rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Молодим батькам \ Молодим батькам

Низький тиск при вагітності: що робити і чи варто хвилюватися

Від редакції:
Про високий тиск відомо всім, а от гіпотоніки не привертають такої уваги суспільства. Дізнайся, чим небезпечний для тебе і плода низький тиск при вагітності, і навчися його уникати.

Про те, якої шкоди організму (особливо – серцево-судинної системі) завдає артеріальна гіпертензія, знає практично кожен. Звуження просвіту кровоносних судин призводить до сильних болів, тому високий тиск у людей асоціюється в першу чергу з головним болем, підвищеним серцебиттям і аритмією – основними ознаками нездорового серця і нездорових судин.
Низький тиск лякає людей значно менше, оскільки виникає він значно рідше. При цьому його вплив не вважається особливо шкідливим – неприємні симптоми здаються куди більш важливими. Тим не менш, низький тиск при вагітності може виявитися дуже шкідливим і для матері, і для малюка.
Ти напевно знаєш, що іще не народжена дитина має з матір’ю спільне коло кровообігу. Проблема в тому, що низький тиск матері – це низький тиск дитини. При зниженому тиску кров рухається значно повільніше, тому в тканинах починається незначне кисневе голодування. Для дитини воно може виявитися фатальним – особливо на пізніх термінах вагітності.

Розпізнати і перемогти
Важливий крок при лікуванні зниженого тиску – це діагностика, причому правильна. Симптоми низького тиску за низкою причин схожі на симптоми значної крововтрати: слабкість, дзвін у вухах, туман в очах, знижена активність організму. Це пояснюється в першу чергу кисневим голодуванням мозку – і чим сильніше виявляються симптоми, тим серйозніше низький тиск впливає на твій організм (і на організм твоєї майбутньої дитини).
Викликай лікаря (або поговори з ним по телефону, якщо ти повністю впевнена в діагнозі). Він і тільки він може призначити ті чи інші препарати. Справа в тому, що стандартні при гіпотонії ліки протипоказані при вагітності. Ні в якому разі не вживай їх – це загрожує неправильним розвитком плоду і завмиранням вагітності.
Щоб напади низького тиску траплялися якомога рідше – старайся повільно вставати після сну, частіше їсти і побільше пити. Якщо стався напад низького тиску – ляж на спину і підніми ноги вгору, тоді кров, що накопичилася в ногах, перейде у внутрішнє коло кровообігу із зовнішнього, нормалізуючи самопочуття і стан організму. Якщо правильно і в потрібному обсязі харчуватися і пити, не вдаватися до шкідливим звичок і не переживати зайвого стресу – ці напад не відбуватимуться занадто часто і не стануть причиною для переживань.

Джерело: tochka.net

 

Як народити без болю

Від редакції:
Пологи без болю – цілком можлива річ. Тому якщо ти побоюєшся народжувати дитину через біль – вдихни глибше, твоїй біді можна зарадити.

В процесі еволюції усіма видами істот, які мешкають на планеті, були випробувані найрізноманітніші способи розмноження. Окрім статевого і безстатевого розмноження, існує ще й поділ на різні методи: ділення (для найпростіших і вірусів), брунькування (деякі види морських організмів – наприклад, гідр), метання ікри, відкладання яєць. Живородіння (виношування зародка в лоні аж до його мінімальної життєздатності) практикується лише ссавцями (та й то – не всіма) і деякими видами риб (морськими кониками і акулами одного виду). Проте у всіх живородних істот, за винятком людини, пологи проходять дуже просто, безболісно і швидко. Чому так відбувається?
Прагнення дотримуватися моди зробило жінок менш придатними для народження дітей. Справа в тому, що найпростіше народити тим жінкам, у яких стегна і ділянка малого таза дуже широкі – тоді дитина вийшла б украй просто і швидко, для пологів не потрібна була б навіть медична допомога. Але з кожним роком мода все більше мінімізує бажані жіночі габарити, необхідні для швидких пологів, і дедалі більше жінок потребують допомоги – у тому числі, різних гормональних ін’єкціяй, стимуляції пологів і кесаревого розтину.
Проте, способи, як народити без болю, а точніше, підготуватися до пологів і зробити їх максимально приємними, існують.

Боротьба з болем
Найбанальніший спосіб – болезаспокійливі. Застосування медикаментів анестетичної дії дійсно допомагає. Однак акушери і гінекологи вкрай не рекомендують використовувати їх при пологах. Справа в тому, що вживання анестезії знижує чутливість, через що перейми стають менш ефективними. Крім того, більша частина застосовуваних препаратів має наркотичний ефект, який все-таки передається ще ненародженій дитині.
Дихання. Воно має бути глибоким і ретельно розміреним. Починай робити вдих і повільно рахуй до чотирьох. Після цього повільно видихай, рахуючи від одного до шести. На рахунок шість закінчуй видих, роби невелику паузу і знову роби вдих. Звичайно, під час переймів тобі буде потрібно значно більше кисню, тому дихати доведеться дуже часто – але на ранніх і пізніх стадіях ця методика чудово себе проявляє.
Присутність чоловіка під час пологів. Добре було б, аби у пологовій палаті були присутні знайомі для вас речі. Звичайно, не варто брати велику м’яку іграшку або щось відверто нестерильне, проте навіть знайома приємна музика здатна допомогти тобі відволіктися, відволіктися від болю, відтак він стане слабшим. Присутність чоловіка робить пологи ще більш приємними. Чоловік зможе зробити тобі масаж, допоможе впоратися з судомами кінцівок, розправить і розімне затерплу руку або ногу (пологи бувають дуже тривалими, добу або більше – не рідкість).
Головне – не бійся. Страх болю посилює біль багаторазово, оскільки ти несвідомо помножуєш спазми, які й призводять до виникнення больових відчуттів.
Джерело: tochka.net

Чому діти люблять будувати халабуди

Від редакції:
Дитина робить халабуду? Не заважайте. А хочете зайти в гості – постукайте, поважайте маленького господаря.

Напевно, кожен з вас, коли був маленьким, любив будувати будиночки або халабуди, роль яких нерідко виконували кухонні столи, накриті простирадлом або неймовірні споруди зі стільців, ковдр та диванів. Сучасні діти – теж не виняток. Але чому ж діти так люблять будувати халабудки, і що це означає з психологічної точки зору?
Деякі батьки схильні не зовсім вірно трактувати будову халабуд малюком, вважаючи, що таким чином малюк намагається відгородитися від них, і намагаються щось зробити в цьому випадку. Але згадайте себе, хіба ви самі, будуючи халабуди, насправді намагалися відгородитися від батьків? Аж ніяк, напевно вам просто хотілося трохи власного простору.
Так і наші діти, створюючи невеликий куточок для себе, просто потребують власного простору. Поки дитина маленька, всі її речі, швидше – не її власність, а спільне майно родини. Але кожен з нас – особистість, і у кожного є необхідність мати щось своє власне, і діти – не виняток.
З іншого боку, будуючи власну фортецю, дитина, як правило, обігрує якісь ситуації і сценарії, що сприяє формуванню її особистості. Дівчатка вчаться бути жінками, граючи в дочки-матері, влаштовуючи чаювання та салони краси, хлопчики ж прагнуть бути чоловіками, граючи в різноманітні війнушки, тим самим стаючи захисниками.
Психологи стверджують, що якщо дитина будує при вас свій будиночок і грає в ньому, тим самим вона висловлює вам свою довіру, тому як упевнена в тому, що ви не зазіхнете на її простір. А от якщо дитина, навпаки, соромиться будувати при вас халабуду, тоді варто звернути увагу – чи не занадто ви сильно намагаєтеся її контролювати, і спробувати дати малюку трохи більше свободи.
Зрештою, всі ми хочемо, щоб наші діти виросли самостійними і самодостатніми. Такі ігри, як побудова халабуди, сприяють цьому, тому ні в якому разі не варто забороняти дитині будувати власний куточок. Краще, навпаки, допомогти їй, тоді напевне Ви не раз отримаєте запрошення відвідати її маленьке житло.
Автор: Сальнікова Катерина
Джерело: http://mama-tato.com.ua

Як підготувати дитину до появи домашньої тварини?


Кожного разу, побачивши котика, собачку, морську свинку чи папужку, ваш малюк починає жалібним голосом вмовляти вас завести домашнього улюбленця? Всі ми, звичайно ж, розуміємо, що завести тварину в будинку нескладно, а от щоб утримувати і доглядати її, потрібно мати чимало часу, терпіння і відповідальності. Тому перш, ніж заводити домашнього улюбленця, вам потрібно підготувати до цього малюка. Як це зробити?
1. Розкажіть дитині, як важливо дбати про тварину. Іноді дітки думають про тварину так само, як і про нову іграшку, і вони можуть не розуміти різниці. Переконайтеся, що ваш малюк усвідомлює, що іграшку можна закинути і більше з нею не гратися, а про тварину доведеться дбати постійно. Поясніть йому, що домашній улюбленець – це жива істота, яку треба регулярно годувати, постійно доглядати, інакше вона помре.
2. Переконайтеся, що дитина розуміє свою відповідальність. Якщо ваш малюк впевнений, що хоче завести домашню тварину, переконайтеся, що він знає про відповідальність, яка на нього буде покладена. Наприклад, якщо ви збираєтеся завести собаку, розкажіть дитині, як потрібно гуляти з собакою, як її треба годувати, спілкуватися з нею і піклуватися про її здоров’я. Переконайтеся, що малюк розуміє свою роль у догляді за домашнім улюбленцем.
3. Переконайтеся, що ваша дитина достатньо здорова, щоб завести тварину. Вам обов’язково потрібно піти до педіатра і обстежитися на наявність алергії на тварин. Також деякі види тварин (наприклад, рептилії) не рекомендується тримати в будинку з дуже маленькими дітьми. Всі ці питання ви повинні обговорити зі своїм педіатром, щоб упевнитися, що тварина не зашкодить здоров’ю вашого малюка.
4. Розкажіть дитині про концепцію життя і смерті. Малюк повинен бути готовий до того, що тварина може рано чи пізно померти, інакше смерть улюбленця може виявитися для дитини занадто травмуючою подією.
5. Дайте дитині поспілкуватися з такою самою твариною перш, ніж заводити її вдома. Якщо у когось з ваших друзів є така ж тварина, як ви збираєтеся завести, дайте дитині можливість провести з нею деякий час. Подивіться, як малюк поводиться з твариною, як спілкується і грає з нею. Це також дасть вам можливість оцінити, наскільки чадо готове до того, щоб завести тварину вдома.
Навіть завівши домашнього улюбленця, постійно нагадуйте дитині, що тварина – теж член вашої родини, і незважаючи ні на що, ви від неї ніколи не відмовитеся і завжди будете про неї піклуватися.
Автор: Сальнікова Катерина
Джерело: http://mama-tato.com.ua

Майбутнім матусям: взуття, білизна, раціон…

Яблучко від яблуні…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers