rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Лінія фронту: майже щогодини окупанти розпочинають обстріл

Лінія фронту: майже щогодини окупанти розпочинають обстріл

 

Російсько-окупаційні війська з початку доби у вівторок 9 разів відкривали вогонь по українських позиціях у районі проведення операції Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«Упродовж поточної доби від 7 до 18 години російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. При цьому озброєння, заборонене Мінськими угодами, не застосовувалося», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вдень бойовики відкривали прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил у районі населених пунктів Кримське, Луганське, Південне, Павлопіль та Широкине.

«У випадку загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл», - наголосили у штабі. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби не допущено. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил, - додали у прес-центрі.

 

Росія незаконно використовує у Криму 500 радіочастот

 

РФ незаконно використовує понад 500 радіочастот у Криму, що призводить до поширення російського телерадіомовлення з тимчасово окупованої території на прилеглі райони Херсонщини.

Про це розповів постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін у вівторок під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За чотири роки окупації Російська Федерація повністю інкорпорувала півострів у власні системи інформатизації... Окупаційна влада на відповідні програми інформатизації щорічно витрачає з місцевих бюджетів близько 4 млн руб. Щодо ситуації з телерадіомовленням, можна сказати, що на сьогодні держава-агресор незаконно використовує в Криму більше, ніж 500 частот. Відповідно, на сьогодні можемо констатувати не лише майже повну відсутність в Криму українського мовлення, але й поширення за останні місяці мовлення з тимчасово окупованої території на прилеглі території Херсонщини», - зазначив Бабін.

При цьому він звернув увагу на те, що в 2019 році РФ планує перейти на цифрове телерадіомовлення.

«Після того, коли у травні цього року росіяни запустили нову потужну станцію «Солоне озеро», що біля Джанкою, їхні потужності у поширенні незаконного телерадіомовлення на підконтрольну територію значно зросли. І, як нам кажуть, з нового року Російська Федерація планує переходити на цифрове мовлення. Після цього якість такого мовлення на підконтрольній території України лише поліпшиться», - уточнив Бабін, зауваживши, що заходи з протидії російській агресії у сфері інформатизації та зв'язку мають стосуватися, щонайменше, глушіння сигналу відповідних російських каналів.

З іншого боку, у своїй доповіді він також акцентував і на відсутності українських друкованих ЗМІ в інформаційному просторі Криму.

Разом з тим, постпред заявив, що на окупованому півострові незаконно використовуються телефонні номери.

«Якщо взяти зв'язок, то можу констатувати, що у сфері дротового зв'язку ми маємо ситуацію повного незаконного використання номерів - це більше, ніж 500 тисяч абонентів», - пояснив Бабін.

Окрім того, він звернув увагу членів комітету й на проблеми у сфері поштового зв'язку.

«Сьогодні поштові відправлення з позначками «Крим - Росія - Севастополь - Росія» приймаються Укрпоштою для передачі українським абонентам. У нас із цього питання вже було декілька нарад, і Укрпошта це пояснює ручним режимом сортування відправлень - що вони не можуть це змінити, тому дійсно сьогодні окупаційна влада може зі Севастополя надіслати повістку кримському активістові до Києва і Укрпошта її доправить. Така у нас цікава ситуація», - зазначив постійний представник президента.

 

Очевидне-неймовірне: ОБСЄ знову фіксує порушення «Мінська» з боку російських військових

 

Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, на тимчасово окупованій території Донецької області зареєстровано важке озброєння РФ, яке розміщене з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться на сайті Міноборони.

«На тимчасово окупованій території Донецької області зареєстровано важке озброєння збройних формувань Російської Федерації, яке розміщене за межами визначених місць зберігання та з порушенням ліній відведення: 122 мм причіпні гаубиці Д-30 - 14 одиниць; 120 мм міномети - 15 одиниць. Бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. Відповідно до звіту СММ ОБСЄ, окупанти не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу поблизу населених пунктів Верхньошироківське, Новоазовськ, Заїченко, Довжанське», - йдеться у повідомленні.

Збройні формування Російської Федерації продовжують порушувати оголошене з 29 серпня шкільне перемир`я - 17 вересня бойовики 21 раз порушували режим припинення вогню, двічі застосовували заборонені Мінськими угодами 120 мм та 82 мм міномети.

 

Суд у справі про держзраду Януковича оголошує перерву

 

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича до 1 жовтня.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд оголошує у справі перерву до 1 жовтня, на 14:00», - сказав Дев'ятко.

На засіданні у вівторок платний адвокат Януковича Олександр Байдик продовжив читати промову у судових дебатах. Зокрема, він цитував і коментував показання свідків, раніше допитаних у рамках розгляду.

Байдик також повідомив суду, що у нього залишилося ще 2 блоки питань у рамках виступу у судових дебатах, останній з яких, за його словами, допрацьовується.

На запитання головуючого, скільки ще часу йому необхідно для закінчення виступу у дебатах, адвокат Байдик відповів, що «на даний час 1-2 дні, максимум».

«Для завершення Байдиком своєї промови наступні дати - 1 жовтня на 14:00, 2 жовтня на 10:00, 3 жовтня на 11:00, і резервна дата ще 4 жовтня на 10:00», - оголосив після цього Дев'ятко.

Перед цим Байдик зазначав, що у нього 1, 2, 3 і 4 жовтня заплановані засідання в інших справах.

Своєю чергою, другий платний адвокат Януковича Олександр Горошинський поінформував, що йому для виступів у дебатах необхідно буде близько трьох днів.

«Також для адвоката Горошинського дати - це 5, 8 і 10 жовтня на 10:00», - сказав суддя.

Сумарна тривалість промови адвоката Байдика станом на кінець засідання у вівторок становить близько 23 годин.

 

Києву загрожує сміттєвий колапс: екологи звертаються до влади

 

Через блокування невідомими особами полігону твердих побутових відходів у селі Підгірці, під Києвом, у столиці виникла загроза сміттєвого колапсу.

Про це йдеться у заяві Всеукраїнської екологічної ліги.

«Вкотре на проблемі поводження з відходами в Україні спекулюють різного ґатунку «політики». Перекриття під'їзду до п'ятого полігону призведе до сміттєвого колапсу в столиці і прилеглих населених пунктах, і, водночас, це вигідно комусь, хто не має жодного стосунку до питань екологічної безпеки», - наголошується в заяві.

Як зазначає Всеукраїнська екологічна ліга, відповідно до рішення київської влади, полігон мав бути закритий з 1 жовтня 2018 року, чим і скористалися невідомі особи, які блокують об'єкт.

«Закриття полігону з 1 жовтня 2018 року вимагає група людей, яка приїздить на автобусах щодня. І все було б добре, якби... Що робити зі сміттям з Києва? Засіяти всі прилеглі до міста лісосмуги та поля? А наслідки? А екологічна катастрофа? Київська влада згаяла багато часу, який мала б використовувати на будівництво нового сміттєпереробного заводу. Виникають запитання: що робити з полігоном? Хто забезпечить консервацію полігону? Куди мають подітися газ та фільтрат, які вже є і ще будуть виділятися?» - підкреслюється в заяві.

Водночас, дії невідомих, які блокують полігон, у Всеукраїнській екологічній лізі назвали «екологічним тероризмом».

«Люди, які перекривають сміттєзвалище в Підгірцях, свідомі того, що вони є екологічними терористами. Полігон без контролю рівня фільтрату, без дегазації та рекультивації - бомба уповільненої дії, яка призведе до екологічної катастрофи», - йдеться у заяві.

У Всеукраїнській екологічній лізі закликали владу втрутитися у ситуацію та захистити безпеку киян і місцевих мешканців у Підгірцях, які потерпають від екологічної ситуації на полігоні.

«Влада має рішуче захистити безпеку киян та місцевих мешканців і забезпечити штатний режим роботи полігону - екологічно небезпечного об'єкта до повного його закриття. Сподіваємось, що і місцева влада с. Підгірці, і районна влада Обухівського району, і київська влада дійдуть згоди і приймуть цивілізоване рішення щодо подальшої рекультивації п'ятого полігону та будівництва сміттєпереробного заводу», - зазначається в заяві.

Раніше у вівторок, 18 вересня, у коментарі Укрінформу селищний голова с. Підгірці повідомив, що поліція була поінформована про ситуацію з об'єктом, а місцеві мешканці не підтримують осіб, які вдалися до блокування полігону, оскільки не знають їхньої мети. Водночас, громада Підгірців наполягає на тому, що полігон має бути закритий відповідно до рішення Київради від 2016 року.

Починаючи з 14 вересня, полігон твердих побутових відходів № 5 у селі Підгірці заблокували невідомі особи. Наразі полігон в Підгірцях приймає до 40% столичного сміття.

 

Омелян у Мюнхені домовився про сертифікацію Hyperloop

 

Асоціація технічного моніторингу (TUEV) з Мюнхена проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop.

Оцінка може бути надана вже до кінця цього року, як стало відомо за підсумками переговорів у Мюнхені міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з керівництвом TUEV SUED, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розпочали дуже важливий процес у проекті Hyperloop - його сертифікацію. Вони (німецькі партнери - ред.) сказали, що планують завершити цього року. Це буде оцінка з боку авторитетної профільної структури. Це - відомий ТЮВ, найбільша асоціація Німеччини, яка об'єднує всіх виробників щодо сертифікації безпечного використання», - розповів Омелян.

Він зауважив, що якими б не були розробки, без належного підтвердження безпеки з боку європейських інституцій ми б не змогли просувати цей проект далі. Німеччина у цій сфері відіграє основну роль, - додав він.

За словами Омеляна, є попередня оцінка, вона буде опублікована найближчим часом. Далі робота буде продовжуватися вже з поглибленого вивчення нового транспортного засобу.

Переговори у Мюнхені Омелян назвав дуже плідними та успішними. У столиці Баварії він також зустрівся з представниками місцевого бізнесу.

Раніше міністр повідомляв, що наступного року після завершення розробки попереднього ТЕО почнеться конструювання тестової труби в Україні, а запуск першої лінії вакуумного поїзда за технологією Hyperloop може відбутися протягом п'яти років.

Hyperloop («Гіперпетля») складається з аеродинамічної труби та капсули, яка здатна рухатися без повітряного опору і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили у $ 6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One продовжують його розвиток і втілення.

Медведчук зізнався, що його дружина володіє бізнесом у Росії, а він керує цим бізнесом

На лінії фронту поранено трьох українських бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers