rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Сенцов виснажений, але продовжує голодування

Сенцов виснажений, але продовжує голодування

Український політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, продовжує голодування, хоча йому дуже важко і він знесилений.

Про це повідомила в Facebook його сестра Наталя Каплан, котра бачилася з режисером в колонії 5 липня.

«Олег Сенцов живий, продовжує голодування. Він бореться, хоча йому це дуже важко, він виснажений. Цікаво, де він бере стільки сил, відповіді у мене немає», - написала Каплан.

За її словами, у неї немає фото або відео Олега. «Перед побаченням відбирають усе і змушують підписати папір, що аудіо та/або відеозйомка карається позбавленням волі», - уточнила Каплан.

Вона також розповіла, що не переказувала для ЗМІ всю розмову зі Сенцовим на двогодинному побаченні, «тому що не вважала це потрібним і важливим».

«Для багатьох він герой. Його вважають кумиром. Це - сумно, насправді. Він є просто людина. Ми майже півгодини говорили тільки про собак. Ми обидва за цей час втратили наших улюблених лабрадорів, Гріну і Гурда, у нього білий, у мене - чорний, у нього - дівчинка, а у мене - хлопчик. Це важливо для нас, але не для сторонніх. Ми просто люди і часто розмовляємо про особисте, залиште це нам, будь ласка», - зазначила Каплан.

Сенцов оголосив голодування 14 травня - перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії - з вимогою звільнити всіх українців-політв'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Всього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

 

Частку РФ в проекті заводу ядерного палива в Україні хоче викупити Китай

Китайська компанія China Nuclear Fuel Corporation висловила зацікавленість у викупі російської частки (50% мінус 1 акція) у проекті будівництва заводу ядерного палива на території України.

Крім того, інвестор покриє витрати України, що були раніше здійснені на фінансування будівництва заводу, - повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

«З метою залучення інвестицій для фінансування будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Україні, у 2015-2016 роках проведені переговори з можливими інвесторами щодо створення виробництва ядерного палива в Україні, зокрема, з China Nuclear Fuel Corporation (Китайська Народна Республіка), яка висловила пропозицію щодо створення спільного виробництва ядерного палива для потреб українських АЕС. Передбачається, що китайська сторона викупить акції АТ «ТВЕЛ» у повному обсязі та забезпечить повне фінансування проекту», - йдеться у повідомленні.

У червні 2018 року від керівництва компанії China Nuclear Energy Industry Corporation надійшло запрошення щодо проведення тристоронніх переговорів Україна - Китай - Росія стосовно участі китайської сторони у реалізації проекту будівництва заводу з виробництва ядерного палива на території України.

«Під час переговорів планується обговорити умови участі китайської сторони в реалізації проекту, викупу частки акцій АТ «ТВЕЛ» та визначення першочергових кроків співробітництва», - додали в Міненерговугілля.

Як повідомлялося, у 2010 році Україною та Росією створено спільне підприємство з виробництва ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 - ПрАТ «Завод з виробництва ядерного палива».

Під спорудження об'єкта виділені 6,8 га біля селища Смоліне (Кіровоградська обл.). У проекті українському державному концерну «Ядерне паливо» належить 50% + 1 акція, а решта 50% мінус 1 акція - російській «ТВЕЛ».

Для реалізації проекту будівництва заводу українською стороною на сьогодні профінансовано еквівалент 10 млн дол. США, з них 5,2 млн дол. США - аванс на виготовлення нестандартизованого обладнання виробництва ВАТ «ТВЕЛ».

 

Міжнародний онлайн-сервіс оголосив про запуск безкоштовних переказів в Україну

Міжнародний онлайн-сервіс TransferGo оголосив про запуск безкоштовних грошових переказів в Україну, що дозволить українським мігрантам переказувати гроші з Європи додому абсолютно безкоштовно, тобто, без комісії за послуги сервісу.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, що є в розпорядженні Укрінформу.

«Ця ініціатива компанії дозволяє українським мігрантам переказувати гроші з Європи додому абсолютно безкоштовно, тобто, без комісії за послуги сервісу. Надіслані кошти надходять на картковий рахунок одержувача в Україні протягом 2-3 днів», - ідеться в повідомленні.

За даними TransferGo, тільки у першому кварталі 2018 року українські мігранти у країнах Європи здійснили понад 45 тис. транзакцій додому на суму більше, ніж 8 мільйонів євро, що у 10 разів перевищує показники за аналогічний період минулого року.

«Ми вбачаємо високий потенціал ринку грошових переказів в Україну», - зазначає менеджер з розвитку бізнесу TransferGo в Україні Анастасія Фоменко.

За її словами, кількість транзакцій та обсяги перерахувань стрімко зростають. Очікується, що запуск безкоштовних грошових переказів в Україну значно посилить цю тенденцію і стане додатковим стимулом для українських мігрантів переказувати більше грошей додому, використовуючи онлайн-інструменти.

Як відомо, ТransferGo - це глобальний онлайн-сервіс, який забезпечує швидкі, економічні та безпечні міжнародні грошові перекази у режимі реального часу для людей, які прагнуть переказувати гроші з Європи в Україну без традиційно високих банківських зборів.

TransferGo була заснована в 2012 році у Великій Британії зі штаб-квартирою в Лондоні. На сьогодні компанія обслуговує платежі в 47 країнах Європи, Азії та Латинської Америки з офісами в Берліні, Вільнюсі та Варшаві. Компанія працює в Україні з початку 2017 року.

 

Тетяна Малярчук отримала престижну премію з літератури німецькою мовою

Українська письменниця Тетяна Малярчук здобула одну з головних відзнак літератури німецькою мовою - премію Інгеборг Бахманн.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Австрії.

«Головну нагороду - премію Інгеборг Бахманн - здобула українка Таня Малярчук», - ідеться у повідомленні.

Переможним твором для письменниці став твір «Жаби в морі», який авторка написала німецькою мовою спеціально для конкурсу. Твір порушує тему інтеграції та турботи про ближніх.

Зазначається, що українка з 2011 року живе у Відні, а з 2014 року пише німецькою мовою.

Як відомо, приз становить 25 тисяч євро. Премію імені Інгеборг Бахманн (Ingeborg-Bachmann-Preis) вручають за тексти, написані німецькою мовою. Її заснували 1977 року на честь однієї з найзнаменитіших австрійських письменниць. Переможця визначають протягом читань у австрійському місті Клагенфурт.

 

Мін'юст відсудив у Київенерго 54 мільйони

Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції до ПАТ «Київенерго» про відшкодування виплати внаслідок виконання рішення Європейського суду з прав людини на суму 54 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на заступника міністра Світлану Глущенко.

«За три місяці, впродовж яких тривало підготовче провадження, Міністерством юстиції надано всі докази, зокрема, оригінали платіжних доручень, які свідчать про законність виплати компанії «Золотий Мандарин Ойл» 54 млн грн. Крім того, Мін'юстом використано процесуальні інструменти, передбачені новою редакцією Господарського процесуального кодексу України, зокрема, залучено експертів у галузі права та використано їхні висновки з правових питань. В результаті, суд підтримав нашу позицію», - зазначила Глущенко.

Як повідомлялося, рішенням Господарського суду Києва від 2009 року ПАТ «Київенерго» зобов'язали повернути на користь ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» мазут марки М-100 загальною кількістю 24,63 тис. тонн заставною вартістю 54,1 млн грн., який перебував на зберіганні «ТЕЦ № 5 Київенерго».

Згодом на виконання рішення Європейського суду з прав людини вказану суму було виплачено ТОВ «Золотий Мандарин Ойл» із державного бюджету. Пізніше Національне антикорупційне бюро звинуватило посадових осіб Мін'юсту у розтраті коштів.

У січні 2018 року Міністерство юстиції звернулося до суду з проханням стягнути з ПАТ «Київенерго» 54,2 млн грн. регресу за програним у Європейському суді з прав людини позовом компанії «Золотий Мандарин Ойл».

 

В Україну через 18 років повернувся рідкісний чорний лелека

Title  
 Фото Проекту CICONIA-UKRAINA 

В Україні сфотографували чорного лелеку, який повернувся додому через 18 років.

В Шацькому національному парку самицю чорного лелеки побачили за допомогою фотопастки, яку науковці встановлюють у гнізда лелек, аби вивчати та відстежувати їх пересування, - повідомляє BBC News Україна. 

Птах занесений до Червоної книги України. Для відстеження шляху міграції самиця була помічена двома кільцями. Металевим, яке птах носить все життя, і пластиковим, на якому великими літерами вказаний спеціальний код. Його дає міжнародна організація EURING, що координує кільцювання.

Вчені-орнітологи дізнались, що вік лелеки складає 18 років. Зазвичай, представники цього виду живуть до 10 років, але ця пташка прожила на 8 років більше, має хороше здоров'я та ще й привела на світ двох пташенят.

Орнітолог Андрій Бокотей, завідувач відділу Державного природничого музею НАН, заявив: «Цей птах народився в Україні, адже для лелек характерне таке явище, як філопатрія, тобто вони повертаються туди ж, де народилися, і продовжують там гніздитися».

«У лелек висока смертність, і це - «унікальне явище, що їй стільки років, і вона й далі живе як нормальний, міцний, у повному розквіті сил птах. Хто сподівався, що вона ще двох пташенят вигодувала. Двох здорових пташенят ми закільцювали і будемо слідкувати за ними далі, можливо, й вони колись потраплять на очі науковцям», - каже пан Бокотей.

 

Лінія фронту: бойовики чотири рази порушили «хлібне перемир’я

Лінія фронту: до 20 ворожих обстрілів за день

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers