rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Roskam звинуватив Casten у лобіюванні власних інтересів

 

Член Палати представників США Peter Roskam запустив рекламний ролик, у якому розкритикував демократа, кандидата на посаду члена Конгресу США Sean Casten як зареєстрованого лобіста.

У передвиборчому штабі Roskam кажуть, що він у відеоролику підкреслює роботу Casten як федерального лобіста, який, нібито, використовує кошти платників податків для своєї компанії:

«Sean Casten використовує всі можливості, щоб поговорити про себе, але він також зареєстрований як федеральний лобіст, що закликав лідерів конгресу надати спеціальні податкові пільги для власного бізнесу», - зауважила Veronica Vera, прес-секретар «Roskam for Congress». «Лицемірство Casten, який закликає підвищити податки для мешканців 6-го району, весь цей час набиваючи власні кишені коштами платниками податків через спеціальні податкові пільги, захоплює».

У передвиборчому штабі Casten спростовують усі звинувачення на його адресу і ставлять під сумнів заяву Roskam.

«Цей ролик - жалюгідний. Це - та сама брехня, що соратники Paul Ryan та Peter Roskam розповсюджують уже декілька тижнів. Чесно кажучи, сумно, що Peter Roskam так мало розповідає про своїх 25 років, проведених на державній службі. Проте, він може лише облити брудом свого опонента. Його відеоролик повністю спотворює правду, як зазначили у Crain's та Better Government Association», - зазначив Greg Bales, менеджер передвиборчої кампанії Sean Casten. «Незважаючи на мільйони, витрачені на критику Sean та необґрунтовані звинувачення на його адресу, правда полягає у тому, що виборці не купляться на них».

Раніше цього літа у передвиборчому штабі Casten захистили свого кандидата від тверджень Roskam. Тоді вони запустили власний відеоролик у відповідь на критику Roskam.

 

William Daley позмагається за посаду міського голови Чикаго

 

William Daley, колишній голова адміністрації Білого дому та міністр торгівлі США, заявив, що висуватиме свою кандидатуру на посаду міського голови Чикаго.

Про це він заявив у понеділок.

Daley назвав свою участь у виборах «унікальним шансом» і сказав, що його надихає прийняте рішення.

«Я - в захваті від цього. Це - унікальний шанс, щоб відверто з вами поспілкуватися, - сказав він. - Я прожив усе своє життя в Чикаго, мої діти живуть у Чикаго, мої внуки живуть у Чикаго, тому у нас справжній «роман» з цим містом. Нам пощастило, бо мешканці Чикаго були добрими до нас».

Richard J. Daley, батько William Daley, перебував на посаді міського голови Чикаго протягом 21 року. Його брат, Richard M. Daley, протягом п'яти з половиною терміну також очолював Чикаго - з 1989 до 2011 років.

Деякі політичні експерти вказують на такий спадок Daley, як на перевагу або перешкоду для його кандидатури. Проте, сам кандидат сподівається, що виборці таки дадуть йому шанс довести, що він так само здатний керувати містом, як і відомі члени його родини.

«Я висуваю свою кандидатуру на розгляд виборців, а вони нехай вирішують, кому віддати свій голос, - зауважив він. - Мої брат і батько були щасливими - виборці думали, що вони добре працюють, і голосували за них. Але я повинен довести людям Чикаго, що зможу очолити це місто заради їхніх інтересів, а рішення - за ними».

Наразі багато кандидатів вже є суперниками Daley. 14 осіб уже оголосили, що висувають свою кандидатуру на посаду міського голови Чикаго. Очікують, що Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook, також може долучитися до мерських перегонів.

Daley розповів, що наразі займається організацією штабу власної виборчої кампанії.

 

Генпрокурор Пенсильванії обговорив з Lisa Madigan та кандидатами-демократами на посаду генпрокурора штату питання сексуального насильства у церкві

 

Генеральний прокурор штату Пенсильванія Josh Shapiro зустрівся з Генеральним прокурором Іллінойсу Lisa Madigan та кандидатами на посаду генпрокурора штату від Демократичної партії. Зустріч відбулася минулого четверга у Чикаго. Shapiro поділився власним досвідом розслідування сексуальних зловживань з боку деяких священнослужителів католицької церкви.

У Чикаго на засіданні Democratic Attorneys General Association Shapiro зазначив, що близько 100 співробітників протягом років подавали дані, у яких було детально описано ймовірне зловживання 301 священиком стосовно понад тисячі дітей. Вони використовували інформацію, отриману через секретні архіви.

Більш, ніж 1300 сторінок доповіді великої колегії присяжних, оприлюдненої у серпні, містять жахливі подробиці сексуального насильства.

«Думаю, що ми бачимо у цій країні момент, коли винуватцям доведеться відповідати за вчинене. Йдеться не просто про залучення католицької церкви, а залучення великих установ», - зазначив Shapiro.

Генпрокурор Іллінойсу Lisa Madigan розпочала розслідування в усіх шести єпархіях Іллінойсу. Кандидат від Демократичної партії Kwame Raoul, який прагне замінити її на посаді після виборів, запевнив: якщо його буде обрано, то продовжуватиме справу, розпочату Madigan.

«Католицька церква, намагаючись зберегти репутацію, приховувала цю інформацію», - каже Raoul.

Title  
 Josh Shapiro. Фото із сторінки генпрокурора
Пенсильванії у «Twitter»
 

Кандидат від республіканців на посаду генерального прокурора штату Erika Harold заявила, що також планує «зробити таке розслідування пріоритетним».

«Я повністю підтримую використання слідчих і правових інструментів Генеральної прокуратури», - розповіла вона.

Минулого четверга у Ватикані кардинали DiNardo та O'Malley зі США зустрілися з Папою Франциском. Вони обговорили плани проведення всесвітнього саміту із захисту дітей, який планують провести у лютому.

Тим часом кардинал Blase Cupich із Чикаго заявив під час виступу в Holy Name Cathedral, що «церква буде масово зцілюватися». За його словами, група зацікавлених католиків на знак протесту заохочує інших вірян надавати перевагу одягу червоного кольору.

Cupich минулої середи ввечері зустрівся з чиказькими священиками у закритому залі засідань. Як стверджують джерела, йшлося, зокрема, про зловживання з боку священнослужителів.

На думку Raoul, доповідь великої колегії присяжних штату Пенсильванія може бути корисною під час вивчення подібних зловживань у Chicago Public Schools.

«Захист дітей та пошук правди має бути нашим найвищим пріоритетом, - підкреслив Raoul. - Я не можу придумати вищий пріоритет».

Madigan вже поспілкувалася з єпископами та адвокатами кожної із шести єпархій Іллінойсу. Вона також планує зустрітися з ними особисто протягом найближчих тижнів.

 

У Чикаго вперше страйкували працівники готельного бізнесу

 

Цього тижня у центрі Чикаго страйкували співробітники готелів.

Це - перший в історії Чикаго загальноміський страйк готельних працівників.

Минулого четверга біля готелю Sheraton зібралися близько сотні готельних працівників. Вони розпочали марш від Michigan Avenue і завершили на Oak Street.

На момент маршу їхній страйк тривав уже тиждень. Страйк негативно вплинув на діяльність більш, ніж двох десятків чиказьких готелів. 26-м готелем, який постраждав від страйку в Чикаго, став готель Cambria, що розташований у Streeterville.

Працівники, зокрема, пройшлися вздовж Magnificent Mile.

Хоча деякі готелі стверджують, що страйк не вплинув на їхню діяльність, деякі гості кажуть, що це - не так.

Тисячі готельних працівників продовжують страйкувати під «Unite Here Local 1», допоки їхня профспілка та роботодавці не погодяться забезпечувати їхнє медичне обслуговування протягом усього року тим працівникам, які були тимчасово звільнені взимку.

«Тільки тому, що у вас немає роботи, ти не можеш не хворіти», - каже готельний працівник Javier Delarosa.

Допоки готельні покоївки, швейцари, бармени та інші працівники страйкують, їхні обов'язки у деяких із найбільших чиказьких готелів виконують менеджери та інші співробітники.

Один клієнт готелю поскаржився у «Twitter» на брудну ванну і неправильно укомплектовану ванну кімнату, а також затримку з обслуговуванням номерів.

Три найбільші готельні мережі у Чикаго минулого вівторка відреагували на страйк.

У Hilton заявили, що наразі обов'язки всіх працівників, які беруть участь у страйку, виконують менеджери готелю з усієї країни разом із членами профспілок, які вирішили повернутися на роботу.

Віце-президент із питань трудових взаємин Hyatt заявляє, що багато співробітників готелю - на своїх робочих місцях, тож готель продовжує працювати у звичному режимі.

Міжнародний офіс Marriott International заявив, що у них є плани на випадок надзвичайних ситуацій.

«Сподіваюсь, що мої клієнти зможуть стати на моє місце, аби побачити, як вони почувалися б, якщо би працювали на компанію, яка не надає медичного страхування їхній сім'ї», - каже співробітник готелю Samuel Yolo.

У профспілці відмовилися коментувати ситуацію. Наразі переговори триватимуть, допоки обидві сторони не дійдуть згоди.

 

Michelle Obama приїде до Чикаго з промоцією власної книги

 

Michelle Obama починає промоційний тур власної книги у своєму рідному місті Чикаго. Про це колишня перша леді заявила минулої середи.

«Я завершила свою книгу!» - написала вона у «Twitter». «Я багато дізналася про себе і хотіла би поділитися своєю історією про «BECOMING» - простоту, про недоліки, божевільні повороти - з вами у моїй книжковій екскурсії, починаючи з 11/13 у Чикаго».

Промоційний тур «BECOMING» розпочнеться 13 листопада в United Center і завершиться 17 грудня у Далласі.

Квитки на захід можна придбати на TicketMaster.

 

Працівників Amazon піймали на хабарах

J. B. Pritzker випереджає Bruce Rauner у губернаторських перегонах

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers