rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ФФУ відреагувала на скандал навколо ролика в підтримку України

ФУТБОЛ

Федерація футболу України звернулася у відповідні органи ФІФА й УЄФА з листами на захист футболіста збірної Хорватії Домагоя Віда, котрому зроблено попередження через його відеозвернення із закликом «Слава Україні!»

Про це написав президент ФФУ Андрій Павелко у Facebook.

«Він (Домагой Віда - ред.) має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян! Ми оперативно надіслали у відповідні органи ФІФА й УЄФА листи з метою захистити не лише футболіста хорватської збірної, а і, в насамперед, людину, котра має право на свою позицію і поважає нашу країну! І Віда зіграє у півфіналі ЧС-2018! Слава Хорватії! Слава Україні!» - наголосив Павелко.

Президент ФФУ нагадав, що Віда багато років захищав честь київського «Динамо» і жив у столиці України, і у нього залишилося в Україні багато друзів і вболівальників, котрі заслужили, щоб «частинку цієї перемоги він присвятив саме їм».

Павелко додав, що за останні кілька років звернення «Слава Україні!» стало для наших громадян символом непохитності і патріотизму, тому, на його думку, цілком природно, що людина, котрій Україна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї і до її громадян.

«Федерація футболу України й я особисто дотримуємося жорсткої позиції в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди у чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими рисами Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь у півфіналі турніру», - заявив президент ФФУ.

Екс-захисник київського «Динамо» Домагой Віда, котрий забив у ворота росіян один гол, а потім реалізував післяматчевий одинадцятиметровий, разом із селекціонером «Динамо» Огненом Вукоєвичем записали відеозвернення у роздягальні після перемоги над командою РФ. У ролику хорватський гравець каже: «Слава Україні, давай, давай!», а Вукоєвич додає: «Ця перемога за «Динамо» і за Україну. Хорватіє, вперед!»

Відео викликало хвилю обурення у російських медіа.

ФІФА мала намір дискваліфікувати Віду на два матчі й оштрафувати, щонайменше, на 5 тисяч швейцарських франків. Однак, потім ФІФА вирішила обмежитися попередженням.

Віталій Детюк: «Статус українського баскетболу тримаємо на високому рівні»

«Шахтар» проти «Динамо»: гонка озброєнь розпочалась

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers