rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Лляна олія лікує і легені, і нирки

Лляна олія - важливий продукт для здоров'я. Її регулярне застосування нормалізує роботу організму і допомагає підвищити імунітет.

«Лляну олію отримують із насіння льону холодним пресуванням, - розповідає лікар-терапевт Інеса Оливка. - Саме за такої технології олія зберігає свої цілющі властивості і може використовуватися із лікувальною метою. За цінністю олія із насіння льону посідає перше місце серед інших харчових рослинних олій, і містить багато корисних для організму речовин (поліненасичені кислоти, вітаміни F, A, E, B, K, насичені жирні кислоти».

Олія з насіння льону є чудовим джерелом цінних поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6 (наш організм не може самостійно синтезувати ці жири). До того ж, у лляній олії Омега-3 кислот удвічі більше, ніж у риб'ячому жирі.

Корисні властивості

- Нормалізує обмінні процеси. Саме завдяки високому вмісту Омега-3 і Омега-6 кислот сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі.

- Знижує рівень холестерину і в'язкість крові, підвищує еластичність судин, що запобігає розвитку інфаркту міокарда, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця, знижує ризик інсульту і утворення тромбів.

- Нормалізує роботу травної системи: покращує функцію печінки, сприяє лікуванню колітів, гастритів, усуває закрепи, печію. Чудовий засіб від глистів.

- Зміцнює імунітет: запобігає деяким онкологічним захворюванням (рак молочної залози та прямої кишки). Також рекомендують лляну олію приймати в післяопераційний період та в період реабілітації. Варто регулярно вживати і дітям для повноцінного, здорового розвитку.

- Полегшує перебіг вагітності та пологів. Компоненти олії позитивно впливають на правильний розвиток мозку майбутньої дитини, полегшують перебіг вагітності та пологів. Щоденне вживання допомагає нормалізувати гормональний фон, пом'якшує передменструальний синдром і покращує самопочуття жінки в клімактеричний період.

- Для профілактики захворювань легень і нирок. Лляна олія - чудовий засіб для профілактики та лікування захворювань легенів і бронхів, нервової системи, нирок і сечового міхура, щитовидної залози. Допомагає при порушенні потенції у чоловіків.

- Косметичний засіб. Із лляної олії виготовляють маски для шкіри і волосся. Вони мають омолоджувальну, пом'якшувальну, бактерицидну дії.

- Допомагає схуднути. Дієтологи дійшли висновку, що людина може ефективно схуднути за умови часткової заміни жирів тваринного походження на легкозасвоювану харчову лляну олію. До того ж, це незамінний компонент харчування для вегетаріанців, які відмовилися від риби.

Як споживати

«Ми рекомендуємо додавати лляну олію, яку ми виготовляємо холодним віджимом і у вашій присутності, у салати, змішувати з кефіром, йогуртом, медом, вживати разом із квашеною капустою і сиром, заправляти нею каші, - радить керівник Чернівецького Клубу Природного Землеробства і Здорового Способу Життя «Земледар» Ольга Чупенкова. - Вживати лляну олію потрібно в холодному вигляді, не вдаючись до термічної обробки - у цьому випадку вона не втратить лікувальних властивостей і збереже всі корисні речовини і вітаміни».

Зверніть увагу!

Лляна олія не підлягає термічній обробці, її варто додавати у холодні та гарячі готові страви.

Термін зберігання - 2 місяці. Зберігати у щільно закритій тарі. Тримати подалі від тепла і світла.

Олія легко окислюється, тому необхідно берегти її від впливу світла і повітря. Належить до олій, які швидко висихають, оскільки легко полімеризується за наявності кисню повітря («висихає»). Ця здатність зумовлена високим вмістом ненасичених жирних кислот.

Після відкриття пляшки рекомендують використати олію протягом місяця.

15-20 г або 1-2 ст. л. лляної олії на день - щоденна доза для загального зміцнення організму.

Людям, котрі потерпають від жовчокам'яної хвороби, необхідно попередньо проконсультуватися з лікарем.

Автор: Леся Токарюк

Джерело: «Молодий Буковинець»

Чому судомить ноги?

Артрити у дітей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers