rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Смоленська катастрофа: Росія відмовила Польщі провести дослідження уламків літака

Смоленська катастрофа: Росія відмовила Польщі провести дослідження уламків літака

Росія відхилила прохання Польщі провести дослідження уламків розбитого президентського Ту-154М, зокрема, реконструкцію літака.

Про це інформує польська підкомісія з розслідування Смоленської катастрофи.

«Інформуємо, що у зв'язку зі зверненням з березня цього року підкомісії з відновлення розслідування авіакатастрофи до російської сторони з приводу можливого проведення у Смоленську реконструкції уламків, російська сторона відповіла відмовою», - йдеться в заяві підкомісії.

Зазначається, що у відповіді МЗС Росії від 22 травня 2018 року наголошується: неможливо провести реконструкцію уламків літака на місці «без доторкання до них, зміни їхнього вигляду й особливих ознак».

Як підкреслюється, позиція російської сторони свідчить про «злу волю або абсолютну відсутність компетенції у сфері розслідування авіакатастроф».

Польська підкомісія звертає увагу, що Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) у своїй інструкції (Manual of Aircraft Accident and Incident Investigation Doc. 9756 patr.3, chap.8) визнає реконструкцію розбитого літака «дуже важливою і потрібною» у з'ясуванні причин катастрофи.

«Очевидно, що фахова реконструкція, яка відповідає рекомендаціям ICAO, жодним чином не загрожує доторканню, зміні вигляду й особливих ознак літака», - наголошує польська підкомісія.

Вона додає, що це є «ключовою» процедурою для встановлення причин Смоленської катастрофи.

Зазначається, що позиція російської сторони у цій справі «підтверджує діагноз, який міститься у рапорті Ради Європи, що порівнює дії Російської Федерації до поведінки СРСР у справі катинського геноциду і прямо називає це діями, що мають ознаки провокації».

Польська урядова підкомісія з розслідування причин катастрофи відновила Смоленське слідство навесні 2016 року. Однією з основних версій катастрофи розглядається вибух на борту літака, що стався ще до зіткнення із землею.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року на території Росії загинули всі 96 осіб, котрі перебували на борту польського урядового літака, зокрема, президент РП Лех Качинський.

 

Щороку - більше на 83 мільйони: порахували кількість людей на Землі

Порівняно з минулим роком населення планети Земля збільшилося на 83 мільйони мешканців і становить понад 7,6 мільярда людей.

Про це повідомляє DW з посиланням на німецький фонд «Населення Землі» (DSW).

«Нині на планеті живуть 7 мільярдів 635 мільйонів людей. Це на 83 мільйони більше, ніж роком раніше», - йдеться у повідомленні.

За його даними, кожних 10 секунд у світі народжується 26 дітей. Приріст населення особливо помітний у країнах Африки, - зазначають експерти фонду. До 2050 року кількість населення на континенті збільшиться з 1,3 мільярда до 2,5 мільярда людей.

Однією з причин зростання кількості населення фахівці DSW називають високу кількість випадків небажаної вагітності. За словами голови фонду Ренати Бер, у половини жінок у країнах на південь від Сахари більше дітей, ніж вони хочуть. Це зумовлено недостатнім рівнем освіти і браком контрацептивів, - вважає Бер.

«Якби всі могли вільно вирішувати, коли і скільки дітей вони хочуть мати, і чи хочуть взагалі, ситуація для людей в бідних країнах покращилася б, а щорічний приріст кількості населення у світі скоротився би приблизно на чверть», - заявила Бер.

Своєю чергою, населення Євросоюзу станом на 1 січня 2018 року зросло до 512,6 мільйона осіб, - зазначає статистичне відомство ЄС Eurostat у Люксембурзі. За минулий рік в ЄС на 5,3 мільйона смертей припало 5,1 мільйона новонароджених, а приріст 1,1 мільйона осіб чоловік зумовлений міграцією, - пояснюють фахівці.

Найбільш населеною країною Євросоюзу є Німеччина, в якій проживає 82,9 мільйона осіб. Далі йдуть Франція (67,2 мільйона) і Великобританія (66,2 мільйона).

Кількість людей, котрі мешкають у містах, до 2030 року збільшиться на один мільярд і становитиме 5,2 мільярда осіб або 60% населення планети, - стверджують у Федеральному статистичному відомстві з посиланням на дані ООН. На даний час у світі є 548 міст-мільйонників, кількість мешканців 33 із них перевищує 10 мільйонів людей, - зазначають експерти.

За даними ООН, найбільшим містом світу є столиця Японії - місто Токіо, в якому проживають 37 мільйонів осіб. В індійській столиці Нью-Делі живуть 29 мільйонів, а в китайському Шанхаї - 26 мільйонів осіб.

В ООН вважають, що до 2030 року кількість міст-мільйонників зросте до 703, серед яких у 43 мешкатимуть понад 10 мільйонів мешканців. Індійська столиця стане найбільш населеним містом Землі, оскільки в ній житимуть на 10 мільйонів осіб більше, - вважають експерти.

Дані опубліковані напередодні Всесвітнього дня народонаселення, який відзначається 11 липня.

 

Вихід з полону печери: у Таїланді врятували всіх підлітків і тренера

У Таїланді рятувальники визволили 12-го хлопчика разом із тренером футбольної команди, котрі були заблоковані у затопленій печері з 23 червня.

Про це повідомляє 7 News Perth.

«Всі хлопчики та їхній тренер вийшли з печери Тхам Луанг. Ще не вийшли рятувальник і лікар», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в печерному комплексі Тхам-Луанг із 23 червня було заблоковано 12 гравців дитячої футбольної команди та їхнього тренера, котрі вирушили туди на екскурсію.

Під час рятувальної операції один таїландський рятувальник загинув.

 

Нідерланди готують план на випадок Brexit без угоди

Уряд Нідерландів готує план на випадок, якщо Велика Британія вийде з Європейського Союзу без домовленої угоди.

Про це у телефонному інтерв'ю Reuters повідомив один з доповідачів щодо Brexit у парламенті Нідерландів Пітер Омтзігт.

«У понеділок один з доповідачів щодо Brexit у парламенті Нідерландів (Омтзігт - ред.) повідомив, що уряд розробляє «план», який повинен бути готовий у жовтні, на випадок, якщо Велика Британія вийде з Європейського Союзу без угоди», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Reuters, минулої п'ятниці парламент Нідерландів одноголосно схвалив постанову від трьох доповідачів по Brexit, у якій ідеться про підготовку плану щодо Brexit без угоди.

Омтзігт зауважив, що нідерландській економіці є що втрачати, якщо Британія вийде з ЄС без угоди.

Він також додав, що рішення парламенту було прийняте ще до того, коли прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оприлюднила спільну позицію британського уряду щодо Brexit минулої п'ятниці.

Як повідомлялося, британський уряд досяг колективної угоди стосовно умов виходу країни з Європейського Союзу.

 

Племінниця Скрипаля отримує зарплату на пропагандистському каналі РФ

Вікторія Скрипаль, племінниця екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, вже кілька місяців працює в компанії, пов'язаній з російським телебаченням.

Про це повідомляє ВВС.

«Племінниця отруєного у Британії екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля вже кілька місяців працевлаштована в компанії, яка робить передачі для Першого каналу. Вона могла отримати не менше, ніж кілька сотень тисяч рублів за те, що постійно з'являється в ефірі «Пусть говорят», - йдеться у повідомленні.

Вікторія Скрипаль була зарахована економістом в компанію ТОВ «Директ» зі щомісячним окладом у 115 тисяч рублів, - сказано в довідці для посольства Великої Британії, яку їй видали в компанії.

У розмові з ВВС вона визнала, що жодних реальних обов'язків у компанії не виконує, а просто отримувала гроші за участь в ефірах.

З моменту замаху на Сергія та Юлію Скрипалів у Солсбері Вікторія Скрипаль брала участь у семи випусках програми «Пусть говорят» на Першому каналі. За інформацією співрозмовника видання, за перше шоу вона отримала один мільйон рублів, за подальші - кілька сотень тисяч рублів. Сама Скрипаль пояснила, що їй потрібні були гроші, щоб заплатити за поїздку в Лондон до родичів.

Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили в лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію й оголосила про витурення з країни 23 дипломатів РФ, а також про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон ґрата 23 британських дипломатів. 26 березня услід за Британією низка країн заявили про витурення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації зі заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його донька Юлія, і підтвердили російське походження «Новачка».

Згодом спецслужби Великої Британії встановили осіб, підозрюваних у токсичному нападі на екс-розвідника Скрипаля і його доньку. Їхні імена не розголошують, проте вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння «Новачком» двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей, 44-річна британка Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, котрий також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

 

У Австралії піймали крокодила-монстра

Невловимого крокодила вагою 600 кілограмів, за котрим полювали протягом 8 років, впіймано в Австралії.

Про це повідомляє AFP.

«Ми робили багато спроб протягом багатьох років, тому що його було дуже важко зловити», - заявив старший офіцер відділу з питань дикої природи північних територій Джон Берк.

«Він є найбільшим крокодилом, який будь-коли був витягнутий з річки Кетрін», - наголосили в службі.

Довжина крокодила - 4,7 метра. Тварину виявили в пастці вниз за течією від північного міста Кетрін. Вперше крокодила-монстра бачили в 2010 році. Його орієнтовний вік - 60 років.

Тварину було доправлено на крокодилячу ферму, щоб уникнути уваги місцевого населення та забезпечити тварині спокійне існування.

Гребінчасті або морські крокодили водяться в тропічній частині на півночі Австралії. В 1970-х роках їх оголосили захищеним видом тварин, що призвело до зростання їхньої популяції.

Відділ з питань дикої природи щороку відловлює близько 250 «проблемних» крокодилів.

В середньому двоє людей на рік гине від нападів крокодилів. Після одного з останніх нападів, коли крокодил убив літню жінку, порушувалося питання про зменшення популяції цих плазунів.

У Білорусі просять заборонити георгіївську стрічку

Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers