rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Прокрастинація – одне слово, а скільки в ньому прихованих сенсів…

Відкладання важливих справ на потім знайоме багатьом. Про цю проблему активно говорять, виокремлюючи безліч причин такої поведінки - страх, низьку самооцінку, перфекціонізм тощо. Але навіть якщо хтось і не знає слова «прокрастинація», то зі самим явищем мали справу чимало людей. Відкладання справ на потім при розумінні необхідності їх виконання, переживання через необхідність щось робити без здійснення жодних кроків для вирішення завдання, відволікання - це все і є прокрастинація.

 

HeadHunter Україна дізнався, наскільки пошукачі сайта hh.ua схильні до проявів цього явища та на що вони відволікаються під час роботи.

Зосереджуватися на роботі вдається лише 10% опитаних. Інші ж періодично відкладають робочі завдання, надаючи перевагу іншій діяльності. 36% відволікаються декілька разів на день, 27% - кожні дві години, 23% - кожну годину. Дехто ж намагається не відвертати увагу, чергує різні види діяльності, робить перерви тощо.

Title Title 

 

63% опитаних, зазвичай, відволікаються на розмови з колегами. Більше, ніж третина періодично перемикаються на телефонні дзвінки, не пов'язані з роботою. Увагу від роботи останнім часом відвертають сайти соціальних мереж. Кожен третій намагається заглянути туди хоча б на кілька хвилин. 13% опитаних відриваються від роботи, проводячи час на розважальних порталах.

  Title

Більшість респондентів кажуть, що їм не властиво відкладати важливі робочі завдання на останній момент. Тоді як 36% визнають у себе схильність до відкладання справ на потім. Однак, важливо розуміти, чому вони так роблять.

46% повідомляють, що відкладають певні важливі завдання через високу завантаженість. 37% - зауважили, що звикли робити все в останній момент, 31% - мають побоювання щодо того, чи вистачить їм компетенції впоратися з важливими завданнями. Серед інших причин були надані два вектори пояснень: ті, хто хотів би не відкладати, але не може (важко себе змусити, лінь), і ті, хто свідомо відтягує, бо у стресових форс-мажорних ситуаціях їм легше виконувати такі завдання.

Тож, відволікаються на роботі респонденти доволі часто. З одного боку, це може бути корисно, адже допомагає зробити перерву, перепочити, перемкнутися на щось цікавіше, ніж робота. З іншого - відкладання важливих робочих завдань може супроводжуватися відвертанням уваги, небажанням приступати до виконання важливої справи. Тож, перемикатися треба, однак не слід цим зловживати, адже час - один із найбільш безцінних ресурсів, що є у людини. Часом варто докласти зусиль і приступити до вирішення важливого завдання. Хтозна, можливо, саме це значною мірою вплине на розвиток вашого кар'єрного шляху.

 

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у липні 2018 року. В опитуванні взяло участь 639 респондентів з різних регіонів України.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Відновлення завершується. Що далі?

Співробітники-бумеранги Як повернутися в компанію, де колись працював

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers