rss
04/26/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
American-Ukrainian Club \ Дати та порядкові числівники в англійській мові
Наше життя поділено на роки, місяці, дні. В очікуванні подій ми рахуємо хвилини, в моменти переживань відзначаємо кожну секунду, плануємо майбутнє на роки вперед і згадуємо минуле. Так чи інакше, наше життя визначено поняттям «часу», а будь-яку важливу подію або захід обов'язково позначено певною датою, і мова йде не тільки про день народження або свята. Час - спільне поняття для всіх народів, а ось в його позначенні у кожної національності є свої нюанси і уточнення, які варто враховувати, вивчаючи будь-яку іноземну мову.
Для того щоб навчитися правильно вимовляти або писати дати, нам необхідно згадати про порядкові числівники в англійській мові. Проблема в тому, що при написанні дат в англійській мові ми можемо використовувати цифри (1,2,3 ...), а ось в усному мовленні доводитися вживати порядкові числівники, тобто перший, другий, третій і т.д. Запам'ятайте основне правило практично для всіх числівників: щоб отримати, наприклад, порядковий числівник «шостий» потрібно до цифри six (6) додати суфікс th - sixth. Винятками є кілька слів, а саме перший звучатиме як the first, другий - the second, третій - the third. До речі, не забувайте про означений артикль the перед порядковим числівником. Ось тепер, знаючи порядкові числівники англійської мови, можна перейти до дат.
Як правильно називати дати в англійській мові?
Як уже говорилося раніше, письмовий і усний варіанти вживання дат в англійській мові різняться.
Наприклад, для третього липня ми пишемо 3 July (3rd of July), а вимовляємо the third of July або July the third. Другий варіант: для двадцять п'ятого вересня ми пишемо 25 September (25th September), а говоримо the twenty-fifth of September або September the twenty-fifth.
У цих прикладах ми розібрали, як називати дні в місцях, а як же правильно вимовляти той чи інший рік? Відповідь проста - будь-який рік до 2000 ми називаємо числами по дві цифри. Тобто, якщо це 1983 - то потрібно сказати 19-83, nineteen eighty three. Наш міленіум буде звучати, як і в українській, дві тисячі - two thousand. А рік 2001 відповідно two thousand and one.

Корисні слова при зазначенні дат в англійській мові

Фразове дієслово set

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers