rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Перший дзвоник у школі українознавства при Українському Православному Кафедральному соборі св. князя Володимира у Чикаго

Світлий вересень знову скликає

В рідні школи своїх дітлахів.

І до книжки, до знань закликає,

Щоб учився тут кожен й мужнів...

Для нас, українців Чикаго, дуже важливо, щоб наші діти не забули, хто ми є, якого ми роду, якої ми нації, яка наша рідна мова, і щоб вони зберегли тут, в Америці, культуру, звичаї і традиції України, щоб передавали їх із покоління у покоління і збагачували.

 

 

Title
 

 

Школа українознавства при Українському Православному Кафедральному cоборі св. князя Володимира 8 вересня широко відкрила двері для своїх учнів і традиційно святково розпочала новий навчальний рік. Саме тут учителі з любов'ю і відданістю своїй справі докладають усіх зусиль, щоб донести ці знання нашим учням і виховати їх в українському дусі.

Title Title 

 

Уже позаду залишилось тепле літечко, і галаслива дітвора поспішала до школи, поклавши в наплічник новенькі ручки та зошити. Багато школярів переступлять ще одну сходинку до наступного класу, для когось ця сходинка буде останньою, а для першокласників - першою.

Атмосфера була радісною і веселою, діти несли квіти своїм учителям, а бабине літо залишало незабутні спогади в серцях маленьких школярів.

Title Title 

 

О десятій годині ранку учні, вчителі та гості разом поспішали до собору св. князя Володимира, де о. Іван Лимар відслужив молебень і попросив Божого благословення для всіх присутніх, а передусім - для учнів та їхнього успішного навчання в школі. Отець Іван також дав дітям коротенькі та слушні настанови щодо навчального процесу. Після молебню, за доброю традицією, вся шкільна громада красувалась кольоровою гамою вишиванок на сходах собору, де було зроблено спільну фотографію.

І ось усі вирушили до парафіяльної зали на святкову лінійку. Пані Тетяна Шевченко привітала всіх з початком навчального року і запросила до зали першокласників. Несміливі школярики, відпустивши руки своїх мам, разом з десятикласниками і своєю першою вчителькою п. Лесею Бенч під звуки маршу зайшли до зали. Святкова лінійка розпочалась виконанням державного гімну України і хвилиною мовчання на знак вшанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу і незалежність України. Добродійка Лілія Лимар, директор нашої школи, привітала першокласників у їхній новій шкільній родині і вручила їм Букварі.

Title Title 

 

Право Першого дзвоника було надано першокласниці Софійці Рупі та десятикласницям Анні Клим'юк та Евеліні Носі. Хвилююче лунав дзвінок у руках маленької учениці, але і не менш схвильовано звучали голосочки першокласників, які вперше виступали на шкільній сцені. Діти розповідали про те, що вони знають, як буде важко вчитись, про те, як вони готувались до школи і як підганяли батьків, щоб не спізнитись на шкільне свято.

Перша вчителька також привітала своїх учнів словами:

Я візьму вас сьогодні за руки

Й поведу по дорозі до знань

У чудову країну науки,

Відповім на мільйони питань.

Тож, ростіть, набирайтеся сили,

Вчіться мудрості і доброти,

Школа нині всі двері відкрила,

Щоб учитись, творити, рости.

Title Title 

 

А на завершення нашого свята дітей та батьків почастували смачною піцою та печивом, які запропонував нам усім батьківський комітет школи.

Свято було урочистим і хвилюючим. Сподіваємось, що посіяне зерно любові до української культури, мови, нації рясно проросте у душах наших дітей та буде збережене у наступних поколіннях.

 

Фото Олени Лимар

 

Українці Чикаго згадали Василя Стуса та вимагали покарати Медведчука

Дипломатичне прийняття Генерального консульства України в Чикаго з нагоди 27-ї річниці Незалежності України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers