rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Йосип Розенберг: «Authorized User – це інструмент, що дозволяє новачкові створити кредитну історію, як і в людини, яка працює з кредитом 10 років»

До послуг фінансових аналітиків вихідці з України вдаватися не звикли. А дарма! Консультація такого спеціаліста допоможе вам зекономити чималі гроші. Детальніше - у розмові нашого кореспондента з Йосипом Розенбергом.

 

- Щоразу, коли доводиться брати інтерв'ю у бізнесмена, перше питання завжди одне і те ж: «Чи хочете ви розповісти про себе чи про вашу справу?»

- І яка статистика?

- Скажімо так, більшість схилялася до того, щоб інтерв'ю виконало свою основну функцію - розповіло про людину. І я бачу тут прямий резон: слухачам, напевно, буде цікаво знати, до якої людини вони будуть звертатися по допомогу.

- Важко сперечатися, і все ж, я хотів би, якщо ви не проти, у моєму випадку поговорити про мою справу. Пам'ятаєте, як у класика, який сказав: «Любіть мистецтво у собі, а не себе у мистецтві». Сподіваюся, я не надто приховав іронію. Хоча, по суті, з цим твердженням я згоден повністю.

- Ну що ж. Можна про мистецтво у собі. Але спочатку все ж назвіться, хоча я підозрюю, що нашим читачам вас не треба презентувати. І все ж...

- Отже, мене все ще звуть Йосип Розенберг або Joseph. Кому як подобається. А з приводу презентації у мене є наступний варіант: вчився, служив в армії в Україні, знову вчився, працював на території всієї країни, перемістився з колишнього СРСР до Чикаго, працював, знову вчився, займаюся улюбленою справою, відкрив свій бізнес, в якому до цього дня і перебуваю.

- А якщо докладніше?

- Ці етапи - дуже типові для більшості наших співвітчизників, тож особисті деталі мало що додадуть. А ось про улюблену роботу із задоволенням розповім.

- Коли ви говорите про улюблену роботу, йдеться про те, чим ви почали займатися в Америці?

- На щастя, ні. І тут, і в минулому житті я робив і роблю одне і теж - працюю з бюджетом. Я - аналітик. А чи це бюджет сім'ї, чи заводу - принципової різниці немає. Як каже мій улюблений президент: у нас в усіх - одні і ті ж проблеми, тільки цифри - різні. І життя це багаторазово підтверджує.

- Оскільки, з вашої подачі ми якось пішли у вільне плавання - чому «улюблений президент»?

- Common Sense. Або, якщо хочете: «Елементарно, Ватсон». Слідкуйте за послідовністю. Оперую тільки аксіомами. Політика - це концентроване вираження економіки. Будь-яка країна, особливо сьогодні, - це, насамперед, підприємство, тобто, економічний суб'єкт. Хто повинен керувати підприємством? Керівник. На що керівник повинен звертати увагу насамперед? На те, щоб підприємство було прибутковим для своїх власників, а це позначиться і на співробітниках. І головне - досвідчений керівник фокусується на кінцевій меті. І те, що кроки Трампа декотрими людьми сприймаються як якийсь відхід від запланованої мети, це лише результат непорозуміння, а часто невіри у правильний вибір.

- Схоже, на цю тему ви можете говорити багато.

- Якраз ні. Тут немає предмета для дискусії, оскільки все, що робить сьогодні президент - це результат спланованих заходів. Жодних експромтів. У нас ще не було такого керівника біля керма країни... Але повернемося до іншого президента.

- Про кого ви?

- Про себе, коханого, президента компанії DRF Group. Тільки не подумайте, що претендую на порівняння з Трампом. Просто приємно бачити керівником моєї країни людину, яка про неї піклується так само, як я дбаю про добробут моїх клієнтів.

- То у чому ж суть вашої турботи?

-Займаючись бюджетом, важко виокремити щось одне... Зазвичай, це - сукупність факторів, але є, все-таки, проблема у моїх клієнтів, яка існує об'єктивно. На ній я і фокусуюсь.

- І в чому ж її суть?

- А суть у тому, що мої клієнти - це іммігранти у першому поколінні. А правила, за якими вже багато років живе Америка, написані не для них. Вони написані для американців з телешоу Friends. Безтурботність цих героїв базується на тому, що у них за спиною - їхні сім'ї. У нас немає на кого покластися, тільки на себе. А головне - немає грошей і часу на «розкрутку». А двері банків зачинені для нас-новачків саме тоді, коли кошти потрібні вже і негайно. Замкнуте коло. Моя сім'я пройшла цей шлях.

- І як же ви врятувалися?

- Пощастило. Я почав працювати через тиждень після приїзду і був щасливий, заробляючи здоровою фізичною працею $4,25 на годину.

- І вистачало?

- Якщо вдавалося працювати 80 годин на тиждень - вистачало.

- А як же ви при такому завантаженні опинилися у фінансовому сервісі?

- Це - окрема історія. За зайве завзяття... мене звільнили. І після дня паніки я раптом з'ясував, що моя допомога з безробіття... більша, ніж моя зарплата. Спрацювали мої овертайми.

А далі - навчання, іспити, ліцензії і робота в Insurance, R/E, Mortgage, Securities. Тобто, повний спектр знань і послуг для сімейного бюджету плюс моя освіта і досвід. Все дуже вдало склалося.

- І як це вам допомагало у роботі з бюджетом?

- Ви будете сміятися - швидше, заважало, тому що те, за що можна отримувати хороші комісійні, часто об'єктивно не підходило моїм клієнтам. А небажання порушити правило «не нашкодь» дуже гальмувало можливість заробітку. Що і привело мене до думки звільнитися з компанії і піти на «вільні хліби» брокера.

- Але повернімося до основної проблеми - неможливості новачкам отримувати кредити.

- Свого часу ми зіштовхувалися з подібною «безвихіддю» на кшталт: хочеш отримати роботу - покажи прописку, а щоб отримати прописку, треба мати роботу... І якщо у минулому житті це був ще один дефект системи, то зачинені двері банків навели мене на думку шукати інші ресурси.

- І ви взяли на себе сміливість припустити, що у нашій фінансовій системі можна знайти щось нове, чим ще не користуються?

- Ні, звичайно. Я шукав саме те, що використовується і працює. Джерело знайшлося дуже швидко. Нема банків, є кредитні картки. Міфи про шлейф банкрутств я відхилив одразу, розуміючи, що це - проблема не об'єктивна (інакше кредитні картки як продукт зникли б із Ринку), а суб'єктивна. Понад те, багаторічна активна й успішна роль облігацій (а вони - повна копія кредитних карток) на Stock Market привела мене до думки, що якщо якийсь продукт - у даному випадку облігації - успішний на макрорівні на Stock Market, то чому такий же продукт, але у вигляді кредитних карток, не може бути так само успішним на мікрорівні, тобто, у структурі сімейного бюджету? Відповідь - очевидна: може, повинен, і, як виявилося, - працює.

- Вибачте, але про які картки може починати розмову новачок? Йому ж їх ніхто не відкриє.

- Ваша правда. Але коли є мета, знайдено засіб, то залишилося лише знайти доступ до цього засобу. І знову вкотре я переконуюся, наскільки Ринок - це Система, що самоорганізовується. Знайшовся доступ. І його нам запропонували самі банки, які працюють із кредитними картками.

- Так, я знаю, що для новачків існують шляхи створення кредитної історії за рахунок відкриття карток з лімітами $300 & $500. Але хіба це вирішить проблему? Нам же потрібні тисячі і десятки тисяч...

- Правильно, ви виконуєте Правила, а ці Правила «з'їдять» у нас 7-10 років, перш ніж кредитна історія досягне кондицій середнього американця. Але доступ, інструмент як «зрізати кут» знайшовся. Чи знаєте ви, що можете стати власником кредитної картки з кредитом $15K - $20K і більш ніж буквально, наступного дня після отримання SS?

- Я так розумію, що це - жарт.

- Зовсім ні. Понад те - ви можете мати картку з таким же і навіть великим лімітом, перебуваючи у процесі банкрутства або одразу ж після нього.

- Кажучи англійською: no way...

- Звичайно ж, так. Все, що потрібно, щоб хтось, назвемо цю людину донором, поставив вас на одну зі своїх кредитних карток, як ви розумієте, з будь-яким лімітом як Authorized User. І, що особливо важливо, всі елементи, що характеризують дану картку, позначаться на кредитному рапорті одержувача протягом тижня, а то і швидше.

- Ви хочете сказати, що людина, яка приїхала у країну вчора, може уявити на своєму кредитному рапорті кредитну лінію, яка була відкрита за кілька років до того, як вона отримала SS?

- Саме так. Більше того, я не тільки це стверджую, я це дуже успішно роблю і далеко не перший рік. Authorized User - це саме той інструмент, який дозволяє планово створити новачкові кредитну історію, еквівалентну до кредитної історії людини, яка працює з кредитом 10 і більше років або до того, хто пройшов через процедуру БК або FC.

- Так, це - дуже ефектний хід, але як це пов'язується з вашою головною метою - сімейним бюджетом?

- Пов'язується у головному - відкривається доступ до кредиту. За роки, які йдуть у нас, новоприбулих іммігрантів, на створення кредитної історії, ми тільки за відсотки переплачуємо втричі більше, ніж відкладаємо на пенсію за той же час. Я вже не кажу про матеріальний еквівалент втрат через втрати часу. А можливість планово створити собі кредитну історію не за роки, а за місяці цю проблему вирішує. Понад те, така процедура змушує користувача перевести поняття бюджету з якогось невловимого фантома у цілком матеріальний об'єкт, з яким доводиться впритул працювати. Ще один суттєвий момент, який зменшує сімейні втрати.

- Схоже, наше інтерв'ю плавно переросло у лекцію... На завершення: що ви вважаєте своїм найкращим і найуспішнішим проектом у вашій роботі?

- Відповідаю, не замислюючись - Аварійний фонд. У мене немає точних даних, скільки моїх слухачів і читачів собі такий фонд створили, але про те, що наявність АФ - це необхідність, дізналися тисячі. Як то кажуть, я можу моїм слухачам роздати вудки, але ловити рибу їм доведеться самим.

- Що ж, цілком конструктивне завершення. Дякуємо за ваш час і бажаємо успіху!

- Дякую вам за терпіння мене вислуховувати. Я знаю за собою цей грішок: про улюблену справу можу говорити нескінченно. Ще раз дякую.

 

Телефонуйте за додатковою інформацією: 847-520-7030.

e-mail: [email protected]

www.drfgroup.net

Записала розмову Софія Разумова

 

XADO – максимальна турбота про ваше авто!

Богдан Ватраль: «Кредитна спілка «Самопоміч» створена українською громадою й існує, насамперед, для того, щоб служити громаді»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers