rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

Велика Британія підтримує заклики Австралії й Нідерландів до Росії, щоб остання визнала відповідальність за збиття малайзійського Боїнга рейсу MH17 у 2014 році в Донецькій області.

Про це йдеться у заяві очільника МЗС Великої Британії Джеремі Ханта з нагоди четвертих роковин катастрофи.

«Велика Британія повністю підтримує Австралію й Нідерланди в їхніх закликах до Російської Федерації визнати відповідальність держави й співпрацювати з ними, забезпечивши справедливість для жертв цієї трагедії. Велика Британія продовжуватиме повністю підтримувати роботу Спільної слідчої групи і закликає РФ співпрацювати повною мірою зі слідством та надавати будь-яку допомогу, по яку (слідча група - ред.) звернеться, згідно з резолюцією Ради Безпеки ООН 2166. Важливо, щоб це розслідування призвело до кримінального переслідування і щоб відповідальні особи понесли покарання за цей жахливий злочин», - йдеться у заяві.

У британському відомстві також додали, що завдяки 4-річній роботі Спільної слідчої групи світ дізнався, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й бригаді ППО Збройних сил РФ.

Як повідомлялося, глави МЗС країн-членів G7 рішуче засуджують збиття пасажирського літака рейсу МН17 та вимагають притягти Росію до відповідальності за її роль у цьому.

Як відомо, Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі у липні 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

У вересні 2016 року Спільна слідча група (JIT) оголосила, що на підставі неспростовних доказів встановлено: літак був збитий ракетою зенітно-ракетного комплексу «Бук» 9M38, запущеною з контрольованої бойовиками території.

JIT складається з поліцейських і судових органів Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

 

ЄС і Японія підписали угоди про стратегічне партнерство та торгівлю

У Словенії президент відмовився визначатися з кандидатурою прем’єра

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers