rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Тренер «Зорі» Юрій Вернидуб: «Через тиждень життя покаже, хто пройде, а хто вилетить»

ФУТБОЛ

 

Головний тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб на післяматчевій прес-конференції прокоментував результат своєї команди в матчі плей-оф раунді Ліги Європи-18/19 з німецьким клубом «РБ Лейпциг» (0:0).

 

«Хочу привітати команду з хорошою грою. Витримали напруження, побачили, на якому рівні грає наш суперник. Сумно, що стався неприємний випадок з Ледньовим, і ми залишилися в меншості.

Добре оборонялися, могли забити, виходили в атаки. Сподіваюся, те, що ми не забили сьогодні - заб'ємо в наступних іграх. Рахунок 0:0 дає шанс обом командам. Через тиждень життя покаже, хто пройде, а хто вилетить. Залишитися вдесятьох проти такої команди - дуже погано. У другому таймі вони збільшили тиск, але хлопці дуже добре зіграли в обороні.

Мабуть, доведеться зробити глобальну ротацію на гру з «Десною». Хлопці не залізні. Нам важлива гра з «Десною», але не менше, ніж матч-відповідь проти «Лейпцига». Нехай виходять ті, котрі мало грають, і доводять на полі свою профпридатність.

Заміни Караваєва і Хомченовського? У них не було мікротравм. Вони багато боролися, і я бачив, що втомилися. У Дмитра були невеликі судоми. Ті хлопці, які вийшли на заміну, зіграли добре», - цитує Юрія Вернидуба офіційний сайт ФК «Зоря».

Голів не було

Футболісти луганської «Зорі» на полі «Славутич-Арені» в Запоріжжі зіграли внічию 0:0 з німецьким клубом «РБ Лейпциг» в першому матчі раунду плей-оф кваліфікації Ліги Європи УЄФА сезону-18/19.

«Зоря» (Луганськ, Україна) - «РБ Лейпциг» (Німеччина) - 0:0

23 серпня. Початок - 21:30. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».

«Зоря»: Луїс Феліпе, Олександр Сваток, Ігор Харатін, Дмитро Хомченовський (Владислав Кабаєв 59), Богдан Михайличенко, Віталій Вернидуб, Богдан Ледньов, Олександр Тимчик, Олександр Караваєв (Артем Гордієнко 83), Рафаель да Сілва (Владислав Кочергін 57), Сілас.

«РБ Лейпциг»: Івон-Ландрі Мвого, Марсело Сараччі, Віллі Орбан, Ібраїма Конате, Тімо Вернер, Штефан Ільзанкер, Брума, Матеус Кунья (Юссуф Поульсен 72), Норді Мукіеле (Еміль Форсберг 62), Конрад Лаймер (Лукас Клостерман 80), Дієго Демме.

Попередження: Рафаель да Сілва 29 - Матеус Кунья 42, Марсело Сараччі 68.

Вилучення: Богдан Ледньов 16 (удар суперника після свистка).

Юрій Вернидуб немов прочитав думки аналітиків, випустивши тих одинадцятьох гравців, яких в анонсі прогнозував ua-football.com. Зрозуміло, що в цих словах більше іронії, а стабільність луганчан у складі більше свідчить про зіграність та довіру одній обоймі гравців від тренерського штабу. У гостей зміни очікувалися: вперше в сезоні вийшов на поле Вернер, продовжує набирати кондиції після травми Лаймер, а на останньому рубежі знову опинився Мвого.

Луганчани вже на першому оберті секундної стрілки дали зрозуміти, що без бою сьогодні не здадуться. Рафаел на лівому краю штрафного зачепився за м'яч і прострілив у воротарський, Ледньов щодуху мчав на передачу, але замкнути чомусь не зумів.

«Бики» до дзвіночка біля своїх воріт поставилися серйозно, спробувавши прибрати м'яч до своїх ніг. Проблемою був тільки сумбур. Гості так і не змогли розіграти комбінацію, щоб вивести когось на удар; господарі при переході центру поля трохи панікували і самі, хоч оборону тримали здорово.

Початок був начебто багатообіцяючим, але зіпсував враження момент наприкінці чверті тайму. Сараччі у позаігровому епізоді наступив на ногу Ледньову, а Богдан відповів ударом з ноги. Арбітри в цей час роздивлялися вертольоти над Запоріжжям, проспавши суть конфлікту. Найменш болючим, на їхню думку, повинна була виявитися пряма червона українцеві.

«Зоря» зуміла здивувати грою в нерівних складах, не маючи наміру здаватися на милість фавориту. Так, про атаку луганчанам думати практично не доводилося. Але тішило, як команда Вернидуба-старшого тримає темп й інтенсивність на тому рівні, який дозволяє не програвати. Не виключено, що і самі гості не викладалися на максимум, вважаючи, що гол просто справа часу. До перерви один тільки Вернер міг оформити дубль, але прощав «Зорю».

«Лейпциг» додав зі свистком про початок другої половини. Невідомо, звідки луганчани брали резерви, але їх вистачало, щоб грати часом хоча би просто на відбій. Однак, головне, що з нулями на табло. Самим відповісти вдалося, по суті, раз, коли Кочергін за мить після виходу на поле з району 11-метрової позначки пробив вище від рамки. Був ще ближче до фіналу удар на удачу від Сіласа по діагоналі, але, напевно, такий гол можна було б вважати спійманою жар-птицею.

В останні хвилини «бики» вже буквально закрили луганчан у їхньому штрафному, йшов прямий обстріл воріт Луїса Феліпе, але десь за рахунок самовіддачі, десь із допомогою фарту зберегти нульову нічию вдалося.

Другий матч обіцяє повторити цю гру, коли луганчани будуть тримати оборону, а «Лейпцигу» доведеться вчитися грати першим номером. З тим рівнем самопожертви, який був у господарів, є надія, що путівку в групу команда Вернидуба просто так не віддасть.

Джерело: ua-football.com

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Олеся Крисюк: «Синці бувають майже після кожного спарингу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers