rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ На Донеччині додалося 48 мільйонерів – ДФС

На Донеччині додалося 48 мільйонерів - ДФС

 

У Донецькій області свої доходи задекларували 124 мільйонери, що на 48 осіб більше, ніж торік.

Про це 28 серпня повідомили в Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

«Цьогоріч свої доходи задекларували 124 мільйонери (минулоріч - 76). Загальна сума задекларованого ними доходу склала 1 млрд 562,3 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб до сплати складає 5,9 млн грн., сума військового збору - 0,7 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, загалом, громадянами Донецької області та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, задекларовано дохід у розмірі 2 млрд 127,2 млн грн. - це на 951,4 млн грн. більше, ніж торік. Протягом 2018 р. подано 25 545 декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік, що на 4 846 декларацій більше, ніж за аналогічний період минулого року. До сплати нараховано 49,7 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та 6,6 млн грн. військового збору.

 

Суд повернув державі майновий комплекс Одеського комбінату хлібопродуктів

 

Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури Одещини в інтересах держави і повернув їй право власності на майновий комплекс Одеського комбінату хлібопродуктів вартістю 270 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

«Господарським судом задоволено позов прокуратури до відповідачів - публічного акціонерного товариства і приватного нотаріуса, що полягав у визнанні права власності на майно за державою, а також визнання незаконними і скасуванні рішень про державну реєстрацію права приватної власності на це майно за приватним підприємством. Зокрема, суд визнав незаконними дії нотаріуса, яка зареєструвала за ПАТ (продовольчо-зернової сфери) право власності на майновий комплекс комбінату хлібопродуктів, розташований на вул. Чорноморського козацтва, 20», - зазначили в прокуратурі.

Площа комплексу хлібного виробництва, зокрема, шестиповерхової будівлі млина, восьмиповерхового силосного комплексу, семиповерхового складу безтарного зберігання борошна та інших споруд складає майже 26 тисяч кв. метрів.

Оціночна вартість майна становить понад 268 мільйонів гривень.

Суд встановив, що нотаріальні дії вчинено з порушенням повноважень, а саме: за відсутності рішення власника - держави - в особі Кабінету міністрів України про зміну правового статусу майнового комплексу.

 

У Почаєві УПЦ МП роздавала футболки з написом «Приготуйтесь до війни»

 

Футболки з написами, які закликають готуватись до війни, роздали прочанам у Почаєві організатори хресної ходи - представники Кам'янець-Подільської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє «Релігійна правда» з посиланням на джерело в місцевих правоохоронних органах.

Зокрема, як нагадує Інтернет-портал, серед учасників хресної ходи УПЦ Московського патріархату були десятки чоловіків, які прямували до Почаївської лаври, одягнувши чорні футболки, написи на яких закликають готуватись до війни.

За даними джерела «РП», чоловіки пояснили, що «футболки видавали організатори ще на початку ходи».

«Організатор ходи - Кам'янець-Подільська єпархія УПЦ МП. Наразі знаємо, що це так звані «православні хрестоносці». Футболки їм видали ніби для того, аби виокремити їх із загальної маси. Свою причетність до якихось силових організацій ці чоловіки заперечують. Кількох ми опитали. Вони - мешканці сіл Хмельниччини. Зараз проводимо перевірку», - сказав співрозмовник.

За інформацією митрополита УПЦ КП Антонія (Махоти), чоловіки все ж мають стосунок до охоронних структур Хмельницької області. Зокрема, частина з них працює в приватних компаніях, які надають послуги з охорони.

Відомо, що правоохоронці вже провели профілактичні бесіди. Цим прочанам також порекомендували змінити одяг.

 

Директора Львівського бронетанкового звільнили

 

Роман Тимків звільнений з посади директора ДП «Львівський бронетанковий завод». Відповідний наказ 28 серпня підписав гендиректор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Про це йдеться на сайті «Укроборонпрому».

«Романом Тимківим під час керівництва підприємством були допущені неефективні рішення, які призвели до несвоєчасного ремонту військової техніки. У зв'язку з цим ДП «Львівський бронетанковий завод» рішенням суду зобов'язано сплатити на користь замовника штрафні санкції. Згідно з умовами контракту, укладеного з Романом Тимківим як керівником підприємства, він відповідає за якісне виконання замовлень, недотримання цього є підставою для дострокового розірвання трудових відносин», - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що влітку 2017 року Тимків на підставі ухвали слідчого судді був відсторонений від виконання обов'язків директора «Львівського бронетанкового заводу», що, відповідно до норм законодавства, унеможливило його звільнення до закінчення терміну дії відсторонення.

 

Суд залишив Насірова з електронним браслетом

 

Шевченківський райсуд Києва залишив без розгляду клопотання екс-керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова про скасування низки призначених судом обов'язків.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Костянтин Дорошенко.

«Суд залишив без розгляду клопотання Насірова про скасування його додаткових обов'язків. Зокрема, не відлучатися з міста Київ, прибувати за кожною вимогою до суду, носити засіб електронного контролю, здати на відповідальне зберігання свій паспорт для виїзду за кордон», - розповів він.

Також на засіданні прокурори продовжили зачитувати обвинувальний акт у справі Насірова. Загалом, вони прочитали вже 319 сторінок із 774.

Наступне засідання заплановане на 14 вересня.

Як повідомлялося, 13 серпня Шевченківський районний суд Києва продовжив дію обов'язків колишньому голові Державної фіскальної служби Романові Насірову до 11 жовтня.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). Він обвинувачується в тому, що в період 2015-2016 рр. дозволив компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Він подав позов до суду, щоб поновитися на посаді.

16 травня суд продовжив обов'язки, покладені на Насірова, повернув йому внутрішній паспорт і скасував арешт годинників дружини.

 

Закарпаттю бракує 300 вчителів

 

Наразі у Закарпатській області є понад 300 вакансій учителів, найбільша кількість - у Берегівському і Виноградівському районах.

Про це повідомила директор департаменту освіти Закарпатської ОДА Ганна Сопкова.

«Наразі в області є понад 300 вакансій учителів - найбільша кількість у Берегівському та Виноградівському районах. Вакансії щоденно заповнюються, випускники наших педвузів з об'єктивних причин не поспішали працевлаштовуватися у заклади освіти в області... З березня місяця ми почали навчати вчителів, які наберуть 1 клас. Загалом, в області 1060 педагогів пройшли навчання за системою НУШ, ще впродовж 5-ти років вони повинні пройти навчання за обраною програмою (загалом, 150 годин), зокрема, і в онлайн-режимі», - сказала Сопкова.

Водночас із тим вона повідомила, що на Закарпатті дуже багато вчителів після того, коли пройшли курси НУШ, написали заяви на звільнення - відчули, що вони не осилять вимоги НУШ. «Не влаштували нові підходи, головна проблема полягала у комп'ютерній грамотності», - сказала Сопкова.

Окрім того, на Закарпатті 863 вчителів сертифіковані за програмою НУШ з викладання іноземної мови в школах.

 

На Житомирщині археологи обстежують неолітичні стоянки й кургани

 

У п'яти населених пунктах Олевського району Житомирщини науковці виявили цікаві історико-археологічні старожитності, серед яких - давні стоянки, кургани й чавунний дзвін ХІХ сторіччя.

Про це повідомив старший науковий співробітник відділу досліджень Житомирського обласного краєзнавчого музею Олександр Тарабукін, йдеться на сторінці музею в Facebook.

«Значний інтерес представляє група стоянок доби мезоліту-неоліту, розташованих на околицях с. Рудня-Озерянська вздовж західного узбережжя озера Корма, яке всохло і перетворилося на доволі велике торфовище. У давні часи ця місцевість приваблювала первісних мисливців і рибалок. Тут, на піщаних пагорбах, території яких місцями нагадують пустелю, зібрані крем'яні знаряддя праці, пластинки, відщепи, а також уламки неолітичного посуду з домішками рослин у глині та прикрашених характерним для того часу орнаментом», - йдеться в дописі.

Поблизу сіл Перга та Юрове археологи оглянули стоянки мезолітичної доби, мешканці яких володіли секретами обробки й виготовлення знарядь праці з кварцу. На території с. Лопатичі та східній околиці с. Зубковичі науковці обстежили кургани епохи бронзи й рештки курганного могильника періоду Київської Русі.

Крім того, у дерев'яному храмі села Зубковичі досі зберігається чавунний дзвін із зображенням святого, виготовлений 1848 року.

Увагу пошуковців також привернули кам'яні хрести на місцевих кладовищах. До прикладу, як пише Олександр Тарабукін, на території старовинного кладовища поблизу церкви в с. Лопатичі, крім написів, спостерігається вирізьблене зображення хреста на одноступінчастій голгофі з перехрещеними кістками всередині.

До того ж, у західній частині штучної водойми, утвореної на місці колишнього піщаного кар'єру на північній околиці с. Рудня-Озерянська, виявили добре збережений дот часів Другої світової війни.

Лінія фронту: окупанти обстріляли Новомихайлівку

На лінії фронту у вівторок було поранено двох бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers