rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ «Зла і нерозумна», – Трамп розкритикував колишню помічницю

«Зла і нерозумна», - Трамп розкритикував колишню помічницю

 

У вівторок вийшла книга «Без завіси» за авторства колишньої помічниці президента Дональда Трампа Омарози Маніго-Ньюман. Про це  повідомляє USA Today.

Виступаючи напередодні виходу книги, Маніго-Ньюман заявила, що таємно робила звукозапис у Білому домі в грудні 2017 року, коли їй оголосив про її звільнення голова Адміністрації Джон Келлі.

На записі також є і президент Трамп, який висловлює здивування в зв'язку з її звільненням, стверджуючи: «Мені про це не повідомляли». Маніго-Ньюман сказала, що буде оприлюднено більше записів. При цьому вона заявила: «... Я розголошу ще багато чого».

У понеділок Трамп відповів у Twitter своїй колишній помічниці, яка також раніше брала участь у телевізійному шоу «Стажер», яке вів Трамп.

«Дивну Омарозу, яку три рази звільняли на «Стажері», тепер остаточно звільнили. В неї ніколи не вдавалось і не вдасться. Вона зі сльозами просила мене про роботу, і я сказав: «Добре». В Білому домі її ненавиділи. Вона була зла, але не розумна. Я її майже не бачив, але чув погані речі. Недобре ставилась до людей і постійно пропускала зустрічі і роботу. Коли генерал Келлі приєднався до команди, він сказав, що вона програє і не створює нічого, крім проблем. Я сказав йому спробувати виправити ситуацію, тому що вона ЧУДОВО про мене відгукувалась - до того часу, поки її не звільнили!»

Маніго-Ньюман набула популярності через роль негативного персонажа на шоу «Стажер» і «Зірковий стажер». Омароза була залучена до передвиборчої кампанії Трампа, а після того, коли Трамп виграв вибори, вона отримала посаду в Білому домі.

Омароза обіймала посаду помічниці президента і директора з комунікацій Служби громадських зв'язків. Її зарплатня складала 179 700 доларів на рік, що є найвищим посадовим окладом, який дозволено сплачувати на цій посаді.

Низка осіб назвали той факт, що Омароза робила таємні записи в Білому домі, порушенням національної безпеки.

Колишній прес-секретар Білого дому Шон Спайсер сказав Fox News у неділю, що аудіозаписи «є значним порушенням кожного протоколу з безпеки». Ронна Макданіель, голова Національного республіканського комітету, заявила, що за свої вчинки Маніго-Ньюман має бути покарана за законом.

«Я ще ніколи не чув про більш серйозне порушення протоколу, - сказав Нед Прайс, який був речником Національної ради безпеки США за часів адміністрації Обами. - Це не тільки незвично, це - безпрецедентно».

 

На Алясці сталась ціла низка землетрусів

 

Сильні землетруси магнітудою 6,4 і 6,0 бала сталися на території американського штату Аляска.

Як повідомляє Геологічна служба США, окрім цих двох, у радіусі 6 кілометрів сталися ще 63 землетруси магнітудою від 2,4 до 5,4 бала.

Епіцентри великих поштовхів землі були на глибині понад 11 кілометрів на відстані 65 км на північний захід від населеного пункту Кактовік і на глибині майже 10 кілометрів на відстані 86 км від цього міста.

Інформації про постраждалих і руйнування в результаті землетрусу немає. Загроза цунамі не оголошувалася.

 

Я ще не бачив більшої жадібності, брехні та маніпуляцій, ніж у справі Манафорта, - екс-прокурор США

 

Колишній федеральний прокурор США заявив, що ще ніколи не бачив «більшої жадібності, брехні та маніпуляцій», ніж у справі щодо ухиляння від податків колишнього голови передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта.

Джин Россі, який пропрацював майже три десятиріччя в міністерстві юстиції США, заявив, виступаючи в телевізійній передачі MSNBC «Morning Joe» у понеділок, що справа Манафорта була «неймовірною», - повідомляє The Hill.

«Я ніколи не бачив більшої жадібності, брехні та маніпуляцій у судовому розгляді справи про податки, ніж у цій, - сказав Россі. - За шкалою від 1 до 10 - 13. За брехню - 11, за маніпуляції - 12. Це - неймовірно».

Колишній прокурор схвально оцінив роботу прокурорів з головним свідком обвинувачення Ріком Гейтсом.

«Я вважаю, що прямий допит Ріка Гейтса прокурором був видатним, - сказав Россі. - Він підтвердив всю теорію, висунуту урядом, в якій вони намагались переконати присяжних».

У свідченнях минулого тижня Гейтс під присягою заявив, що допомагав Манафорту подавати підроблені податкові документи і приховувати наявність рахунків за кордоном.

«Чи ви вчиняли злочини з Манафортом?» - запитав прокурор Грег Андрес.

«Так», - відповів Гейтс.

Очікувалось, що прокурори завершать допит свідків обвинувачення у п'ятницю, однак, суддя оголосив низку перерв для зустрічі з юристами обох сторін, що затягнуло розгляд справи.

У центрі судового розгляду справи проти Манафорта минулого тижня були звинувачення, висунуті проти Манафорта в ухилянні від оподаткування, банківському шахрайстві та приховуванні наявності рахунків в іноземних банках. Гейтс, який раніше виступав уповноваженим у справі Манафорта, у лютому уклав угоду зі слідством, яка включала і надання свідчень проти Манафорта.

Гейтса називають «зірковим свідком» сторони звинувачення.

 

У Сіетлі розбився літак, викрадений співробітником авіакомпанії

 

У Міжнародному аеропорту Сіетл-Такома, у США, пасажирський літак злетів без дозволу, а згодом упав у море. Про це повідомляє ВВС.

«Усі рейси зупинили в Міжнародному аеропорту Сіетл-Такома у США після того, коли пасажирський літак злетів без дозволу», - йдеться у повідомленні.

В адміністрації заявили, що працівник авіакомпанії вчинив «несанкціонований зліт» без пасажирів на борту. Пізніше повідомили, що літак упав у море.

За інформацією ЗМІ, у небо підняли військові винищувачі після того, коли літак без дозволу залишив аеропорт.

Наразі невідомо, хто був за штурвалом, і в якому стані ця людина перебувала.

Як повідомили в авіакомпанії Alaska Airlines, яка є партнером Horizon, модель літака - Horizon Air Q400. Залежно від конфігурації, він може мати до 78 місць.

У соцмережах з'явилося відео, на якому видно, як літак кружляє поблизу летовища у штаті Вашингтон.

Згодом аеропорт повідомив, що рейси поновили.

 

Губернатор Флориди вимагає від сенатора доказів втручання у виборчу систему штату

 

Губернатор Флориди Рік Скотт вимагає від сенатора Конгресу США Білла Нельсона надати докази його тверджень стосовно втручання хакерів, пов'язаних з РФ, у виборчі системи штату перед майбутніми проміжними виборами. Про це повідомила телекомпанія CNN, опублікувавши фрагменти промови губернатора. Текст виступу Скотта було надано його адміністрацією.

«Білл Нельсон або знає про важливу інформацію, яку федеральний уряд приховує від посадових осіб виборчкому Флориди, або він просто займається вигадками», - цитує телекомпанія текст промови губернатора. «Невже Нельсон протиправно розкрив засекречену інформацію? Або він придумав звинувачення росіян у втручанні», - поставив Скотт питання. Він констатував, що сенатор виступив із «вкрай серйозним звинуваченням», але «не надав докази».

Як повідомила раніше газета «Tampa Bay Times», влада Флориди вимагала роз'яснень від федеральної влади США у зв'язку з твердженнями сенатора Нельсона. Держсекретар штату Кен Детцнер надіслав лист голові спецкомітету з розвідки Сенату Конгресу США Річарду Беррі. У ньому він зазначив, що свої заяви Нельсон зробив «без будь-яких доказів або деталей».

Білл Нельсон відмовився надати додаткові дані, посилаючись на те, що вони засекречені.

Влада Флориди після цього заявила, що не отримувала від Нельсона жодних даних про злам виборчої системи. Федеральні відомства США також не попереджали штат про можливий злам виборчих баз даних. У міністерстві внутрішньої безпеки повідомили, що не володіють жодними свідченнями того, що пов'язані з РФ особи могли проникнути в виборчу інфраструктуру США напередодні виборів у листопаді.

 

Пожежі у Каліфорнії: влада сподівається, що найгірше вже позаду

 

У Каліфорнії ще не вдалося загасити 12 великих лісових пожеж. Однак влада штату висловила сподівання, що найгірший період лісових пожеж вже позаду, - повідомляє NBC.

Наприкінці липня 14 пожеж лютували від кордонів з Мексикою до кордону зі штатом Орегон, коли штат накрила вже третя хвиля рекордно високих температур. Десять людей загинуло, зруйновано понад 2 тисячі будинків. Всього було спалено понад 278 тисяч гектарів землі. Президент Трамп оголосив надзвичайний стан у Каліфорнії 25 липня.

Служба лісового господарства та протипожежної охорони Каліфорнії заявила у суботу, що 12 великих лісових пожеж ще не вдалося загасити у той час, коли «температура у штаті, як очікується, має знизитися». «Ми досягли значного прогресу в локалізації багатьох цих пожеж», - сказав керівник підрозділу служби Джонатан Кокс.

Зокрема, у Сан-Дієго температура наступного тижня не перевищуватиме 27 градусів за Цельсієм. Температура у регіоні сягала 37 градусів.

«Але робота ще далека від завершення, - сказав Кокс. - На повне приборкання цих великих лісових пожеж підуть тижні. Нам доведеться виконати ще багато важкої роботи».

Людина, що підозрюється в підпалі, який спричинив, щонайменше, одну велику лісову пожежу, у п'ятницю з'явилася у суді. Це - Форрест Кларк. Чоловік не визнав свою провину.

 

Конгрес США оприлюднив деталі законопроекту щодо нових санкцій проти Росії

У Чикаго розмістився шпигунський центр NSA, – дослідження The Intercept

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers