rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Сальвіні пропонує «замовкнути й вибачитися» віце-президенту Єврокомісії

Сальвіні пропонує «замовкнути й вибачитися» віце-президенту Єврокомісії

 

Маттео Сальвіні, віце-прем'єр Італії, у понеділок порадив віце-президенту Європейської Комісії Марошу Шефчовичу «замовкнути та вибачитись».

Про це повідомляє New Europe.

«Маттео Сальвіні сказав, що Марош Шефчович нападає на Італію, на його партію «Ліга» та уряд, а також наголосив, що «євробюрократи» проігнорували запит Італії про допомогу у вирішенні питання мігрантів, яких туди прибуло до 700 тисяч. І, зрештою, італійський урядовець порадив Шефчовичу замовкнути й вибачитися», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, віце-президент Єврокомісії в понеділок заявив італійській інформаційній агенції ANSA, що зростання євроскептичних почуттів у Італії стало причиною стурбованості, та висловив сподівання, що «Італія повернеться до статусу великої країни G7» зі сильною проєвропейською позицією.

 

Збитий Іл-20: у Франції прокоментували звинувачення Росії

 

Франція спростовує припущення, що до збиття російського військового літака Іл-20 у Сирії можуть бути причетні французькі збройні сили.

Про це з посиланням на речника Міністерства оборони Франції повідомляє телеканал France 24.

«Франція заперечує свою участь у зникненні літака», - йдеться у повідомленні.

Таким чином французьке оборонне відомство відреагувало на припущення російської сторони, що літак зник з радарів саме у той час, коли ізраїльські та французькі військові, нібито, проводили бойову активність у тому районі.

Увечері 17 вересня російський літак-розвідник Іл-20 був збитий над Середземним морем системою ППО Сирії С-200. Уламки російського літака знайшли на відстані 27 кілометрів на захід від населеного пункту Баніас, у сирійській провінції Латакія.

Нагадаємо, Іл-20 - літак радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. Створено на базі літака Іл-18.

У понеділок сірійське державне агентство «САНА» повідомило, що сили ППО Сирії збили кілька ракет, випущених по провінції Латакія. Удару зазнали промислові об'єкти.

Пізніше «САНА» уточнило, що обстріл сирійської території був здійснений з боку моря. Мішені розташовувалися в місті Латакія - адміністративному центрі однойменної провінції.

Сирійські державні ЗМІ зазначають, що спочатку надійшли повідомлення про вибухи на території дослідного інституту, що займається промисловими технологіями. Потім приблизно через півгодини системи ППО перехопили кілька ракет, які летіли з боку Середземного моря.

 

Молдова, США і Румунія почали спільні артилерійські навчання

 

Багатонаціональні військові навчання «Вогненний щит-2018» почалися на військовому полігоні в селі Бульбоака, недалеко від Кишинева.

Як розповіли кореспонденту Укрінформу в прес-службі Міністерства оборони Молдови, у навчаннях беруть участь молдавські, румунські та американські військовослужбовці.

«Мета нинішніх навчань, які триватимуть до 21 вересня, - вдосконалення взаємодії артилерійських підрозділів армій США, Румунії і Молдови», - зазначив заступник начальника Генерального штабу Національної армії Молдови полковник Едуард Охладчук.

За його словами, у навчаннях беруть участь близько 800 військовослужбовців збройних сил трьох країн.

Військові навчання «Вогненний щит-2018» проводяться в Молдові з 2015 року.

 

Глава німецької контррозвідки йде з посади

 

Главі Федерального відомства з захисту конституції (контррозвідки) Гансу-Георгу Маасену доведеться залишити цю посаду й обійняти посаду держсекретаря у Міністерстві внутрішніх справ.

Таким чином у вівторок увечері лідери партій Великої коаліції ФРН - ХДС, ХСС і СДПН - змогли досягти компромісу в суперечці навколо цього політика, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маасен має піти у відставку, він переходить на роботу до МВС», - повідомили пресі після кризового засідання, в якому взяли участь канцлер Ангела Меркель, глава МВС Хорст Зеехофер і голова СДПН Андрея Налес.

У заяві для ЗМІ йдеться, що «Хорст Зеехофер цінує його (Маасена) компетентність щодо питань громадської безпеки».

Відставки Маасена вимагали соціал-демократи, Зеехофер, навпаки, став на його захист. Меркель довелося маневрувати між партнерами з правлячої коаліції.

Головний контррозвідник ФРН опинився у центрі гучного скандалу після того, коли в одному з інтерв'ю поставив під сумнів дані про те, що у м. Хемніц, де наприкінці серпня сталося вбивство біженцями німця, були факти «полювання на мігрантів». Це йде врозріз з офіційною позицією уряду й особисто Меркель. Потім з'ясувалося, що Маасен передав ще не опубліковані дані зі звіту свого відомства стосовно кількості ісламістів, які становлять загрозу, правопопулістській партії «Альтернатива для Німеччини».

Хто очолить відомство, наразі не повідомляється.

 

Екс-президента Аргентини знову судять за корупцію

 

В Аргентині розпочався новий процес за звинуваченням у корупції колишнього президента Крістіни Фернандес де Кіршнер.

Про це повідомляє DW.

«...Їй (Кіршнер - ред.) закидають отримання хабарів в обмін на контракти на держзакупівлі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд також дозволив арешт 63-річної екс-глави держави, інакше вона може намагатися «зашкодити судовому процесу».

Разом з політиком на лаві підсудних опиняться екс-міністри з її урядів, колишній федеральний суддя та понад 20 відомих бізнесменів.

Наразі Кіршнер має імунітет як сенатор, тож не може бути затримана, проте може бути засуджена. Торік спроба позбавити її недоторканності провалилася.

Кіршнер була президентом Аргентини два терміни - з 2007 до 2015 рр. Раніше проти неї вже порушували провадження щодо розтрати державних коштів.

 

В Іспанії політиків позбавлять судових привілеїв

 

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес запропонує парламенту країни реформувати Конституцію для позбавлення політиків судових привілеїв.

Про це повідомляє Reuters.

«Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив у понеділок, що він подасть пропозицію про реформування Конституції для позбавлення політиків судових привілеїв», - йдеться у повідомленні.

Пропозиція полегшити кримінальне переслідування політиків потребуватиме парламентської підтримки.

Партія Санчеса, як відомо, посідає 84 із 350 місць у нижній палаті парламенту країни. Прем'єр також закликав опозицію підтримати пропозицію про реформу.

 

У Таїланді засновника нової партії оштрафували за дезінформацію у Facebook

 

Тайська поліція оштрафувала засновника та двох членів нової опозиційної політичної сили за промову у Facebook.

Про це повідомляє Reuters.

«39-річний Танаторн Юангрунгруангкіт, засновник нової опозиційної партії Майбутнього, а також двоє її важливих членів були в понеділок звинувачені й допитані поліцією Таїланду за порушення «комп'ютерного кримінального законодавства». А саме - за поширення дезінформації у промові лідера партії на Facebook. Їм загрожує штраф у 3 062 долари або 5 років тюрми», - йдеться в повідомленні.

Промова була опублікована на сторінці політика ще 29 червня цього року.

Як відомо, партія Майбутнього заснована у Таїланді цьогоріч. Вона орієнтується на молодь та виступає проти військової диктатури.

 

Демографічна ситуація в Японії погіршується

 

На сьогодні 35,6 млн осіб - 28,1% усього населення Японії - належать до категорії людей похилого віку.

Про це заявили в уряді країни, - повідомляє AFP.

«Понад 28 відсотків населення Японії тепер офіційно класифікуються як люди похилого віку», - йдеться у повідомленні.

Японці у віці 65 років і старші на сьогодні становлять рекордних 35,6 млн осіб - 28,1% від загальної чисельності населення країни. На людей похилого віку у віці 70 років і старших припадає 20,7 відсотка населення Японії. Така частка населення похилого віку є найвищою у світі після 23,3% в Італії, 21,9% у Португалії й 21,7% у Німеччині.

Нагадаємо, швидке старіння населення і низький рівень народжуваності в Японії призвело до дефіциту робочої сили в країні. Відтак, уряд був змушений послабити традиційно суворі в Японії правила прийняття іноземців.

 

Через повені у Нігерії оголосили «національну катастрофу»

 

Через сильні повені, що забрали життя 100 осіб, влада Нігерії оголосила про «національну катастрофу».

Про це повідомляє CNN з посиланням на уряд Нігерії.

«За словами чиновників, у Нігерії оголошено «національну катастрофу» через сильні повені, які призвели до загибелі не менше, ніж 100 осіб у кількох штатах», - йдеться у повідомленні.

Тисячі людей змушені були залишити свої домівки після кількох тижнів сильних злив у центральних та південних штатах, - зазначає нігерійська надзвичайна служба NEMA.

Дві найбільші річки Нігерії вийшли з берегів, руйнуючи на своєму шляху будинки в центральній частині країни.

NEMA попереджає, що ситуація може погіршитись, оскільки рівень води продовжує зростати в місті Локойя, столиці штату Когі, що розташований у районі злиття річок Нігер та Бенуе.

«П'ять надзвичайних оперативних центрів були створені для координації операцій з пошуку та порятунку та надання гуманітарної допомоги вимушено переміщеним у результаті повені особам», - сказав речник NEMA Санті Датті.

Президент країни Мухаммаду Бухарі схвалив надання $8,2 мільйона для допомоги постраждалим від повені.

Сезон дощів, зазвичай, триває в Нігерії з липня до вересня, майже щорічно країна страждає від повеней.

Як повідомлялося раніше, десятеро людей загинули в результаті повеней у нігерійському штаті Кеббі.

 

На турецькій ТЕС стався вибух

 

На ТЕС у турецькому Чанаккале, що розміщений на південному березі протоки Дарданелли, що з'єднує Мармурове та Егейське моря, стався вибух та спалахнула пожежа, є постраждалі.

Про це повідомляє TRT Haber.

«Вибух та пожежа сталися в зоні зберігання вугілля теплоелектростанції «Чан-2», - повідомили в компанії, яка керує ТЕС.

Внаслідок інциденту смертельних випадків немає, шістьох осіб госпіталізовано через отруєння чадним газом.

Наразі небезпеки для працівників ТЕС немає.

Лідери двох Корей провели перші переговори

Двох міністрів в уряд Молдови призначили без Додона

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers