rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Тантра і тантричний секс

Тантра – містичний предмет, який неможливо чітко означити словами. Це давня індійська філософська система і єдина духовна практика, яка називає секс священним і не вважає гріхом, навіть якщо це інтимні стосунки поза шлюбом. Тантра розглядає тіло як живий храм. Суть тантричного сексу полягає в цьому інтимному єднанні партнерів – це не стільки фізичне єднання, скільки духовне злиття енергій. Партнери стають єдиним цілим – таким чином енергія кожного з них подвоюється, а не слабшає, як після звичайного сексу.

Тантра – система, яка ставить перед собою мету – досягти духовного екстазу, який примножує знання, розширює свідомість, сприяє розумінню світу природи. Тантра відточує почуття, розвиває здібності взаємопроникнення і відчуття партнера. Засіб досягнення мети тантри – сексуальне задоволення. Тантра сприяє омолодженню тіла і розуму партнерів. Крім того, з чуттєвої точки зору, процес статевого контакту в тантрі має значні переваги перед стилем статевого контакту, характерним для Заходу. Оргазм у більшості чоловіків Заходу настає в середньому через 2-5 хвилин після введення пеніса. При такій тривалості контакту відчути задоволення повною мірою досить складно. Тантра сприяє тривалості статевого контакту (від введення до оргазму) від півгодини до півтори години, вирізняється більшою мірою насолоди і надзвичайної сили оргазмом.
Статеві стосунки можуть відкривати двері в сферу підсвідомості. У стані найвищого сексуального екстазу у партнерів розчиняються бар’єри їхньої власної індивідуальності, з’являється здатність усвідомлення єдності всього, що існує у Всесвіті; свідомість розширюється, і потік знань переповнює розум. Емоційне життя тантричної пари наповнене бажанням бути постійно радісними і самодостатніми, перетворюючись на перманентне любовне залицяння; партнери не втомлюються один від одного, їхня любов прагне стати постійно зростаючою і вічною. Їм легко любити і розуміти інших людей.
Тантристи повинні навчитися відчувати енергію свого партнера і вміти розчинятися в ній. Тантра вважає секс космічним поєднанням протилежностей, Інь і Ян, що створює ту саму енергію, з якої народжується все у нашому Всесвіті.
Коли коханці під час тантри тісно контактують один з одним, їхня енергія об’єднується, вони починають збільшувати свої життєві сили й сили один одного. Під час звичайного сексу один з партнерів свідомо чи несвідомо виснажує іншого; тантричний секс дає можливість відновити сили – особливо ефективні дотики один до одного і дихання в унісон. Практика тантричного сексу не тільки робить кожне заняття коханням неземним задоволенням, але й “очищає” і вдосконалює відносини між партнерами.
Якщо секс для вас є несвідомим, механічним прагненням, – це неправильно. Неправильним у такому розумінні є не секс як такий, а помилкове ставлення до нього. Якщо ви зможете принести світло розуміння в свою сексуальність, це змінить її. Це більше не буде сексуальністю – натомість буде чимось зовсім іншим. На Заході для цього ще не знайшли слів, а на Сході для цього є слово – тантра. Коли секс і духовне порозумінням стоять поряд, – створюється абсолютно нова енергія – ця енергія називається тантра.
Якщо ви занадто сильно орієнтовані на техніку сексу, ви втратите таємницю тантри. Тантра не повинна бути просто дією, вона не може бути тільки технікою. Ви можете опанувати і завчити конкретні дії, скажімо, навчитися певному диханню, щоб акт став довшим. Якщо ви дихаєте дуже повільно, без будь-якого поспіху, тоді статевий акт стане довшим. Все підконтрольне вам: статеві стосунки не будуть дикими, не будуть невинними, різнитимуться від медитації. Справжня тантра – це не техніка, а любов. Не орієнтація на голову, а розслаблення від серця.
У коїтусі тантри ви можете перебувати годинами. Мета – стати повністю інстинктивним, настільки втратити розум, щоб остаточно злитися з природою – жінка зникає і стає дверима до вищого, і чоловік зникає і стає дверима до чогось вищого. Це визначення тантри нашої сексуальності: повернення до повної невинності, цілковитої єдності.
Тантра створює вимір вищого розслаблення, воно позитивне. Обидва партнери розчиняються один в одному, дають життєву силу навзаєм. Вони стають колом, і їхня енергія починає рухатися по колу. Вони дають життя один одному, оновлюють його. Жодна енергія не втрачається. Швидше, партнери отримують більше енергії, тому що в контакті з протилежною статтю кожна ваша клітина отримує виклик, збуджується. І якщо ви можете влитися в це порушення, не досягаючи піку, якщо ви можете залишитися на початку, не роблячись одразу гарячим, просто залишаючись теплим, тоді дві “теплоти” зустрінуться, і ви зможете продовжити акт на дуже довгий час. Без еякуляції, не викидаючи енергію зовні, це стає медитацією, і через неї ви станете цілим.
Є два типи кульмінації, два типи оргазму. Один тип оргазму відомий. Ви досягаєте піку збудження, потім уже не можете рухатися далі: прийшов кінець. Серцевина тантри в іншому типі оргазму. Якщо перший тип називає оргазмом пік, то оргазм тантри можна назвати долинним. У ньому ви доходите не до піку збудження, а до найглибшого рівня розслаблення. Збудження має бути використано на початку для двох типів. Саме тому – початок для обидвох типів однаковий, але завершення абсолютно різне. Для першого різновиду збудження повинно бути інтенсивним, з динамікою наростання. Ви повинні розвинутися в ньому, допомогти йому досягнути піку. У другому, збудження – це, насамперед, початок. І коли чоловік увійшов, обидва коханці можуть розслабитися. Не потрібно рухів. Вони можуть затамувати подих в любовних обіймах.
Коли чоловік і жінка відчувають, що ерекція зникає, тільки тоді необхідними є невеликий рух і збудження. Але потім знову розслабтеся. Можна продовжувати ці глибокі обійми годинами, без еякуляції, і потім разом зануритися в глибокий сон. Це – долинний оргазм. Обидвоє розслаблені – вони зустрічаються як дві рівноправні істоти.
Звичайний сексуальний оргазм виглядає як божевілля; тантричний оргазм – це глибока розслаблююча медитація. Ви можете потурати собі скільки хочете, тому що не втрачається жодна енергія. Швидше, енергія набувається. Протягом зустрічі з протилежною статтю енергія відновлюється. Тантричний любовний акт може відбуватися стільки, скільки ви хочете. Звичайний сексуальний акт не може тривати так довго, тому що в ньому ви втрачаєте енергію, і вашому тілу потрібний час, щоб відновити її. І коли ви поповните свої енергетичні запаси, тільки тоді знову матимете можливість їх витрачати.
Для сексуального акту не потрібні зусилля: почніть гратися зі своєю коханою чи зі своїм коханим. Відчувайте один одного, виказуйте чуттєвість один до одного. Просто продовжуйте загравати і не думайте про сексуальний акт. Він може статися, а може і не статися. Якщо він вібудеться через гру, то легше приведе вас до розслаблення. Якщо ви думаєте про нього, то ви вже попереду себе: ви бавитеся зі своєю коханою, але думаєте про сексуальний акт – тоді гра буде фальшивою. Ви не тут, і ваш розум у майбутньому, і цей розум завжди буде рухатися в майбутнє. Просто бавтеся і забудьте про будь-який сексуальний акт. Він відбудеться, дозвольте йому відбутися. Вам буде легко розслабитися, коли він станеться. Будьте разом. Будьте в присутності один одного і почувайте себе щасливими.
Є дві частини сексуального акту – початок і кінець. Залишайтеся з початком. Початкова частина більш розслаблююча, тепла. Але не поспішайте рухатися до кінця. Як залишитися на початку? Пам’ятайте про кілька речей.
Перше, не розглядайте сексуальний акт як шлях кудись. Не вважайте його засобом: він є завершенням у самому собі. У ньому немає кінця, це не засіб.
Друге, не думайте про майбутнє; залишайтеся з сьогоденням. І якщо ви не можете залишатися в сьогоденні, на початковій стадії сексуального акту, тоді ви ніколи не зможете залишатися в сьогоденні: бо сама природа акту виступає такою, що ви кинуті в те, що з вами відбувається зараз, в цю хвилину… Залишайтеся в сьогоденні. Будьте присутні в цьому моменті, розчиніться в ньому, нікуди не йдучи.
Під час акту закрийте очі. Відчувайте тіло іншого, всотуйте енергію іншого, що тече до вас і влийтеся в неї. Розтаньте в ній. Вона прийде. Просто продовжуйте розслаблятися, розслаблятися, розслаблятися і якщо немає еякуляції, не вважайте, що щось було не так або ж неправильно. І не вважайте, що ви втратили щось. Ні, ви нічого не упустили. До того, як прийде “долина”, вам видаватиметься, ніби ви щось втрачаєте, але це просто стара звичка. Через якийсь час, через місяць чи три тижні, долина почне з’являтися, a коли долина цілком накриє вас, ви забудете ваші піки. Жоден пік не вартий цього. Але ви повинні набратися терпіння; і не приближуйте, і не контролюйте це. Просто розслабтеся.
Коли ви в таких обіймах, у такому глибокому спілкуванні з коханою чи коханим – ваші почуття тремтять, як листя. Увійдіть у це тріпотіння. Ми інколи навіть лякаємося: під час занять коханням не дозволяємо нашим тілам багато рухатися: якщо дозволено багато рухів, сексуальний акт поширюється на все ваше тіло. Натомість, ви можете контролювати його, коли він локалізований у сексуальному центрі. Розум може залишатися на контролі. Коли він розповсюджується по всьому тілу, ви не можете його відслідкувати. Ви починаєте трястися, можете почати кричати і будете не в змозі контролювати ваше тіло, як тільки воно захопить верховенство. Стрясайтеся, вібруйте. Дозвольте кожній клітинці вашого тіла танцювати.
Тільки тоді ви можете зустрітися, але це буде не розумове побачення, а зустріч ваших біоенергій. Увійдіть у це тремтіння і під час нього не залишайтеся осторонь, не будьте глядачем, оскільки, розум – це глядач. Не стійте осторонь. Будьте потрясінням, шоком один для одного. Забудьте все і станьте стресом. Це не ваше тіло здригається,а ви, вся ваша істота. Ви перетворюєтеся в тремтінням. Тоді немає двох тіл, двох розумів. На початку є дві тремтячі енергії, а в кінці – суцільне коло, де уже немає двох.
Просто рухайтеся до сексуального акту: входьте в нього повністю, не залишайте нічого зовні. Залиште осторонь можливість думати. Тільки потім приходить усвідомлення, коли ви стали єдиним цілим з кимось. І це почуття єдності може потім відокремитись від партнера, і воно може стосуватися всього Всесвіту. Згодом ви зрозумієте, що створювати це коло можна з усім – навіть без усього.
Ви можете створити це коло всередині себе, тому що чоловік – це двоє: і чоловік, і жінка, і жінка – два в одному: і жінка, і чоловік. Вас двоє, оскільки ви створені двома. Ви були створені чоловіком і жінкою, обома, тому половина вас залишається іншою. Ви можете повністю забути все інше, і коло створиться всередині вас. Коли це коло створене всередині вас (ваш чоловік зустрічає вашу жінку, внутрішня жінка зустрічає внутрішнього чоловіка), ви перебуваєте в обіймах всередині себе. І тільки якщо коло створене, ви досягаєте справжньої гармонії. Якщо воно створене всередині – ви вільні.
Після тантричного сексуального акту ви піднялися, а не впали. Ви почуваєте себе наповненим енергією, у вас більше життя, ви більш жваві, веселі, радісні. І цей екстаз буде тривати годинами, навіть днями. Це залежить від того, як глибоко ви були.
 Одне переживання тантричного сексу – і навіть протягом декількох днів ви будете почувати себе розслаблено, невимушено, як вдома, без насильства, гніву, депресії.
Тантра каже, якщо ви рухаєтеся в медитації, то ceкc може зникнути повністю. Вся енергія поглинається на вищих центрах, а ваше тіло має багато центрів.
Секс – це найбільш низький центр, і людина існує в цьому нижчому центрі. Чим більше енергії рухається на вищих рівнях, тим більше починають розквітати вищі центри. Коли та ж сама енергія доходить до серця, вона стає любов’ю; якщо ця енергія прямує вище – починають з’являтися нові виміри і виникати нові відчуття. І коли та енергія перебуває у вищій точці, в останньому піку вашого тіла, вона досягає того, що в тантрі називається “сахасрари” – остання чакра в голові.
Секс – це найнижча чакра, а “сахасрари” – найвища, і між ними двома рухається сексуальна енергія. Вона може бути звільнена через сексуальний центр. Коли вона звільняється через сексуальний центр, ви стаєте причиною відтворення когось іншого. Коли ця енергія звільняється через “сахасрари”, з голови в космос, – ви даєте нове народження самому собі. Це теж відтворення, але не біологічне, а духовне. Тоді ви народжуєтеся знову. В Індії така людина називається двічі народженою. Тепер вона подарувала собі нове народження.
Багато книг було написано про тантру, вони всі говорять про техніку сексуального акту. Але справжня тантра не має нічого спільного з технікою. Про справжню тантру не можна написати, справжню тантру потрібно увібрати і відчути.
Все людство до теперішнього часу залишалося одержимим сексом, і воно залишиться таким, якщо ми не змінимо всю модель. До теперішнього часу моделлю було пригнічення-потурання бажанням, потурання-пригнічення бажань – рух тривав між цими двома аспектами. Ми повинні зупинитися точно посередині. Чи пробували ви коли-небудь зупинити маятник годинника посередині? Що станеться? Годинник зупиниться. Час зупиниться. Саме всередині можливо трансцендентне.
Жінки тантричні за своєю природою. Для досягнення оргазму їм необхідно набагато більше часу, ніж чоловікам. Чоловіки ж швидко збуджуються і досить швидко загораються сексом (кожен в міру свого вміння контролювати свій оргазм). Підсвідомо вони здогадуються про постійну або недостатню незадоволеність жінки сексом (як би вона не видавала це за дійсне) і дуже страждають від цього, стають агресивними, між партнерами виростає стіна непорозуміння. У фізіологічному й емоційному аспекті оргазм і чоловіка, і жінки у традиційному сексі дуже відрізняються від тантричного оргазму.
При еякуляції чоловік втрачає величезну кількість енергії, яку він може відновити тільки шляхом сну. Тому чоловікові після завершення акту дуже хочеться спати, у нього бувають головні болі, спазми та інші неприємні відчуття, він почуває себе розбитим. У нього не залишається сил на повноцінне кохання і розуміння жінки. Після відновлення сил його почуття знову повернуться, але наскільки приємними можуть бути такі моменти у відносинах? Тому, в повсякденному сімейному житті так часто спостерігаються бурхливі емоційні спалахи і повне нерозуміння один одного.
Немає необхідності використовувати секс тільки для відтворення. У будь-якому творчому поступі він присутній. Ось чому великий поет або художник може не відчувати такого сильного прагнення до сексу. Але причина саме ця: він створює щось більше, і потреба виконана. Будда не був художником, музикантом, поетом, але він вийшов за межі сексу. Що з ним сталося? Найвище творіння – це створення себе самого. Найвища межа творіння – це побудова повної свідомості всередині, створення цілісного в собі, єдності, гармонії, довершеності і досконалості.
Завдяки трьом основним елементам у сексі ви досягаєте блаженного моменту:
Відсутність часу: ви повністю трансцендентні в часі. Часу немає. Ви забуваєте про час цілковито. Не час зупиняється: він зупиняється конкретно для вас, і ви перебуваєте не в ньому.
У сексі вперше ви втрачаєте ваше его; у вас його немає. Вас немає, й іншої людини немає. Ви і ваша кохана (-ий) загубилися в чомусь іншому.
Ви вперше природні, ніби стаєте частиною природи: дерев, тварин, зірок. Ви поринули у щось більше – космос, Дао. Ви не можете навіть плисти в ньому; вас немає… Ви просто плин, підхоплений потоком.
Ці три речі дають вам екстаз.
Секс – це просто ситуація, в якій це все відбувається природно. Якщо колись ви пізнали і відчули ці елементи, то можете створити їх незалежно від сексу. Вся медитація – це, по суті, переживання сексу без сексу. Але ви повинні пройти через це. Це мусить стати частиною вашого досвіду; воно не повинно залишатися просто на рівні концепцій, ідей, думок. У майбутньому у вас буде зовсім інше бачення сексу. Це буде більше радістю, задоволенням, більш дружбою, скоріше, грою, ніж серйозною справою, як це було в минулому.
Секс – це тільки початок, не кінець. Але якщо ви прогаєте початок, ніколи по-справжньому не побачите, не відчуєте кінець.
Тантра не вчить сексуальності. Вона просто говорить, що секс може бути джерелом блаженства. І якщо ви зрозуміли це блаженство – можете йти далі, тому що тепер ви вкоренилися в реальності. Людина не залишається в сексі назавжди, але ви можете дивитися на секс, як на старт. Це те, що має на увазі тантра: ви отримаєте можливість використовувати секс як стартовий майданчик. І одного разу збагнувши екстаз сексу, ви зрозумієте те, про що в усі часи говорили містики – найбільший оргазм – космічний оргазм.

Почніть вивчати тантру із спільних вправ:
1. Ляжте на спину, покладіть руки вздовж себе, паралельно, долоньками вверх. Ступні зігнутих в колінах ніг мають бути щільно притиснуті до підлоги. Повністю розслабте верхню частину тіла, підведіть стегна і рухайте ними вгору-вниз або з одного боку в інший. Правильно виконати дану вправу допоможе ритмічна музика.
2. Дуже зближуватиме наступна дія: потрібно сісти навпроти один одного, покласти ліву руку на серце партнера (він повинен зробити те ж саме), а правою рукою накрити ліву руку вашої другої половини. Дивитися потрібно лише в очі, а дихати спокійно, рівномірно і синхронно.

Головні правила тантри

• Під час оргазму спробуйте уявити, що від ваших стегон по всьому тілу розтікається потужна енергія, повністю розслабтеся, загляньте в очі партнера.
• Дихайте якомога глибше. Помилка багатьох полягає в тому, що коли людина відчуває, що оргазм близько, вона прагне наблизити його, інтуїтивно напружуючись при цьому всім тілом і затримуючи дихання. Не потрібно цього робити. Розслабтеся. Дихайте як можна глибше, відчуйте оргазм кожною клітинкою свого тіла, тоді він здасться вам набагато довшим, гострішим і інтенсивнішим.

Джерело: zdorovja.com.ua

Фтороманія та йодофобія (історія подій)

Галина Подольська з European Foot and Ankle Clinic: “Плоскостопість – недуга, яку не варто ігнорувати”

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers