rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп оголосив кандидата на посаду судді Верховного суду

Президент США Дональд Трамп визначився з кандидатом на посаду судді Верховного суду США - ним став 53-річний суддя федерального апеляційного суду в окрузі Колумбія Бретт М. Кавано.

Про це повідомляє New York Times.

«Вибір Кавано призведе до кульмінації 30-річних спроб консерваторів встановити надійну більшість у найвищому трибуналі країни», - зазначає видання.

Посада одного з дев'яти суддів Верховного суду стала вакантною після того, коли 81-річний суддя Ентоні Кеннеді оголосив про намір закінчити кар'єру. Його погляди були, здебільшого, консервативними, але у 2015 він підтримав дозвіл на одностатеві шлюби, однак був прихильником більш вільного обігу зброї та суворіших вимог стосовно заборони абортів.

Кандидатуру Кавано має затвердити Сенат. Демократи вже пообіцяли голосувати проти будь-якого кандидата, запропонованого Трампом. Ліберальна спільнота висловлює занепокоєння тим, що у разі створення консервативної більшості у Верховному суді, буде кардинально змінено баланс суду, що може призвести до  перегляду низки важливих документів, прецедентів, прийнятих раніше.

Як відомо, раніше Кавано виступав за необхідність імунітету президента від кримінального переслідування та цивільних позовів на період перебування на посаді глави держави.

Верховний Суд США - найвища судова інстанція, і рішення дев'яти людей впливають на життя всієї країни. Кандидата від президента Трампа має затвердити Сенат, де республіканці утримують хитку більшість - 51 голос проти 49.

На Гаваях стався потужний землетрус

Понад 60 дітей цього року постраждали від вогнепальної зброї у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers