rss
05/08/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Лісові пожежі в Каліфорнії: кількість загиблих збільшилася

Лісові пожежі в Каліфорнії: кількість загиблих збільшилася

 

Гірські пожежі вирують у різних частинах американського штату Каліфорнія. Вони вже забрали життя чотирьох місцевих мешканців і чотирьох пожежників.

Згідно з наданою Каліфорнійським департаментом лісового господарства та протипожежного захисту 29 липня інформацією, на території штату налічується 26 вогнищ загоряння, лише в 6 з них вогонь вдалося локалізувати. Загальна площа пожеж перевищує 809 кв. км, з вогнем наполегливо борються понад 12 тис. пожежників.

Службовець поліції найбільше постраждалого від пожеж округу Шаста, на півночі штату, заявив, що лісовою пожежею Carr Fire охоплено 361 кв. км, знищено вже понад 500 будівель. Вогонь перекинувся і на територію сусіднього округу Трініті. Десятки тисяч мешканців були евакуйовані. В даний час пожежу Carr Fire гасять близько 3800 пожежників, полум'я вдалося локалізувати лише на 5 відсотках охопленої вогнем території.

Президент США Дональд Трамп запровадив надзвичайний стан у Каліфорнії, а уряд США почав надавати штату надзвичайну допомогу.

 

Тюремний комфорт: ув'язнені з Айдахо через комп'ютер вкрали $225 тисяч

 

Сотні в'язнів зі штату Айдахо в США знайшли спосіб додати тисячі доларів кредиту на свої рахунки - схему було розкрито цього місяця.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на речника Виправного департаменту Айдахо.

«Ув'язнені використовували для махінації не свої банківські рахунки, а рахунки в JPay, сервіси для зв'язку в'язнів із зовнішнім світом. Ці дії було вчинено умисно, а не випадково, бо злам потребував знання цієї системи та численних дій з боку кожного ув'язненого, які використали недосконалість JPay на свою користь. Таким чином, зломщики присвоїли собі на рахунки до 225 тисяч доларів», - йдеться в заяві речника департаменту Джеффа Рея.

Виправний департамент виявив порушення 2 липня, і протягом розслідування було встановлено особи 364 ув'язнених із 5 в'язниць. Через цей випадок винним тепер буде заборонено користуватися низкою функцій системи.

Як відомо, планшети зі сервісом JPay почали набувати популярності в американських в'язницях протягом останніх кількох років - через них ув'язнені можуть слухати музику, грати в ігри, читати, спілкуватися з близькими та здійснювати грошові перекази.

 

Економіка США розвивається стабільними темпами, торговельний дефіцит зменшується

 

Торговельний дефіцит США зменшився на 52 мільярди доларів. Президент Трамп заявив у неділю, що це - головний і найбільш вагомий результат з усіх, викладених в останньому урядовому економічному звіті за другий квартал цього року. Президент США вважає, що політика його уряду - а саме зниження податків, скорочення регуляторних норм та зміна умов міжнародної торгівлі - створюють кращі умови для розвитку економіки.

Водночас, економічний радник Білого дому Ларрі Кадлоу заявив у неділю, що, на його думку, економічне зростання в 4,1 відсотка, зафіксоване в США в другому кварталі, буде мати стійкий характер у найближчі місяці, незважаючи на скептицизм незалежних економістів. «Відбувається багато позитивних речей», - сказав Кадлоу, виступаючи на каналі CNN.

За його словами, президент Дональд Трамп «заслуговує на те, щоб його вшановували як переможця» з огляду на «зниження податків і скорочення нормативних актів, наприклад». «Реформа торгівлі, я думаю, вже окуповується. Фундаментальні показники економіки виглядають дуже добре», - сказав він. «Спостерігається бум бізнес-інвестицій. А це породжує продуктивність. Це створює робочі місця. Це обіцяє зарплати пересічним людям, що дуже важливо», - пояснив він.

Кадлоу сказав, що за п'ять повних календарних кварталів, які припали на 18-місячне президентство Трампа, середнє економічне зростання найбільшої економіки світу становило 2,9 відсотка.

 

Financial Times розповіла про ризик для пристроїв Apple через торгову війну Трампа

 

Найдинамічніший сектор продукції Apple, який включає в себе розумні годинники Apple Watch, колонки HomePod і навушники AirPods, ризикує постраждати від останньої пропозиції президента США Дональда Трампа запровадити 10-процентні мита на китайські товари на суму 200 млрд доларів. Про це пише Financial Times.

Основна продукція компанії, iPhone і комп'ютери Mac поки що виведені з-під дії запропонованих тарифів. «Apple може бути змушена підвищити ціни в США, щоб компенсувати підвищені мита, або взяти на себе удар за показниками дохідності», - зазначає газета. Під нові мита можуть потрапити і розумні колонки конкурентів Apple, це пристрої компаній Amazon, Google і Sonos.

«Підвищення градуса риторики між США і Китаєм» - це один з їхніх «найбільших ризиків» для вартості акцій Apple протягом усього часу до презентації нового iPhone», - посилається FT на записку аналітиків Morgan Stanley.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що він готовий запровадити мита на китайські товари, імпортовані в США, якщо виникне така необхідність, - аж до 500 мільярдів доларів.

 

Пентагон відмовиться від китайського та російського програмного забезпечення

 

У Міністерстві оборони США мають намір повністю відмовитися від послуг компаній, які використовують програмне забезпечення, розроблене у Росії та КНР.

Про це розповіла заступник міністра оборони США з питань закупівель Елен Лорд, - повідомляє Reuters.

«Ми намагаємося впевнитися, що не купуватимемо програмне забезпечення російського або китайського походження. Дуже часто це важко швидко визначити через структуру власності компаній», - сказала Лорд.

Вона пояснила, що Пентагон складає перелік компаній, які будь-яким чином використовують російський або китайський програмний код. Цим підприємствам буде закритий доступ до контрактів Міноборони. «Цей перелік має допомогти команді із закупівель Міноборони та партнерам із приватного сектора уникнути придбання проблематичного коду для Пентагону та його постачальників», - пояснює Reuters.

За словами Лорд, Пентагон уже півроку працює над цим переліком у тісній взаємодії з розвідувальними службами. «Ми визначили певні компанії, принципи роботи яких не відповідають нашим оборонним стандартам», - наголосила вона.

Детальнішої інформації стосовно цього переліку у Пентагоні не надали.

 

США назвали найнебезпечнішим місцем для народження дітей серед розвинених країн

 

Розслідування видання USA Today вказує, що Сполучені Штати є «найнебезпечнішим місцем, щоб народжувати - серед розвинених країн». Щорічно в США понад 50 тисяч матерів отримують серйозні травми під час пологів або після них, а 700 жінок вмирає. Розслідування стверджує, що жінки вмирають та страждають на травми, які змінюють їхні життя під час пологів, оскільки лікарні не дотримуються необхідних заходів безпеки, - передає CBS News.

Смертність серед породіль у Сполучених Штатах постійно зростає. У США зараз найвищий показник серед розвинених країн. Розслідування USA Today тривало чотири роки. Вивчались пологові відділення лікарень країни, проводились розмови з родинами, які втратили близьких людей, та з жінками, здоров'ю яких завдали шкоди під час їхніх пологів.

«Експерти стверджують, що можна було запобігти близько 50 відсоткам смертей жінок через причини, пов'язані з пологами, якби їм надали кращу медичну допомогу, і це дуже дивно з огляду на те, що ми є однією з найбагатших країн світу, і ми витрачаємо так багато на медичний догляд. Йдеться не просто про породіль, які вмирають, йдеться про 50 тисяч громадянок США, які потерпають від травм, що змінюють їхні життя», - заявила журналіст USA Today Елісон Янг програмі CBS This morning.

Янг зазначила, що дві головні причини смертей та травм, пов'язаних із пологами, - це кровотечі та серйозна гіпертонія, що вимагає від лікарень приділяти особливу увагу вимірюванню артеріального тиску і його показникам, а також рівню крововтрати пацієнта.

Винятком є Каліфорнія, де лікарні та представники охорони здоров'я запроваджують практику, яка скоротила рівень смертності у штаті наполовину. На жаль, за словами Янг, інші лікарні по всій країні зволікають із запровадженням аналогічних заходів.

 

Уряд США може зупинити роботу у жовтні, якщо не буде проведена імміграційна реформа

 

Президент Дональд Трамп оголосив ультиматум демократам у Конгресі - або фінансуєте імміграційну реформу, включно з будівництвом стіни на кордоні з Мексикою, або у жовтні уряд зупинить роботу. Свої погрози президент, уже традиційно, оголосив публічно у Твіттері, - передає «Голос Америки».

«Я буду готовий «закрити» уряд, якщо демократи не проголосують за безпеку кордону, включаючи стіну! - написав Трамп у Твіттері. - Треба позбутися (імміграційної) лотереї, практики «зловити і відпустити» і так далі і нарешті перейти до імміграційної системи, заснованої на заслугах! Потрібно, щоб у нашу країну приїжджали чудові люди!»

Президент роздратований небажанням Конгресу фінансувати спорудження стіни, яку Трамп обіцяв на виборах. Президент заявляє, що якщо ці витрати не будуть передбачені у проекті бюджету на наступний рік, він не підпише бюджет і уряд перестане працювати.

Трамп похвалив нового італійського прем’єр-міністра під час зустрічі у Білому домі

Президент Trump назвав відновлення роботи заводу U. S. Steel в Іллінойсі «історією успіху»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers