторію. Гроші в такому випадку не повернуть.
Із міркувань безпеки у центрі тестування може вестися відеозапис.
Розмовляти під час тестування з іншими учасниками заборонено.
Студент не може самостійно покинути аудиторію. Якщо виникає потреба вийти, студент має підняти руку, повідомити про це асистенту, і тільки потім вийти. Перед тим, як ви повернетеся в аудиторії, вас можуть попросити показати свої кишені.

Скасування результатів

Якщо під час тесту ви зрозумієте, що результат буде незадовільним, одразу після закінчення ви можете скасувати свої результати. У такому випадку тест перевірятися не буде. Дізнатися результат з окремих частин неможливо. Ваш результат не буде доступний ні вам, ні закладам, які ви обрали для відправки сертифікату. Гроші за реєстрацію також вам не повернуть.
Протягом десяти днів після складання тесту, ви маєте можливість відновити свої результати. Для цього потрібно відправити відповідну заяву в TOEFL Services. Заява має містити ваше ім’я, дату народження, номер телефону, реєстраційний номер та інформацію про оплату.
Вартість послуги складає 20 $.
Результати будуть доступні приблизно через три тижні після обробки вашого запиту та оплати.

Лайфхаки

Оскільки тест складається за допомогою комп’ютера, потрібно хоча б кілька разів потренуватися робити завдання на комп’ютері заздалегідь, щоб у день тесту не виникало зайвих незручностей.
Перед тим, як відповісти на питання, уважно прочитайте кожну частину. Ви можете повернутися назад і змінити свою відповідь. Ви можете пропускати питання, щоб повернутися до них пізніше.
Відповідайте на всі питання. Ваш результат у цій частині залежить від кількості правильних відповідей. Краще відповісти на питання хоч якось, ніж взагалі пропустити його.
Спробуйте відповідати швидко, поки не забули про якісь важливі моменти. Після прослуховування питання спробуйте відповісти на нього, не дивлячись на варіанти відповіді. Потім перегляньте варіанти і оберіть найбільш відповідний.
Під час Speaking ваша вимова має бути чіткою і голосною, аби не довелося потім перезаписувати частину тесту, якщо вас буде погано чути.
Під час Writing у вас буде всього 30 хвилин на есе, і при цьому ви не матимете можливості перевірити пунктуацію чи орфографію. Тому постарайтеся використовувати ті слова, в написанні яких ви на 100% впевнені.
Головне – слідкувати за часом. При підготовці потрібно постійно контролювати часові рамки кожної частини, щоб на тестуванні все встигнути.

Процедура проходження

На офіційному сайті тесту TOEFL можна переглянути відео про день складання тесту. У день тестування студент прибуває на вказану адресу, за якою був зареєстрований. Далі відбувається реєстрація. Кожен, хто зареєструвався на тест, отримує спеціальну картку із персональними даними та фотографією. Цю картку потрібно показати під час реєстрації. Перед тим, як розпочати тестування, особа, яка вас реєструє, робить ще одне фото. Студент також підписує договір про нерозголошення конфіденційної інформації. Всі ці процедури виконуються для того, аби напевно знати, що зареєстрована особа – це ви.
Після реєстрації розпочинається тестування за комп’ютером. Студент має перевірити, чи справно працюють його навушники та інша апаратура. Тестування триває 4,5 години. Після другої частини тестування передбачена обов’язкова перерва – 10 хвилин. Якщо виникає потреба вийти під час тестування – студент втрачає свій власний час. Після проходження усіх частин тесту студент має повідомити про свої результати або скасувати їх. Після надсилання результатів студент виходить із системи.

Структура тесту

Тест складається із чотирьох частин.
Читання (Reading) – визначає здатність читати і розуміти тексти різного стилю і змісту. Частина складається із 3-4-ох текстів різної тематики. До кожного тексту – 12-14 запитань. На все завдання – 60-80 хвилин. Загальна шкала оцінки – від 0 до 30.
Аудіювання (Listening) – визначає здатність сприймати на слух академічну англійську. Це 2-3 блоки завдань, кожен з яких включає в себе 1 діалог і 2 лекції. До кожного блоку – 17 запитань. Під час прослуховування тексту є можливість робити позначки (нотатки). Загальна шкала оцінки – від 0 до 30.
Усне мовлення (Speaking) – визначає здатність чітко і грамотно висловлюватися академічною англійською. На студента чекає 6 розмовних завдань. Для підготовки – 30 секунд і не більше 1 хвилини для відповіді. Розмовна частина триває 20 хвилин. Загальна шкала оцінювання – від 0 до 30.
Письмова частина (Writing) – визначає здатність писати на рівні, близькому до вимог навчальної програми закордонних ВНЗ. Інтегроване завдання – 20 хвилин, есе на задану тему – 30 хвилин. При оцінюванні письмового завдання важливу роль відіграє структура тексту, аргументація та граматика. Загальна шкала оцінки від 0 до 30.

Оцінювання

Максимальна кількість балів, яку можна набрати під час складання тесту – 120. Ваші бали будуть розміщені на сайті приблизно через 10 днів після дати складання. Ваш результат складається з чотирьох показників, зведених у загальний бал:
Reading / Читання (0 – 30)
Listening / Аудіювання (0 – 30)
Speaking / Усне мовлення (0 – 30)
Writing / Лист (0 – 30)
Total Score / Загальний результат (0 – 120)
Ви можете переглянути свої результати онлайн: зайти на свій акаунт TOEFL IBT й обрати «Перегляд балів» на вашій домашній сторінці.
Ви маєте право складати тест стільки разів, скільки вам заманеться, але кожна наступна спроба має бути не раніше, ніж через 12 днів після останньої. Результат тесту дійсний протягом двох років.

Відгуки про тест TOEFL

Можна десять разів прочитати детальний опис тесту TOEFL, але враження студентів, які особисто його складали – безцінні. Завжди цікаво дізнатися, як насправді все відбувається в реальних умовах. Ми вирішили запитати студентів, які вже мають досвід у тестуванні, про день складання TOEFL, підготовку та результати.

 Title 
  

Наталія Гелетюк

– Коли складали тест і з якою метою? Чому обрали саме його?
– Складала тест у лютому 2013. Вступала до коледжу в Канаді. Тест обрала, бо був у списку необхідних документів.
– Чи задовольнив результат?
– Склала на 80.
– Скільки часу тривала підготовка? Як проходила? Які ключові моменти підготовки дали відчутний результат під час тестування?
– Готувалась на курсах у Києві протягом двох місяців. Результат задовольнив. Ключовим моментом було те, що я мала хорошу викладачку.
– Наскільки сильно впливає хвилювання у день тесту? Маєте особисті поради щодо того, як пережити цей день успішно?
– Зовсім не хвилювалася, тому нічого не вплинуло на результат. Особисті поради: не хвилюватись, добре виспатись і поїсти. Якщо є можливість складати у своєму місті – то краще не їхати до іншого, це додає хвилювання.

  Title
  

Катерина Таратинська

– Коли складали тест і з якою метою? Чому обрали саме його?
– Складала для магістратури у листопаді 2013 року. Обрала цей тест, тому що він підходить для магістерських програм усіх країн світу.
– Чи задовольнив результат?
– Склала так, як мені треба було – 90.
– Скільки часу тривала підготовка? Як проходила? Які ключові моменти підготовки дали відчутний результат під час тестування?
– Відвідувала курси з підготовки до тесту. 15 занять, 1.5 години кожне. Робили багато пробних тестів на кожному занятті. Це допомогло найбільше. Так навчилася правильно розподіляти час, отримала певний запас слів, які використовують майже у кожному тесті, також потренувалася складати тест на комп’ютері. Для мене це було найважче. Без курсів скласти тест на високий бал неможливо.
– Наскільки сильно впливає хвилювання у день тесту? Маєте особисті поради щодо того, як пережити цей день успішно?
– Я взагалі багато нервую і через це втрачаю час. У частині Reading, на мою думку, часу катастрофічно не вистачає. Раджу проходити пробні тести знову і знову, поки не почнеш вкладатися в час. І найголовніше – під час усної частини говорити потрібно голосно, інакше тебе не почують і змусять перескладати.

Ганна Цупко

– Коли складали тест і з якою метою? Чому обрали саме його?
– Складала для того, щоб мати практичне підтвердження свого рівня знання англійської. Також для роботи (працювала перекладачкою як фрілансер). Обрала саме TOEFL, тому що це тест, який визнається в усьому світі.
– Чи задовольнив результат?
– Задовольнив. Із 120 набрала 102 бали.
– Скільки часу тривала підготовка? Як проходила? Які ключові моменти підготовки дали відчутний результат під час тестування?
– Не мала жодної підготовки, тому що навчалася на філологічному факультеті. Повторювала правила, дивилася серіали в оригіналі для вимови. Для того, щоб нормально скласти – треба гарно писати есе, вміти добре розмовляти англійською, вміти слухати і розуміти. Вимова в усній частині чітка і красива, тому, в принципі, зрозуміти не складно. Курси підготовки не раджу. Навіть якщо тебе надресирують на складання тесту, то чи дійсно ти знатимеш англійську? Краще вже використовувати онлайн-ресурси для підготовки.
– Наскільки сильно впливає хвилювання у день тесту? Маєте особисті поради щодо того, як пережити цей день успішно?
– Хвилюватися не варто, завалиш все діло. Там реально треба бути сконцентрованим. Як пережити успішно? Можна піти на пробний тест, наприклад, це часто допомагає.

Марія Шипітко, готує студентів до складання TOEFL

У середньому, кандидати, які готуються, набирають від 105 до 115 балів із 120. Якщо в людини рівень знання англійської B2, то підготовка триватиме 2,5 місяця.

Автор: Наталія Патрікєєва
Джерело: «Студвей»

Прийменники руху в англійській мові

All you need is Love. Як говорити про кохання англійською мовою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers