rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Вперше за декілька років в Україні стабілізується ситуація на ринку праці

Вперше за останніх п'ять років на ринку праці України досягнуто позитивної динаміки: у 2018 році відбулося зростання чисельності зайнятого населення та зниження рівня безробіття. Про це заявив в. о. голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко під час прес-конференції в Укрінформі.

 

«Протягом І півріччя поточного року кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на 8% - до 616 тисяч. Кількість працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості склала 428 тисяч осіб, 47% з них було працевлаштовано оперативно, ще до надання статусу безробітного. Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, становила 129 тисяч, що на 4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року», - зауважив Валерій Ярошенко.

На сьогодні завершено оптимізацію структури державної служби зайнятості. У результаті реорганізації з 517 базових центрів зайнятості 55 залишилися у статусі юридичної особи, 429 перетворено на філії. Більшість адміністративно-господарських функцій передано з базового на регіональний рівень Це дало змогу збільшити кількість працівників, які надають соціальні послуги з 59% до 75%.

З початку року державна служба зайнятості запровадила такі сучасні сервіси:

  • профілювання безробітних та соціальний супровід за підходом кейс-менеджменту (295 тисяч осіб пройшли профілювання, понад 1 тисяча осіб отримують соціальний супровід після працевлаштування);
  • елементи дистанційного та дуального навчання безробітних (понад 1 тисяча осіб проходили навчання із застосуванням дистанційних технологій);
  • «гарячу лінію» державної служби зайнятості за телефоном: 0-800-50-99-66 (надійшло понад 10 тисяч дзвінків);
  • Інтернет-ресурс з електронними кабінетами для роботодавців та шукачів роботи (сайтом щомісяця користуються 109 тисяч осіб, 16 тисяч роботодавців та 23 тисячі безробітних зареєстрували свої особисті кабінети);
  • електронне опитування роботодавців щодо перспективної потреби у працівниках за конкретними професіями (створено базу для прогнозу перспективної потреби у кадрах та планування обсягів профнавчання).

Основні пріоритети в діяльності державної служби зайнятості на 2018 рік:

1. Перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг.

2. Впровадження інституту кар'єр­ного радника, супроводження безробітних до і після вирішення питання працевлаштування.

3. Удосконалення профорієнтаційної роботи. Розвиток профорієнтаційних та профдіагностичних послуг з використанням сучасних інформаційних технологій.

4. Сприяння подоланню дисбалансу на ринку праці шляхом організації професійного навчання безробітних.

5. Робота в територіальних громадах, надання працівниками центрів зайнятості всіх соціальних послуг.

6. Вивчення локальних ринків праці.

7. Завершення роботи з внесення змін до законодавства про зайнятість та страхування на випадок безробіття.

8. Налагодження співпраці з Міжнародною організацією міграції з метою отримання інформації щодо трудової міграції в Україні та кількості трудових мігрантів за кордоном.

9. Створення міжнародної «гарячої лінії» з питань трудової міграції для швидкого реагування та надання допомоги в міграційних питаннях.

 

Управління міжнародного співробітництва, зв'язків з громадськістю та ЗМІ Державної служби зайнятості (Центрального апарату)

П’ять китів. Економічна вага та особливості найбільших міст України

Дмитро Бабейчук: «Через війну та анексію кількість авіапольотів в Україні зменшилася вдвічі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers