rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ У клубах УПЛ можуть запровадити ліміт на тренерів-іноземців

Президент Всеукраїнського об'єд­нан­ня футбольних тренерів (ВОФТ) Микола Павлов заявив, що організація розгляне питання про введення ліміту на тренерів-іноземців у прем'єр-лізі.

«Ми уважно слідкуємо за кадровими рішеннями українських клубів. ВОФТ попереджає про необхідність захистити права вітчизняних фахівців. З початком кризи в клубному українському футболі одразу кілька факторів погіршили становище вітчизняних тренерів.

По-перше, зменшилася кількість клубів в УПЛ - значить, зменшилася кількість робочих місць. По-друге, услід за ситуативним зменшенням кількості іноземних гравців та тренерів почався інший процес - поступове, але впевнене зростання кількості легіонерів не тільки в цеху гравців, але і в цеху тренерів УПЛ.

Становище українських футбольних тренерів залишається складним. Кількість робочих місць зменшується, а в УПЛ зростає відсоток іноземних головних тренерів. Зараз їх уже 5 при 12 клубах. При цьому, в багатьох клубах працюють іноземці - асистенти головних тренерів, тренери воротарів, тренери з технічної і тактичної підготовки, керівники молодіжних та юнацьких команд, клубних академій.

Ми обговоримо різні варіанти, зокрема, запровадження ліміту на тренерів-легіонерів або введення в регламентні норми заявочного внеску за призначення тренера-легіонера за прикладом, який існує за заявку футболіста-легіонера. Кошти, які надійдуть від клубів, запропонуємо скеровувати на покращення навчання українських тренерів.

На сьогодні відбуваються процеси, які можуть зашкодити нашому футболу. Чому керівники беруть іноземних тренерів? На жаль, часто буває так, що вони самі нічого не знають про своїх нових тренерів, а ті нічого не знають про Україну та її особливості. Ось і виходить, що тренер пропрацював кілька місяців і поїхав, ніби його і не було.

Я дивуюся іноземцям, котрі приїжджають до нас на 1-2 тисячі доларів зарплати. Це ж наскільки треба не поважати себе і свою професію, щоб їхати в чужу країну, далеко від сім'ї, не маючи умов для роботи, свободи в ній? Добре, якщо ти їдеш очолити команду-гранда, але якщо ні? Тому і йдуть такі тренери, а ми не встигаємо запам'ятати їхні імена», - цитує Миколу Павлова sportarena.com.

Нагадаємо, Жілмар Тадеу да Сілва очолив ФК «Львів». «Динамо» очолює білорус Олександр Хацкевич, «Шахтар» - португалець Паулу Фонсека, «Чорноморець» - болгарин Ангел Червенков, а київський «Арсенал» - італієць Фабріціо Раванеллі.

Віталій Детюк: «Статус українського баскетболу тримаємо на високому рівні»

«Шахтар» проти «Динамо»: гонка озброєнь розпочалась

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers