rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Працівників Amazon піймали на хабарах

Працівників Amazon піймали на хабарах

 

Кілька працівників найбільшого американського Інтернет-магазину Amazon брали хабарі за те, що видаляли негативні коментарі покупців про деякі товари, - пише The Wall Street Journal.

Як виявилось, найбільше така практика розповсюджена у Китаї, де за кожен видалений негативний коментар невеликі компанії платили по $300, пише видання з посиланням на власні джерела. Хабарі платили, здебільшого, готівкою.

Amazon розпочав внутрішнє розслідування в усіх своїх міжнародних представництвах, щоб виявити хабарників.

Найбільший у світі за прибутками Інтернет-магазин у світі Amazon надає компаніям майданчик для продажу своїх товарів. І негативні коментарі та оцінки споживачів можуть сильно зіпсувати рейтинги виробників.

 

У виборах до Конгресу США візьме участь рекордна кількість кандидаток

 

У проміжних виборах до Конгресу США в листопаді візьме участь рекордна кількість жінок-політиків. Не всі з них мають високі шанси отримати виборні посади, - пише CNN, однак чимало з кандидаток уже ввійшли в історію завдяки своїй перемозі на праймеріз.

Загалом, у Сенат і Палату представників Конгресу цього року балотуються 256 жінок, з них 197 демократки і лише 59 - республіканки, адже саме демократична партія цьогоріч зробила своїм пріоритетом висувати кандидаток. Більшість із них - 234 - боротимуться за крісла конгресменок, на посади сенаторок претендують лише 22 жінки. І вперше 16 жінок беруть участь у губернаторських перегонах.

Деякі з кандидаток балотуються вперше та стверджують, що були мотивовані перемогою на президентських виборах у 2016 році Дональда Трампа та отриманням республіканцями контролю над Конгресом. Інші події також вплинули на їхнє рішення: рух #MeToo, жіночі марші чи висунення Трампом консервативної кандидатури на посаду судді Верховного Суду.

 

У Массачусетсі на добу закрили пляжі через смертельну атаку акули

 

В американському штаті Массачусетс хлопець загинув внаслідок нападу акули. Про це повідомляє BBC із посиланням на поліцію міста Веллфліт.

«У штаті Массачусетс загинув чоловік віком близько 20 років від поранень, яких він зазнав, імовірно, внаслідок нападу акули», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у поліції, юнака в суботу по обіді витягли з води й надали йому першу допомогу, проте згодом він помер у лікарні. Після цього нещасного випадку всі місцеві пляжі були закриті, щонайменше, на 24 години.

У серпні за кілька кілометрів від цього місця акула напала на 61-річного Вільяма Лайтона. Чоловік отримав серйозні поранення і досі перебуває у лікарні.

Зазначається, що востаннє смерть від нападу акули у штаті була зафіксована у 1936 році.

24 жертви шторму «Флоренс» у США

Кількість жертв тропічного шторму «Флоренс» у США зросла до 24 осіб, - повідомляє CBS News.

Без електрики в штатах Північна і Південна Кароліна залишаються близько 523 тисяч будинків, - уточнює CBS.

Губернатор Північної Кароліни Рой Купер заявляв про 17 загиблих.

Раніше повідомлялося про 16 жертв. Також уточнювалося, що в Північній Кароліні загинули десять осіб, у Південній - шість. Через ураган почалися зливи і повені, які, головним чином, зачепили Південну і Північну Кароліну.

11 вересня губернатори штатів Північна і Південна Кароліна, а також Вірджинія і Меріленд запровадили режим надзвичайного стану через ураган. Також режим НС почав діяти у Вашингтоні.

 

Бостон-Гонолулу стане найдовшим внутрішнім авіарейсом у США

 

Гавайські авіалінії оголосили про відкриття найдовшого прямого внутрішнього авіарейсу в історії США: Бостон - Гонолулу. Про це повідомляє «Голос Америки».

З 4 квітня наступного року літак Airbus A330, що може перевозити до 335 пасажирів, п'ять разів на тиждень доправлятиме «мешканців холодних штатів регіону Нова Англія на відпочинок у гавайські тропіки».

Переліт триватиме 11 годин 40 хвилин у напрямку Гаваїв, зворотній - 10 годин 15 хвилин. Відстань між містами - майже 8 тисяч 200 кілометрів. Пасажирам бізнес-класу пропонуватимуть великі крісла-ліжка, в яких можна комфортно спати.

USA Today пише, що зараз Східне узбережжя США та Гавайські острови поєднують лише чотири рейси - з Нью-Йорка, Нью-Джерcі, Вашингтона й Атланти.

Торік Сінгапурські авіалінії оголосили про план запустити прямий рейс Сінгапур - Нью-Йорк, який триватиме майже 20 годин, - відстань між містами складає понад 15 тисяч кілометрів.

Зараз найдовші авіарейси у світі включають перельоти між новозеландським Окландом і катарською Дохою (17 год. 40 хв., понад 14,5 тис. км), Лондоном і австралійським Пертом (17 год. 20 хв., 14,5 тис. км), Сінгапуром і Лос-Анджелесом (17 год. 55 хв., 14,1 тис. км).

 

Члени НАТО додатково витратили $41 мільярд на оборону від початку президентства Трампа

 

Title  

З початку президентства Дональда Трампа, країни-члени НАТО у Європі та Канаді додатково витратили на оборону 41 мільярд доларів, а на саміті НАТО у липні взяли на себе зобов'язання подвоїти зусилля щодо витрат на оборону. Про це під час виступу у Вашингтоні заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО також зазначив під час промови, що подякував президентові США за те, що той взяв на себе роль лідера у питанні витрат на оборону з боку країн-членів НАТО.

У промові Столтенберг також наголосив на важливості підтримки США з боку НАТО у стримуванні «дедалі більш агресивної Росії».

Повний текст промови Єнса Столтенберга доступний на сайті НАТО.

Як відомо, президент США Дональд Трамп часто критикував країни НАТО за недотримання зобов'язання виділяти, щонайменше, 2% ВВП на оборонні витрати та заявляв, що на Америку покладено непропорційно великий тягар щодо утримання Альянсу при тому, що така її роль не гарантує США преференцій у торгових угодах зі союзниками по НАТО. Під час виборчої кампанії Трамп на певному етапі назвав НАТО застарілим військово-політичним союзом.

Трамп також закликав країни Альянсу негайно виконати фінансові зобов'язання щодо витрат на оборону і навіть збільшити їх майже вдвічі. Президент США раніше вже заявляв, що його різка критика дає позитивний результат, призводить до збільшення надходжень до Альянсу та ін.

При цьому критики Трампа всередині США заявляли, що його вимоги шкодять трансатлантичній єдності, підривають НАТО та ін.

 

Вибухи газу поблизу Бостона: є загиблий, десятки травмованих

 

Унаслідок серії вибухів у газорозподільчій системі північних передмість Бостона загинула одна людина, постраждали до 25 осіб. Про це повідомляє телеканал CBS Boston.

«Одна людина загинула та ще десятки були поранені в результаті серії вибухів газу та внаслідок пожежі в будинках у трьох містах на північ від Бостона в другій половині дня в четвер», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, загиблим виявився 18-річний юнак. Він був у машині біля будинку, коли на машину впала димова труба.

За даними телеканалу, в лікарні Лоренса перебувають ще 13 осіб.

Водночас, директор агентства з надзвичайних ситуацій штату Массачусетс Курт Шварц заявив про, щонайменше, 25 людей, які отримали лікування через травми. За його словами, до пожежної служби надійшло від 60 до 80 викликів. Лише в місті Андовер було зафіксовано 38 пожеж.

Припускається, що причиною вибухів стали несправності в мережі газової компанії Columbia Gas. Як запобіжний захід компанія відімкнула живлення у трьох постраждалих містах.

До розслідування події долучилося Федеральне бюро розслідувань.

 

У Каліфорнії чоловік вбив 5 осіб і застрелився

 

Шестеро людей загинули в місті Бейкерсфілд, що в американському штаті Каліфорнія, після того, коли чоловік відкрив вогонь у кількох місцях.

Про це повідомляє CNN з посиланням на місцевого шерифа Донні Йонгблуда.

«У середу в Бейкерсфілді, що в Каліфорнії, загинули шестеро людей, включаючи підозрюваного, після того, коли чоловік відкрив вогонь у кількох місцях», - йдеться у повідомленні.

За словами Йонгблуда, до поліції надійшов виклик у середу, о 17 годині за місцевим часом, через стрілянину на території компанії, яка займається вантажними перевезеннями. За даними слідства, чоловік із дружиною сперечалися зі ще одним чоловіком, коли перший дістав зброю і застрелив другого. Потім чоловік також застрелив свою дружину. На місце інциденту прибув ще один чоловік, і також був застрелений.

Потім підозрюваний вирішив втекти з місця злочину, й у найближчому будинку вбив ще двох людей.

Згодом він вирішив викрасти авто, де перебували жінка з дитиною. Проте вони встигли врятуватися, залишивши машину.

Коли підозрюваного на трасі, зрештою, зупинив заступник шерифа, той наклав на себе руки.

Наразі нічого невідомо ні про мотив стрільця, ні про те, в яких стосунках він перебував з жертвами.

 

CNN: Кандидата до Верховного Суду США звинуватили у домаганнях

 

Кандидата на включення до складу Верховного Суду Бретта Кавано звинуватили у сексуальних домаганнях. Інцидент, нібито, мав місце на початку 1980-х років, коли Кавано навчався в школі, - повідомляє телеканал CNN.

За інформацією джерел видання, із звинуваченнями виступила жінка, яка побажала лишитися анонімною. Вона минулого літа надіслала лист сенаторові від штату Каліфорнія Даян Файнстайн, яка є старшим демократом в юридичному комітеті верхньої палати Конгресу США. Законодавець передала послання у ФБР.

Жінка стверджує, що на початку 1980-х років відвідувала вечірку, яка проходила в будинку в штаті Меріленд. За її словами, Кавано, який у той час перебував у стані алкогольного сп'яніння, штовхнув її у кімнату. Разом з іншим хлопцем він закрив двері і ввімкнув гучну музику. Після цього Кавано, нібито, спробував силоміць зняти з дівчини одяг.

За словами жінки, в якийсь момент Кавано напав на неї і затулив їй рот долонею, вона відчула, що є загроза її безпеці. Автор листа зазначає, що в результаті їй вдалося вирватися, після чого вона покинула будинок, в якому проходила вечірка. Жінка стверджує, що після події їй було надано медичну допомогу. Телеканал зазначає, що в той час вона, очевидно, не звернулася в поліцію.

Кавано опублікував заяву, в якій наголосив, що повністю заперечує ці твердження.

 

Трамп хоче запровадити додаткове мито на $200 млрд на продукцію з Китаю

J. B. Pritzker випереджає Bruce Rauner у губернаторських перегонах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers