rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Музична балачка \ В авіакатастрофі Airbus A320 у Франції загинув оперний співак українського походження
Оперний співак Олег Брижак, який починав кар'єру в СРСР, загинув у результаті аварії Airbus A320 в Альпах.

Про це повідомляє німецька газета Bild.
«Німецька опера в Дюссельдорфі/Дуйсбурзі сумує за басом-баритоном Олегом Брижаком. Він став однією з жертв катастрофи рейсу U49525», – написав у своєму Twitter журналіст видання Гонне Гарлінг.
У Німецькій опері в Дюссельдорфі підтвердили інформацію про загибель співака.
«Ми втратили великого виконавця і велику людину – Олега Брижака. Ми вражені», – заявив генеральний директор театру Крістоф Майєр.
У серпні минулого року Олег Брижак розповів в інтерв'ю DW.de, що його батько був українцем. Тоді співак зазначив, що йому дуже важко спостерігати за подіями в Україні.
«Мені дуже боляче спостерігати за подіями в Україні. Мій батько був українцем. У момент початку війни і входу німців в Україну йому було 15 років. Його вивезли до Німеччини на примусові роботи. Він вижив лише для того, щоб після звільнення Червоною Армією стати «ворогом народу» та «зрадником», і провести 25 років у казахстанському ГУЛАЗІ. В цьому таборі, на поселенні, я і народився», – сказав тоді Брижак.
Зазначається, що Брижак народився в Казахстані в 1960 році, закінчив музичне училище в Караганді і консерваторію в Алма-Аті. В 1986-1991 роках виступав в оперних театрах Львова, Челябінська і Санкт-Петербурга. У 1996 році Брижак став солістом Німецької опери в Дюссельдорфі.
Нагадаємо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings вдень 24 березня розбився у важкодоступному районі французьких Альп. У катастрофі лайнера, що прямував з Барселони в Дюссельдорф, за останніми даними, загинули 150 осіб.

Мирослав Кувалдін: «В мирний час мені б не спало на думку писати марші»

Марко Галаневич: «У гурті боремося з гендерними стереотипами»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers