rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Капсула Hyperloop встановила новий рекорд швидкості

Капсула Hyperloop встановила новий рекорд швидкості

 

На змаганнях розробників капсул для транспортної системи Hyperloop, що проводяться компанією SpaceX, був встановлений новий рекорд швидкості.

Капсулу Hyperloop розігнали до 457 км/год., - повідомляє The Vergehttps.

Такого результату досягли інженери з німецької команди WARP Hyperloop. Попередній рекорд був встановлений у грудні 2017 року, коли капсула компанії Hyperloop One розігналася до 386 км/год.

Hyperloop («Гіперпетля») складається з аеродинамічної труби і капсули, яка здатна рухатись без повітряного спротиву і розганятися до рекордних швидкостей.

Ілон Маск запропонував ідею транспортної системи у 2012 році. У серпні 2013 року витрати на реалізацію проекту оцінили в $6-7,5 млрд. Компанії Hyperloop Transportation Technologies (HTT) та Hyperloop One зайнялися розвитком проекту.

 

Літаючий BlackFly отримав ліцензію на експлуатацію і показав себе в дії

 

Літальний апарат може надійти у продаж уже наступного року за ціною, що не перевищує вартість кросовера.

  Title

Попри те, що у повітрі Opener BlackFly виглядає досить дивно через незвичайне положення корпусу, однак компанія-виробник вже отримала дозвіл на використання таких літальних апаратів у містах.

Стартап Opener зі Силіконової долини після дев'яти років розробки, моделювання та тестів готовий показати свій перший серійний октокоптер під назвою BlackFly. Засновник та головний дизайнер компанії Маркус Ленг розповів у інтерв'ю CBS, що він розраховує вивести BlackFly на ринок наступного року з ціною на рівні середньостатистичного кросовера.

BlackFly не має коліс, тож пересуватись сушею він не може, натомість, добре почуває себе на воді. Однак, його творець каже, що найкраще BlackFly злітає та приземлюється на трав'янисту поверхню.

Нагадаємо, подібні літальні апарати зараз розробляють багато компаній, серед яких Audi/Airbus, PAL-V, Kitty Hawk, Workhorse, Daimler, Uber, Toyota, Aston Martin, Rolls-Royce, забутий DeLorean та багато інших. Однак, на відміну від решти, BlackFly вже має дозвіл на експлуатацію від урядів Канади та США, де апарат зареєстрований як надлегкий автомобіль.

«Мушка», а саме так перекладається назва коптера, має своєрідні крила у передній і задній частині пасажирської одномісної капсули, на котрих розміщені вісім пропелерів. Гвинти розміщені за технологією Leading Edge Asynchronous Propeller (LEAPTech), розробленою у програмі NASA Ames X-Plane. Це передбачає можливість обертання гвинтів з різною швидкістю - така ж концепція використовується у літальному апараті Uber.

Виробник стверджує, що освоїтись з управлінням BlackFly новоспечений пілот зможе протягом лише кількох хвилин, однак для управління літальним апаратом власнику усе ж доведеться скласти екзамен та отримати льотну ліцензію пілота у Національній адміністрації авіації.

Повітряний човен управляється за допомогою джойстика, злітає та приземлюється (чи сідає на воду) вертикально, а для зручності обладнаний кнопкою Home, натиснення котрої відправляє октокоптер у точку вильоту в автономному режимі. Апарат обладнаний резервним джерелом живлення на випадок відмови обладнання управління, а на екстрений випадок підготовано ще й парашут.

Максимальний діапазон польоту BlackFly - 40 км, максимальна швидкість - 100 км/год. Такі обмеження накладені на літальний апарат у США. Канадська ж влада дозволила літати на відстань до 65 км, а розганятись у канадському небі можна до 115 км/год. Заряджається «Мушка» від док-станції на сонячних панелях, або ж від більш традиційного суперчарджера, причому, в останньому випадку зарядка триває 25 хвилин.

Джерело: «Auto 24»
(https://auto.24tv.ua/litaiuchyi_blackfly_otrymav_litsenziiu_na_ekspluatatsiiu_i_pokazav_sebe_v_dii_video_n5611)

 

У Штатах відкрили школу для водіїв летючих машин

 

Title  

У Лас-Вегасі компанія Kitty Hawk, власником якої є один із засновників Google Ларрі Пейдж, збудувала невеликий ангар та навчальний центр для керування летючими машинами.

Процес польоту, який наразі триває лише 90 хвилин, дає змогу потренуватись на випадок екстрених ситуацій, - повідомляє BBC.

Навчання починається з базової симуляції, комп'ютерної гри, яка ознайомлює пілота з елементи управління.

Після неї відбувається перехід до справжнього Flyer, який прив'язаний до землі. Вправи на ньому призначені для того, аби позбутись напруження, що може зашкодити безпечному польоту.

Flyer важить 250 фунтів (113 кг), що робить його «надлегким» транспортним засобом, за визначенням Федеральної авіаційної адміністрації США. Це означає, що користувачу не потрібно мати ліцензію пілота для керування ним.

Віллі Таке з авіаційного журналу Flying Pages вважає, що летючі машини вийдуть на масовий ринок, якщо розробники повністю автоматизують керування ними. «Я думаю, що комп'ютер впорається з управлінням таким апаратом краще, ніж будь-який пілот», - сказав він.

 

Як вибрати акумулятор для автомобіля

Киянин створив новий вид транспорту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers