rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Спікер Раян: Трамп має усвідомити, що Росія нам не союзник

«Немає сумнівів» у тому, що Росія втручалась у вибори», - заявив спікер Палати Представників Конгресу США, коментуючи виступ президента США Дональда Трампа на спільній прес-конференції з президентом Росії Путіним. Під час прес-конференції Трамп уникав формулювань, які би прямо звинуватили Москву у втручанні у вибори США 2016 року.

«Немає сумнівів, що Росія втручалась у проведення наших виборів і продовжує спроби зашкодити демократії тут і в усьому світі. Це не лише висновок розвідувальної спільноти США, але також і висновок Комітету Конгресу з розвідки», - йдеться в заяві республіканця Пола Раяна, поширеній в понеділок.

«Президент має усвідомити, що Росія нам не союзник. Немає морального еквівалента між Сполученими Штатами та Росією, яка залишається ворожою до наших основоположних цінностей і ідеалів. Сполучені Штати мають зосередитись на тому, щоб притягнути Росію до відповідальності і покласти край зловмисним нападам на демократію».

Спікер Пол Раян більше не планує балотуватись до Конгресу після закінчення свого терміну. Його також часто критикували за те, що він недостатньо протистояв проголошеній політиці Трампа з низки питань.

Зазначимо, на спільній прес-конференції президент США Дональд Трамп заявив, що США та Росія мають «співпрацювати заради спільних інтересів». Він наголосив, що продуктивний діалог між двома країнами піде на «користь усьому світові».

«Конструктивний діалог між США та Росією - це величезна можливість для відкриття нових шляхів до стабільності у світі» - заявив Дональд Трамп. Він підтвердив, що вважає Путіна конкурентом. «Я думаю, що слово конкурент - це комплімент», - зауважує Трамп.

Путін похвалив Трампа за його зусилля з врегулювання північнокорейського ядерного питання. «Це добре, що проблема Корейського півострова почала поступово вирішуватись», - заявив російський президент.

Відповідаючи на питання журналіста Reuters про Крим, президент Росії заявив, що Трамп дотримується своєї позиції стосовно півострова і не визнає його російським.

«Він називає анексію Криму незаконною. Наша думка з цього питання відрізняється. Ми провели референдум відповідно до Статуту ООН та міжнародного законодавства», - заявив президент Путін.

Під час виступу на прес-конферен­ції Путін заявив, що питання «так званого російського втручання» в президентські вибори 2016 року порушувалось під час переговорів президентів. «Я повторюю, що Росія ніколи не втручалась і не планує втручатись у внутрішній американський виборчий процес», - заявив російський президент.

За словами американського президента, розслідування російського втручання сильно нашкодило відносинам між США та Росією. Трамп назвав розслідування «катастрофою» для американсько-російських відносин. За словами американського президента, він легко переміг свого конкурента без чиєїсь допомоги. «Я провів блискучу кампанію, і саме тому - я президент», - завив Трамп.

Нагадаємо, що переговори президентів віч-на-віч тривали понад дві години.

Чикаго за тиждень

Трамп пояснив, що обмовився на прес-конференції з Путіним

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers