rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ До Землі наближається “Планета X” – Нібіру

B травні земляни побачили небесне тіло, яке в 2012 році може змінити долю нашої цивілізації. Стародавнє пророцтво про "червону зірку", наближення якої до Землі несе глобальні зміни, виявилося реальністю - вже через декілька тижнів червону крапку, яка насувається, можна буде бачити на небосхилі. Це - легендарна Нібіру, "Х-планета", "планета диявола".

З інтервалом 3 600 років вона пролітає по своїй орбіті поблизу Землі, викликаючи повені, землетруси і інші катаклізми, які всякий раз міняють хід розвитку цивілізації.

- Нібіру - це ніби примара із стародавніх прогнозів, - говорить дослідник цієї планети Юлія Сумік. - Про неї писали і жерці майя, і стародавні шумери, і астрологи єгипетських фараонів. Але для сучасних астрономів Нібіру стала відкриттям, її стали вивчати не так давно.

Наразі вчені, оснащені найсучаснішою технікою, збирають інформацію про невідому гостю. Нібіру невблаганно рухається у напрямку до Землі.

 

Прогноз

Нібіру, один з найтаємничніших об'єктів космосу, мешканці Південної півкулі Землі могли спостерігати у вигляді червоної крапки вже 15 травня 2009 року. А до травня 2011-го її побачать і в Північній, вона буде рости в розмірах. 21 грудня 2012-го Нібіру виглядатиме як друге за розміром Сонце. Але червоного, кровавого кольору.

Американський вчений і письменник Алан Елфорд стверджує, що вже 300 тисяч років на планеті Нібіру існує високорозвинута цивілізація. Астронавт Едгар Мітчелл, який побував на Місяці, теж заявляє: "Прибульці існують".

- Я вірю, що зовні нашої планети існує життя, і прошу уряд розсекретити всю зібрану у зв'язку з цим інформацію, - сказав він в інтерв'ю з журналістом "Life".

Вчені припускають, що вплив "планети диявола" буде недобрим: 14 лютого 2013-го, коли Земля проходитиме між Нібіру і Сонцем, можливий глобальний катаклізм. Магнітні полюси перемістяться, і нахил нашої планети зміниться! Сильні землетруси і потужні цунамі принесуть біду багатьом континентам, і перш за все Америці. Але після 1 липня 2014-го Нібіру рушить геть від Землі по своїй орбіті.

Планету Нібіру могутні телескопи зафіксували вперше в 1983 році. Тоді американські вчені Томас Ван Фландернс і Річард Харрінгтон заявили, що планета має сильно витягнуту еліптичну орбіту. Її маса складає від 2 до 5 мас Землі, відстань від Сонця близько 14 мільярдів кілометрів.

 

Давнина

З'ясувалося... що про цей містичний космічний об'єкт було відомо ще тисячі років назад. У стародавніх оповідях планета, яка несе Землі біду, описується як "друге Сонце" - яке "світиться", "блискуча", "з сяючою короною". Наші предки вважали Нібіру "кораблем, на якому живуть Боги". Параметри руху планети Нібіру настільки вражаючі, що багато астрономів схильні вважати її штучно створеним і керованим гігантським космічним судном.

Сонце

- Земля переживає закінчення епохи "п'ятого Сонця", - пояснює Юлія Сумік. - За календарем майя, кінець "п'ятого Сонця" датується 2012 роком. По астрологічних картах майя, "перше Сонце" тривало 4008 років і було зруйноване землетрусами. "Друге Сонце" тривало 4010 років і було знищене ураганами. "Третє Сонце" тривало 4081 рік і лягло під вогненним дощем, що пролився з кратерів величезних вулканів. "Четверте Сонце" тривало 5 026 років, а потім трапився потоп. Зараз ми живемо напередодні п'ятої епохи створення, або "п'ятого Сонця". Майя вважали, що після закінчення 5126 літнього циклу відбудеться якийсь рух Землі, який спричинить зміну цивілізації.

У захист цієї легенди майя виступають не тільки спостереження небес, але і куди більш "приземлені" свідоцтва - знайдені археологами предмети.

У шумерів є не тільки письмові тексти, підтверджуючі існування Нібіру, але і численні зображення круглого диска з двома великими крилами. Цей символ - крилатий диск - був шанобливий у ассірійців, вавілонян, єгиптян і багатьох інших народів протягом тисяч років. Стародавні мудреці вірили, що саме з такого апарату 450 000 років тому на Землю вперше прибули жителі Нібіру. На одному шумерському рукописі, що знаходиться в архівах Британського музею, зображені божества, які тримають в руках "шнури", що тягнуться від Сонця. Жерці повідомляли тим самим, що прибульці врятували життя на Землі, "приборкавши" капризну зірку. Шумери називали своїх вчителів такими, що "охороняють Сонце", а "шнури" - божественними нитками, павутиною яка покриває всю Землю. Будемо вірити, що вони врятують наш світ і на цей раз...

 

 

 

Нові наукові зведення від NASA

Сотні радіотелескопів, які працюють на астрономів NASA створені не дарма - вчені майже щодня отримують цікаву інформацію про склад і принципи існування Всесвіту. Цього разу вчені дізналися, що між галактиками, розташованими на краю Всесвіту і тими, що ближче до центру, є істотна різниця.

Розуміння цієї відмінності допоможе визначити взаємозв'язок між периферією і центром самих галактик. "Ми не знаємо дуже багато про те, як функціонують надмасивні чорні діри", - каже Річард Мушотськи з Центру космічних польотів Годдарда, NASA. Дослідник розповів також про те, що вчені всього світу намагаються дізнатися, чому надмасивні чорні дірки є найбільш "яскравими" об'єктами, випромінюючими рентгенівське випромінювання.

Цікаво, що ніяке інше випромінювання не може дати такого повного уявлення про структуру космічного об'єкту, яикй вивчається, як рентгенівське. Видиме світло, ультрафіолетове випромінювання, інфрачервоне випромінювання - все це вивчається, проте для подібних видів випромінювання непереборною перешкодою є, наприклад, газопилова туманність. Подібне "сміття", так його називають вчені, часто приховує об'єкт від безпосереднього випромінювання. А ось для "жорсткого" рентгенівського випромінювання з енергією в 14000 і 195000 електрон-вольт подібні перешкоди - дитячі іграшки. Власне рентгенівське випромінювання допомагає з'ясувати структуру галактик будь-якого типу.

Проте над походженням такого випромінювання до цих пір б'ються кращі розуми астрономії.

Топ-10 загадок Всесвіту

Космічні таємниці розкриває поляризоване світло

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers