rss
05/05/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Виборча комісія розгляне, чи законно кандидат у мери Чикаго роздавав кошти виборцям

 

На Willie Wilson, кандидата на посаду міського голови Чикаго, подали офіційну скаргу до виборчої комісії. Він роздавав гроші, щоб допомогти мешканцям міста оплатити податки на майно,

Wilson віддав виборцям сотні тисяч доларів, зокрема, $100 000 минулої середи - у день, коли сплачують податки на майно в окрузі Cook.

Замість того, щоб роздавати готівкові кошти, як і минулого місяця, Wilson видав чек на суму $500 мешканцям, які відвідали його передвиборчий захід. Тоді утворився величезний натовп прихильників Wilson.

Наразі прокурор штату Іллінойс Lisa Madigan вивчає, чи є такі дії Wilson законними. Тим часом в Illinois Campaign for Political Reform заявляють, що подали скаргу у виборчу комісію. Члени цієї організації вважають, що недавні подарунки кандидата повинні розглядатися як «внесок натурою».

Виборча комісія 14 серпня організує слухання стосовно дій Wilson та його подарунків потенційним виборцям.

За словами Wilson, поки він не сказав, що більше не зможе роздавати подарунки, то продовжуватиме виділяти ще більше коштів. Він запевнив, що роздаватиме подарунки вже наступної неділі.

 

Johnson та Emanuel закликають мешканців свідчити проти тих, хто розстріляв мирний натовп

 

Мер Чикаго Rahm Emanuel у понеділок закликав мешканців Чикаго притягнути до відповідальності тих, хто є відповідальним за криваві вихідні у місті. 3, 4 і 5 серпня у місті понад 60 осіб було поранено та 12 - вбито.

Принаймні, у 74 людей стріляли у період із п'ятниці до ранку понеділка в Чикаго. Поліція зазначає, що у місті було зафіксовано 6 випадків незаконного застосування зброї, в результаті чого поранення отримали близько чотирьох осіб за один раз.

12 осіб, які потрапили під обстріл від 3 години п'ятниці до 9 години понеділка, померли, - повідомили чиновники.

«Не думайте ні хвилини, що люди не знають, хто відповідальний за всі ці вбивства. Хто насправді це зробив», - сказав Emanuel. «Якщо ви скажете собі - «Досить означає досить» - чи це змусить вас зробити щось, щоб це не сталося знову?»

«Нам потрібно, щоб батьки були батьками, нам потрібно, щоб сусіди були сусідами», - зауважив супер-інтендант поліції Eddie Johnson. «Ви всі знаєте, хто ці люди. Щодня вони входять у ваші будинки, сплять з вами щоночі. Бабуся і дідусь, батьки, брати і сестри, багато інших - ви знаєте, хто вони».

Johnson зазначив, що, хоча за останні 72 години було здійснено декілька арештів, жоден із заарештованих не був відповідальним за стрільбу у вихідні.

«Те, що ми бачили цими вихідними, знищує все, у що я вірю», - додав він. - «Я знаю, як мешканець міста та сусід, що ці міські райони ми можемо зробити кращими. Звичайно, CPD може поліпшитись, але наприкінці дня працівники CPD не лягають спати з цими особами вночі, вони не прокидаються з ними вранці».

У вихідні численні бойовики розстріляли великі групи людей, які зібралися на вечірки у південній та західній частинах міста. Саме там, як стверджує влада, здебільшого, бандити незаконно застосовували зброю. Начальник Патрульної поліції міста Fred Waller звинуватив членів банди у багатьох розстрілах та вбивствах. Вони відкрили вогонь на ураження у мирний натовп.

«Вони користуються цією можливістю, стріляють у натовп, незалежно від того, у кого вони влучили», - каже Waller.

Насильство сягнуло піку в неділю вранці, коли через одну перестрілку у південній частині міста постраждало восьмеро людей.

На дві години раніше в результаті ще однієї перестрілки було поранено шість осіб, один із них помер на тротуарі у Lawndale.

«Моя дитина просто вийшла з дому. Через двадцять хвилин я отримав дзвінок і дізнався про те, що мою дитину застрелили. А потім, коли ми туди приїхали, там знову стріляли», - розповіла Tanika Humphries, мати Patterson. «Це насильство має припинитися».

Поліція повідомила, що в Чикаго загалом зменшилася кількість злочинів із застосуванням вогнепальної зброї. Незважаючи на це, протестувальники заблокували автостради, щоб висловити своє обурення.

Спалах насильства у Чикаго не залишився непоміченим, зокрема, і для президента Donald Trump. Його юрист, колишній мер Нью-Йорка Rudy Giuliani, написав твіт у неділю і звинуватив «демократичну владу» Чикаго у тому, що у місті - високий рівень злочинності.

«Я подбаю про частину цього проекту, але нам все ще потрібна допомога громади. Це повинно обурити всіх у місті, хто був свідком того жахіття, яке сталося протягом цих вихідних», - заявив Johnson. - «У місті панує хаос. Ми просто повинні робити те, що повинні, у тих районах, де це сталося, аби зробити місто кращим».

Перестрілки були під час дуже теплих вихідних у Чикаго. Влада, натомість, не вважає, що погода зіграла певну роль у спалаху насильства.

«Ви можете говорити про погоду, але погода не натискала на гачок», - зауважив Emanuel. - «Ви можете говорити про брак робочих місць, і це може бути причиною того, що сталося. Але у тій частині міста, де бракує робочих місць, люди не натискали на гачок: занадто багато зброї на вулиці, занадто багато на вулиці людей із кримінальним минулим. Відчувається дефіцит цінностей, розуміння того, що є правильним, а що - неправильним, що є прийнятним, а що треба засуджувати».

 

В Іллінойсі розташовані 14 зі 100 найкращих загальноосвітніх шкіл США

 

14 зі 100 найкращих державних середніх шкіл країни розташовані у штаті Іллінойс. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому минулої середи.

Niche, веб-сайт, який пропонує огляди шкіл усієї країни, оприлюднив свій щорічний рейтинг найкращих державних середніх шкіл Америки. У цьому рейтингу Іллінойс - дуже добре презентований. Понад те - він навіть посів почесне перше місце.

Illinois Mathematics and Science Academy, розташована у західному передмісті Aurora, посіла перше місце у США, згідно з рейтингом Niche. Три інші школи - дві у Чикаго й одна у північному передмісті - потрапили у топ-10 середніх шкіл країни.

Рейтинг був створений на основі «строгого аналізу даних Міністерства освіти США, а також результатів тестування, даних коледжів та рейтингів, зібраних мільйонами користувачів Niche», - йдеться у повідомленні.

Укладачі рейтингу уважно вивчали вчителів, зокрема, оцінку їхнього професійного рівня, оцінки SAT/ACT та інші, а також атмосферу в школі, опитували батьків та школярів, стан охорони здоров'я та безпеки тощо.

Чотирнадцять шкіл в Іллінойсі, що потрапили до рейтингу Niche:

 

1. Illinois Mathematics and Science Academy

3. Walter Payton College Prep

8. Northside College Preparatory High School

9. Adlai E. Stevenson High School

14. Whitney M. Young Magnet High School

38. New Trier Township High School

44. Jones College Prep High School

47. Vernon Hills High School

61. Hinsdale Central High School

66. Libertyville High School

68. Lane Tech College Prep High School

71. Glenbrook South High School

95. Neuqua Valley High School

99. Naperville Central High School

 

7 осіб арештовано, 119 - госпіталізовано за 3 дні фестивалю «Lollapalooza»

 

Сім осіб були заарештовані та 119 - госпіталізовані в лікарню протягом перших трьох днів музичного фестивалю «Lollapalooza», що відбувався у Grant Park.

За словами Melissa Stratton, прес-секретаря Управління з питань надзвичайних ситуацій та комунікацій міста, хедлайнери фестивалю, такі, як Travis Scott, Bruno Mars and The Weeknd, за перші три дні фестивалю залучили понад 100 000 шанувальників у парку в центрі міста. Загалом, до вихідних фестиваль відвідали 325 930 осіб.

Минулого четверга 46 таких відвідувачів фестивалю були перевезені до лікарень. 39 осіб потребували лікування наступного дня, - розповіла Stratton. Ще тридцять чотири людини були госпіталізовані у суботу, коли температура на відкритому повітрі становила 32 градуси.

Минулого четверга за побиття відвідувачів фестивалю  було арештовано двоє осіб. Один із заарештованих був випущений без винесення звинувачення, - каже Stratton. У суботу через незрозумілі причини було взято під варту ще п'ятьох осіб.

Кількість арештів та надання невідкладної медичної допомоги цього року на «Lollapalooza» значно зменшилась - порівняно з минулим роком. Тоді протягом чотирьох днів фестивалю 234 особи було госпіталізовано, а 27 - затримано.

Відвідувачі, які втратили телефони або інше майно під час фестивалю, можуть подати відповідну заяву.

Держдепартамент викликав повіреного у справах Росії у США для надання пояснень

У Каліфорнії колеги скинулися по 2 долари – і виграли півмільярда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers