rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Tesla побудує у Китаї завод на 500 тисяч електрокарів

Tesla побудує у Китаї завод на 500 тисяч електрокарів

 

Американська компанія Tesla підписала угоди з урядом китайського міста Шанхай на будівництво заводу з випуску електромобілів потужністю 500 тисяч одиниць на рік.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на місцеві ЗМІ.

«Tesla Inc (TSLA.O) у вівторок підписала угоди з владою Шанхаю, що дозволить їй відкрити завод у китайському місті зі щорічною потужністю 500 тисяч автомобілів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підписання відбулося у Fairmont Peace Hotel у Шанхаї, однак доступ представників ЗМІ був обмежений, розповів представник шанхайської влади на умовах анонімності. Повідомляється, що на церемонії підписання був особисто присутній засновник Tesla Ілон Маск.

Наступного дня Маск відвідав Пекін.

Завод буде розташований у районі Лінганг, поблизу аванпорту Шанхая Яньшань, будівництво має розпочатися наступного року. Його вважають найбільшим іноземним виробничим проектом в історії китайського фінансового центру.

Крім того, підприємство стане першим заводом Tesla за межами США.

Минулого тижня компанія підвищила ціни в Китаї після запровадження Пекіном відповідних мит на імпорт товарів зі США. Вартість седана Model S і кросовера Model X збільшилася у вихідні на 150 000-250 000 юанів ($22600-$37600) залежно від комплектації.

 

Michelin анонсувала «дерев'яні» автомобільні шини

 

Французька компанія Michelin працює над технологією, яка дозволить виготовляти автомобільні шини з додаванням продуктів переробки деревини.

Олія, яку видобувають з відходів деревної промисловості, може бути використана у виготовленні автомобільних шин замість продуктів нафтопереробки, - повідомляє Motoring.com.au. 

Сиріл Роже, директор з науково-інноваційних комунікацій компанії Michelin, заявляє, що «приблизно 80 відсотків матеріалів у стандартній шині автомобіля постачаються нафтовою промисловістю. Використання відходів деревини для створення еластомерів (гнучких полімерів) для шин може бути значно кращим варіантом. Вирощувати дерева значно простіше, ніж видобувати нафту. Гума буде важливим компонентом шин, як і раніше, але вони також стануть міцнішими».

До 2020 року Michelin планує отримати результат. Наступною інновацією компанії стане 3D-друк шин. Їх можна буде використовувати протягом усього «життя» автомобіля. Власники зможуть «передруковувати» їх на 3D-принтері, коли протектор стиратиметься. Проте, це стане реальним не раніше, ніж через 10-15 років.

 

В університеті США з'явились власні автобуси без водіїв

 

Автобуси без водіїв почали їздити між корпусами Мічиганського університету в США.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Пасажири вважають, що такий автобус - це чудова альтернатива ходьбі пішки або ж використанню авто на території університету.

Дальність маршруту цих автобусів - 16 км. Наразі з міркувань безпеки вони рухаються з обмеженням швидкості до 20 км на годину. Перш ніж вийти на дальші маршрути, автобуси протягом року курсуватимуть кампусом університету.

Як вибрати акумулятор для автомобіля

Автомобілі, які незабаром зникнуть з ринку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers