rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Сіла батарейка: 10 ознак того, що вам потрібно у відпустку

Здається, що робочий день триває 24 години, ви спите 8 годин, але ходите сонні, вночі бачите жахливчики, колеги дратують, клієнти викликають гнів... Як результат - хронічна втома. Організму терміново потрібне перезавантаження у вигляді відпустки.

Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна визначили 10 ознак того, що вам терміново потрібен відпочинок.

1. Втома. Уже з ранку ви відчуваєте себе виснаженим, втомленим, хоча проспали необхідних 7-8 годин. Понеділок нагадує п'ятницю - вихідних не вистачає, хоча ви відсипалися і «відлежувалися», а не ходили в похід і не сплавлялися гірською річкою. Список справ вселяє тугу і відчай, хоча його обсяг не змінювався протягом останніх 2-3 тижнів. Вдома ви одразу біжите до холодильника, а відтак провалюєтеся в сон; про книжки, кіно або спілкування з друзями не може бути й мови. Загальний занепад сил і апатія - характерні симптоми того, що ви вкрай запрацювалися.

2. Безсоння. Організм хоче відпочивати, але не може. До глибокої ночі ви рахуєте вівці, а вранці заледве встаєте разом з будильником, при цьому почуваєте себе виснаженим.

3. Безпричинна тривога. У вас раптом з'являються думки про те, що вас можуть звільнити, пограбувати у провулку, обрахувати в магазині. Раніше ви ніколи не мали таких переживань, а ось тепер, коли нервова система виснажена, дедалі частіше приходять тривожні думки.

4. Проблеми з апетитом. Ви то безперестанку щось їсте, то весь день не відчуваєте голоду. Ваш раціон сильно змінився: ви споживаєте багато солодкого, підсвідомо активуючи «гормон радості».

5. Неможливість зосередитися. Ви витрачаєте половину свого робочого дня для того, щоб зрозуміти, навіщо взагалі ви тут. А коли розумієте, не можете пропрацювати і п'яти хвилин без того, щоб не заглянути в соцмережу, перевірити пошту або зайнятися ще чимось абсолютно непотрібним. А ось працюєте абияк: у звіті купа помилок, в листуванні з партнерами - смішні описки, в робочому емейлі - пропущені букви і слова. Найімовірніше, причина неуважності - у накопиченій втомі.

6. Невиправдана дратівливість. Ви готові сваритися з колегами через кожну дрібницю або навіть без причини, ваші домашні називають вас тираном, ви почали зривати зло на пасажирах у громадському транспорті і людях у черзі біля каси в супермаркеті.

7. Постійне бажання усамітнитися. Вам фізично складно контактувати з людьми, єдине, про що ви мрієте, - щоб усі дали вам спокій. Ви не бажаєте нічого знати про проблеми інших, ви повністю зосереджені на собі. Ви не здатні ні співпереживати, ні співчувати.

8. Відсутність радості. Ті речі, які ще вчора приносили задоволення і радість, сьогодні залишають вас байдужим. Вам здається, що ніщо в світі не варте вашої усмішки. Про що б ви не подумали, про кого б не говорили - на будь-яку тему вам є що сказати поганого. Ви відмовляєтеся помічати в людях і подіях позитивні сторони.

9. Безлад. Ви не можете змусити себе почати прибирання вдома, та й на робочому місці у вас повний розгардіяш.

10.  Повна відсутність мотивації і амбіцій. Вам все одно, чи буде робота над новим проектом цікавою, захопливою, чи принесе вона хороші дивіденди компанії, чи буде важливою особисто для вас. Більше того, вам абсолютно байдуже, що робота над цим проектом може стати кроком до підвищення. Вас не мотивують навіть гроші, не кажучи вже про кар'єрні перспективи.

Якщо ви помітили у себе хоча б половину цих ознак - терміново у відпустку!

До речі, дані опитування hh.ua показали, що 72% респондентів відзначили літо як найбільш типовий сезон для відпочинку і відпусток. 12% опитаних, зазвичай, відпочивають від роботи навесні, і приблизно стільки ж (11%) - восени. І всього лише 5%, зазвичай, беруть відпустку взимку.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Енергонезалежність: два роки по тому

Портфоліо: складаємо правильно

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers