rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Obama підтримав 6 кандидатів Іллінойсу від Демократичної партії

Колишній президент США Barack Obama оприлюднив список кандидатів, яким він висловив свою підтримку. Серед них - шість імен кандидатів, які візьмуть участь у виборах у листопаді у рідному для Obama штаті Іллінойс.

 

У верхню частину списку потрапили демократ, кандидат на посаду губернатора J. B. Pritzker та його кандидатура на посаду заступника губернатора, член Палати представників штату Juliana Stratton.

Pritzker, мільярдер, співвласник компанії Hyatt, - основний суперник на виборах чинного губернатора, республіканця, мільйонера Bruce Rauner.

Pritzker, як багаторічний спонсор Демократичної партії, має глибокі зв'язки з партією. Тому підтримка Pritzker екс-президентом Obama була цілком очікуваною, навіть незважаючи на те, що Rauner оприлюднив кілька рекламних роликів, що містили дані прослуховування колишнього губернатора Rod Blagojevich. У цих аудіозаписах Blagojevich із Pritzker обговорювали кандидатів, один з яких мав замінити Obama в Сенаті США після того, коли той був обраний президентом.

Минулої середи стало відомо, що Obama підтримав Stratton. Коли він ще перебував на посаді президента у березні 2016 року, Obama запропонував їй свою підтримку у роликах на радіо та телебаченні, щоб допомогти Juliana Stratton, політичному новачкові, перемогти члена Палати представників Ken Dunkin у 5-му районі штату Іллінойс, що розташований у південній частині Чикаго. Цей запеклий бій під час праймеріз, коли вибирали кандидатів на посаду членів Палати представників, став найдорожчим в історії штату Іллінойс. Це і змусило Obama повернутися до місцевої політики рідного міста.

Obama також схвалив кандидатуру сенатора штату Kwame Raoul, який балотується на посаду Генерального прокурора штату Іллінойс. Raoul змагається з республіканкою Erika Harold, щоб замінити на посаді Lisa Madigan. Минулого року вона оголосила, що більше не братиме участь у виборах.

Raoul був призначений на посаду члена Сенату штату Іллінойс, коли сенатор Іллінойсу Obama у 2004 році був обраний до Сенату США. Він використовував цей момент (згадуючи ім'я Obama) у телевізійних роликах, щоб вирізнитись з натовпу інших кандидатів і вийти переможцем під час праймеріз демократів.

Obama також підтримав кандидатуру Sean Casten, який намагався замінити на посаді члена Палати представників США Peter Roskam у 6-му виборчому окрузі у західному передмісті. Roskam був одним з кількох республіканців, які перемогли у 2016 році з невеликим відривом, незважаючи на те, що його округ проголосував за Clinton на посаду президента США.

Колишній президент також схвалив кандидатуру Brendan Kelly, який змагається з членом Палати представників, республіканцем Mike Bost, у 12-му виборчому окрузі. Екс-президент також підтримав кандидатуру Lauren Underwood, котра побореться за посаду з республіканцем Randy Hultgren.

Шість кандидатів від Іллінойсу були серед десятків імен, оприлюднених минулої середи у списку, який Obama назвав «першою хвилею» кандидатів, котрим він висловив свою підтримку.

«Я пишаюсь тим, що підтримую таку велику і вражаючу кількість кандидатів від Демократичної партії, які є настільки різними, патріотами та серйозними лідерами, як і Америка, котру вони хочуть репрезентувати», - заявив Obamа.

«Я впевнений, що вони разом зроблять цю країну, яку ми любимо, сильнішою, відновлюючи можливості, розвиваючи і поглиблюючи наші зв'язки і статус у світі, захищаючи нашу відданість справедливості, чесності, відповідальності та верховенству права», - продовжував він. «Але, по-перше, їм потрібні наші голоси - і я готовий розповісти, чому демократичні кандидати заслуговують на голоси цієї осені».

Obama планував провести кампанію у «кількох штатах» до початку виборів. За його словами, він також хоче оприлюднити другий список кандидатів, яких він підтримує, напередодні виборів, що відбудуться 6 листопада.

 

Держдепартамент викликав повіреного у справах Росії у США для надання пояснень

У Каліфорнії колеги скинулися по 2 долари – і виграли півмільярда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers