rss
04/27/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спортивний майданчик \ Поради чемпіона: богатир Назар Павлів розповідає про помилки новачків

Від редакції:
В наш час фітнес став майже таким самим звичним атрибутом здорового життя, як і зубна паста. Тренуються майже всі, однак не всі стають богатирями. Богатирськими секретами ділиться багаторазовий рекордсмен України, тренер фітнес-студії «Адам і Єва» Назар Павлів.

Початківці, які виявили бажання зайнятись спортом, уже з першого дня відвідин тренажерного залу намагаються виконувати всі вправи підряд. Звичайно, немає нічого поганого, якщо новачок «приміряє» усі тренажери, спробує різні варіанти виконання вправ зі штангою чи гантелями впродовж першого тижня. Це дозволить йому отримати загальне уявлення про тренування у тренажерному залі. А тренер зможе оцінити початковий потенціал спортсмена і скласти для нього оптимальну програму тренувань.
Отже, перший тренувальний тиждень має стати своєрідним тестом для спортсмена-початківця. Ну, а надалі від більшості вправ йому потрібно буде відмовитися – на деякий час.
Є безліч тренувальних вправ на різні групи м’язів, але серед них є вправи, які у жодному разі не можна виконувати без попередньої підготовки.
Найбільш небезпечними вправами ми вважаємо вправи для ніг – це різні присідання, а особливо присідання зі штангою на грудях. Ця вправа дає підвищене навантаження на колінні суглоби, тому без попереднього їх зміцнення виконувати її не рекомендуємо.
Слід уникати на початках і всіх вправ, які виконуються на тренажері Сміта. Сам по собі тренажер належить до травмонебезпечних. Відомі випадки, коли і досвідчені спортсмени травмувалися на ньому. Не бажане також виконання «армійського жиму» і навіть його різновидів – підйому гантелей чи гир. Ці вправи створюють велике навантаження на плечові суглоби, тому, щоб їх виконувати, необхідно бути уже підготовленим та бездоганно володіти технікою виконання.
Не рекомендуємо і підйоми тулуба з випрямленими ногами чи станову тягу на прямих ногах. Також не виконуйте на початках такі вправи, як тяга верхнього чи нижнього блоків, згинання і розгинання рук у блоковому тренажері, підйом гантелей на біцепс і підйом штанги на лаві Скотта. Всі вони належать до так званих «шліфувальних» вправ, а тому не мають сенсу, коли шліфувати ще нема що. Тому спочатку укріпіть свій організм, а саме: сухожилля, зв’язки і м’язи, і тільки після цього можете переходити до нарощування силових показників.
Курінню – бій!
Не раз доводилось зустрічати людей, які, маючи шкідливу звичку, водночас хочуть добре виглядати і відвідують тренажерний зал. Всі чудово знають, що куріння завдає серйозної шкоди здоров’ю. Але нікотинова залежність шкодить удвічі більше, коли людина поєднує похід у тренажерний зал та цигарки, оскільки тоді зростає навантаження на її серцево-судинну систему й легені. І це ще далеко не всі проблеми, які виникають у курців, які ходять на тренування. Назву лише кілька причин, через які вам варто задуматися над тим, щоб кинути курити.
Отже, при курінні:
1. Частота серцевих скорочень сильно збільшується, що призводить до більшого споживання енергії під час силових тренувань. Це дуже негативно позначається на наборі м’язової маси, де кожна крапля енергії на вагу золота. Крім того, страждає й ваше серце, адже нікотин підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця у два рази.
2. Значно погіршуються відновлювальні процеси в організмі людини, а також порушується процес побудови м’язової тканини. Відповідно, ця проблема також суттєво вплине на приріст м’язової маси.
3. Основний удар приймають на себе легені. Саме вони найбільше потерпають від куріння. Куріння може призвести до пошкодження дихальної системи. Через це ваші силові показники та витривалість впадуть, оскільки здатність поглинати кисень і постачати його вашим клітинам значно погіршитися. Крім того, у курців з часом виникає хронічний бронхіт та безліч проблем з легенями.
4. Через те, що куріння зумовлює хронічний набряк слизової оболонки, людині буде складно підтримувати правильне дихання при виконанні вправи.
5. Куріння зменшує кількість кисню у м’язах, що негативно позначається на загальній продуктивності атлета. Це відбувається тому, що куріння стимулює заміщення кисню на окис вуглецю.
6. Рівень вироблення тестостерону в організмі людини, яка курить, відчутно знижений. А це велика проблема при тренуванні для набору м’язової маси та збільшення сили, оскільки, як відомо, саме цей гормон сприяє найкращому м’язовому росту. Крім того, тестостерон відповідає за «чоловіче здоров’я» спортсмена.
7. Пасивне куріння так само негативно впливає на здоров’я людини, як і звичайне. Якщо ви самі не курите, то краще тримайтесь подалі від людей, які курять, щоб не дихати димом.
Тому головне – ніколи не забувайте, що ви володар свого тіла, що це ваше здоров’я і саме вам вирішувати, чи курити і, як наслідок, мати проблеми зі здоров’ям, чи вести здоровий спосіб життя, прогресувати в наборі м’язової маси, збільшувати силові показники, бути сильними і здоровими.
Тренуйтеся, і ви обов’язково досягнете успіху!
Джерело: http://gk-press.if.ua

Історія одного руфера. Як «Мустанг» тролить російську владу

Іван Паламарчук: “У звичайних людей є Інтернет, а в петанкістів – кошонет”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers