rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ПЛАВАННЯ

ПЛАВАННЯ

Андрій Говоров встановив світовий рекорд

Український плавець Андрій Говоров встановив новий світовий рекорд на дистанції 50 м батерфляєм на змаганнях у Римі. Про це повідомляє Укрінформ.

Говоров проплив дистанцію за 22,27. На шляху до світового рекорду і перемоги Андрій Говоров обійшов чинного чемпіона світу Бена Прауда.

Попереднє досягнення належало іспанцеві Рафаелю Муньосу. Він встановив свій рекорд в 2009 році, коли ще не були заборонені спеціальні плавальні костюми, які істотно впливали на швидкість. Їх заборонили в 2010 році.

26-річний Говоров є дворазовим чемпіоном юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі, багаторазовим чемпіоном і призером чемпіонатів світу та Європи серед юніорів.

 

ВЕСЛУВАННЯ НА БАЙДАРКАХ І КАНОЕ

Українці вибороли два «золота» на молодіжному чемпіонаті Європи

В італійському Ауронцо ді Кадоре завершився чемпіонат Європи з веслування на байдарках і каное серед молоді та юніорів. В обох вікових групах українці завоювали по дві золоті медалі. Про це повідомляє XSport.

Серед молоді (віком до 23 років) чемпіонами стали українці Олег Кухарик на байдарці-одиночці (500 м) і Людмила Лузан на каное-одиночці (500 м). Всього у молодіжної збірної України два «золота», одне «срібло», три «бронзи» і четверте місце в медальному заліку.

Серед юніорів «золото» виграли Дмитро Озимок на каное-одиночці (200 м) і каное-четвірка у складі Дмитра Озимка/Павла Семенюка/Олександра Яцюка/Іллі Шаргородського. Всього у юніорської збірної України два «золота», одна «бронза» і четверте місце в медальному заліку.

ВЕЛОСПОРТ

Яна Беломоїна виграла гонку в Італії

Українська велосипедистка Яна Беломоїна стала переможницею гонки MTB Alpago Trophy, яка є частиною Internazionali d'Italia Series. Про це повідомляє XSport.

Змагання проходили на трасах італійських Альп неподалік від міста Беллуно. 26-річна лучанка, яка представляє команду CST, отримала перший номер на старті і першою перетнула лінію фінішу. Беломоїна подолала трасу за 1 годину 36 хвилин 47 секунд. Рівно на хвилину вона випередила британку Еві Річардс, котра стала другою.

Зазначимо, що Беломоїна повернулася до змагань після невеликої перерви. В одній зі своїх останніх гонок - на етапі Кубка світу в Альбштадті - українка посіла друге місце.

 БОКС

Хитров у США стане учасником телешоу «Претендент»

16 боксерів-професіоналів середньої вагової категорії візьмуть участь у новому сезоні боксерського шоу «Претендент», що стартує в США 24 серпня.

До списку зі 16-ти осіб потрапив й українець, випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Євген Хитров, повідомляє ldufk.edu.ua.

Ведучим боксерського шоу буде екс-чемпіон світу у напівважкій вазі Андре Ворд. Тренуватимуть боксерів відомі фахівці Фредді Роуч та Назім Річард. Боксерів поділять на дві команди і зведуть у парах плей-оф турніру.

Сезон, продюсерами якого виступили Марк Бернетт та Ерік Ван Вагенен, складатиметься з 12-ти епізодів. Їх знімуть на об'єктах голлівудських студій MGM та Paramount у Лос-Анджелесі. Переможець отримає гонорар у розмірі 250 тисяч доларів.

Окрім українця Євгена Хитрова, в шоу «Претендент» виступлять Брендон Адамс (США), Денні Вальдівіа (Мексика), Девон Лі (США), Ерік Вокер (США), Джон Томпсон (США), Малкольм Макаллістер (США), Кватавіус Кеш (США), Тайрон Брансон (США), Шейн Мослі-молодший (США), Майкл Мур (США), Джон Джексон (Віргінські острови), Морган Фітч (США), Маркос Ернандес (США), Джеральд Шеррелл (США) та Ламар Расс (США).

Нагадаємо, уродженець Кривого Рога Євген Хитров на профі-рингу має 16 перемог (13 - нокаутом) і 1 поразку.

 

Українці здобули дві «бронзи» у французькому боксі сават

У бельгійському місті Ловерваль завершилася континентальна першість з французького боксу сават серед кадетів у розділі «Ассо».

За підсумками турніру, у скарбничці збірної України дві бронзові нагороди, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

«На третю сходинку п'єдесталу чемпіонату серед спортсменів вагової категорії до 70 кг піднявся Іван Памбук. Сергій Тимошевський став бронзовим призером у вазі до 85 кг», - зазначили у прес-службі.

СТРІЛЬБА З ЛУКА

Львів'яни на Євро-2018 здобули три золоті нагороди

У Греції відбувся чемпіонат Європи-2018 серед кадетів та юніорів зі стрільби з лука. Змагання тривали з 26 червня до 1 липня. У континентальному форумі брали участь 350 лучників зі 40 країн Старого Світу.

У загальному підсумку українські лучники посіли третє місце і вибороли три золоті та три срібні медалі. У дивізіоні «лук олімпійський» з 12-ти членів команд вісім були лучниками з Львівщини.

Як повідомляє forpost.lviv.ua, серед львівських лучників золоті медалі Євро-2018 отримали:

- Жанна Наумова (тренер С. О. Колядинцева) - золота медаль у складі юніорської команди, срібна медаль в особистій першості та ще одна срібна медаль у складі команди мікст (разом із Микитою Кравчуком з Харкова);

- Олександр Панциру (тренер С. О. Колядинцева) - золота медаль особисто серед кадетів та четверте місце у складі команди міскт (разом з Орисею Дідич);

- Орися Дідич (тренер О. Алексієнко) - золота медаль особисто серед кадеток, четверте місце у складі команди кадеток та четверте місце у складі команди мікст (разом з Олександром Панциру).

Зазначимо, що Орися Дідич є донькою відомого волонтера Богдана Дідича, який раптово пішов з життя у 2017 році.

ТЕНІС

Маргарита Білокінь виграла турнір ITF Juniors у Німеччині

17-річна українська тенісистка Маргарита Білокінь змогла завоювати титул на турнірі ITF Juniors у німецькому місті Гладбек.

У фінальному поєдинку киянка у двох сетах обіграла 16-річну Каміллу Бартон з Латвії - 6:2, 6:4, - повідомляє BTU.org.ua.

Цей титул став для Білокінь першим цього сезону і четвертим за час її виступів на змаганнях ITF Juniors. У травні минулого року наша тенісистка виграла три турніри поспіль у Сполучених Штатах.

У Гладбеку Маргарита разом з Ванессою Онг зі США також виступила в парному фіналі.

 

Марта Костюк вийшла у фінал кваліфікації Wimbledon-2018

Юна українка Марта Костюк здобула вольову перемогу над 26-річною американкою Крісті Ан у другому раунді кваліфікації Вімблдонського тенісного турніру (Велика Британія) із загальним призовим фондом 15 млн 982 тис. фунтів стерлінгів.

Рахунок напруженого поєдинку, що тривав 2 години 43 хвилини, - 6:7 (1:7), 6:3, 9:7, - повідомляє Укрінформ.

Тепер у фіналі кваліфікації Wimble­don-2018 Марта Костюк, котрій 28 червня виповнилося 16 років, зустрінеться з 21-річною іспанкою Сарою Соррібес-Тормо.

У випадку перемоги Марта приєднається в основній сітці одиночного розряду цьогорічного Wimbledon-2018 до наших провідних тенісисток - Еліни Світоліної, Лесі Цуренко, Катерини Бондаренко та Катерини Козлової.

 

Бондаренко піднялася у рейтингу WTA на 10 позицій

У зв'язку зі стартом 2 липня Вімблдонського турніру, Жіноча тенісна асоціація (WTA) опублікувала нову версію рейтингу не в понеділок, а в неділю, 1 липня.

Цього тижня відбувся лише один турнір WTA. Він проходив в Істборні і завершився перемогою датчанки Каролін Возняцкі, яка залишилася в рейтингу на другому місці.

Еліна Світоліна в Істборні не грала і зберегла п'яте місце. У першій десятці відбулася лише одна зміна: торішня чемпіонка Істборна Кароліна Плішкова, яка не змогла захистити свої очки, опустилася на восьму позицію, пропустивши вперед свою співвітчизницю Петру Квітову.

Серед українок найбільший прогрес показала Катерина Бондаренко, яка в Істборні пройшла кваліфікацію і вийшла до другого кола. Українка піднялася одразу на 10 позицій і тепер посідає 79-е місце. Леся Цуренко - на 34-у місці, Катерина Козлова - на 67-у.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Юлія Левченко виграла «бронзу» міжнародних змагань

Українська легкоатлетка Юлія Левченко виграла бронзову медаль на етапі «Діамантової ліги» в Парижі.

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Левченко з перших спроб долала всі висоти включно з 1,94 метра - це був її найкращий результат до цих змагань. На нову висоту в 1,97 метра українка витратила три спроби, однак бельгійська спортсменка подолала цей бар'єр за дві спроби.

Водночас, висоту в 2 метри не здолали обидві спортсменки, таким чином бельгійка Нафіссату Тіам стала срібною призеркою, Левченко - бронзовою.

Найкращою на змаганнях з найвищим результатом сезону у всьому світі та рекордом «Діамантової ліги» стала росіянка Марія Ласіцкене (2,04 метра).

Окрім Левченко, Україну у Франції представляє й Олексій Касьянов, котрий змагався з триборства (дисципліна не входить до переліку «діамантових»).

За сумою трьох видів він набрав 2643 очка (стрибки у довжину - 7,53 м; штовхання ядра - 14,18 м; 110 метрів з бар'єрами - 14,10 с) і посів друге місце. Переміг француз Кевін Майєр (2860 очок).

БАСКЕТБОЛ

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 обіграла Польщу та Швецію і вийшла на Євро

Збірна України 3х3 перемогла у суботу команду Польщі у своєму третьому матчі відбіркового турніру чемпіонату Європи, що триває у французькому місті Пуатьє.

Рахунок поєдинку - 19:10, - повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Згодом, перемігши Швецію (16:11), українки посіли перше місце у відбірковій групі і вийшли на ЧЄ, який відбудеться в Бухаресті у вересні.

Нагадаємо, що у перших двох матчах українки перемогли Ірландію (21:3) та Німеччину (17:4).

ФУТБОЛ

УПЛ пропонує включити до складу учасників Ліги ФК «Чорноморець» (Одеса)

Клуби Української Прем'єр-Ліги одноголосно проголосували за пропозицію Виконавчому комітету Федерації футболу України (ФФУ) включити ФК «Чорноморець» (Одеса) до УПЛ. Цим же голосуванням клуби виключили ФК «Полтава» зі складу учасників Ліги.

Тепер питання членства ФК «Чорноморець» (Одеса) в УПЛ буде розглянуто на найближчому засіданні Виконавчого комітету ФФУ, - пише upl.ua.

Нагадаємо, що минулого тижня ФК «Полтава» повідомив Лігу про відмову брати участь у змаганнях через недопуск клубного стадіону «Локомотив», який не відповідає вимогам УПЛ, хоча клуб не і заявляв цей стадіон для матчів Ліги. Згідно зі Статутом, УПЛ винесла обговорення цієї ситуації на Загальні збори учасників.

«Приймаючи ці рішення, ми керувалися міркуваннями цілісності та безперервності наших змагань. Оскільки новий сезон починається вже менше, ніж за місяць, ми повинні були діяти швидко, неухильно дотримуючись Регламенту та Статуту Ліги. Протягом двох днів ми визначили клуби, які можуть претендувати на участь в УПЛ, проконсультувались із ФФУ щодо результатів проходження ними процедури атестації, а також запросили ці клуби терміново підтвердити бажання і готовність грати в УПЛ в наступному сезоні», - сказав президент УПЛ Томас Грімм.

Ситуація, що склалась, Регламентом прямо не передбачена, відтак, в дію вступив п. 9.7 Статті 5 Регламенту, відповідно до якого склад учасників визначає Виконавчий комітет ФФУ на підставі пропозиції УПЛ.

На голосування клубів Ліга винесла дві кандидатури ФК «Зірка» (Кропивницький) як клубу, який посів 10 місце в УПЛ у сезоні 2017/18 років, та ФК «Чорноморець» (Одеса), який брав участь у матчах плей-оф за право участі в УПЛ у наступному сезоні проти ФК «Полтава».

УПЛ також розглядала кандидатуру ФК «Інгулець» (Петрове) як клубу, який в минулому сезоні посів 4-те місце в 1 Лізі ПФЛ. Проте ФК «Інгулець» повідомив, що не зможе виконати одну з обов'язкових умов членства в УПЛ у час, що залишився до старту нового сезону. Йдеться про вимогу сформувати команди для участі в змаганнях молодіжних команд - Чемпіонатах U-19 та U-21. Тому УПЛ не виносила ФК «Інгулець» на голосування клубів.

Крім цього, УПЛ отримала звернення ФК «Фенікс» (Буча) - правонаступника ФК «Сталь» (Кам'янське), яким клуб висловив готовність взяти участь у змаганнях УПЛ у сезоні 2018/19, однак ФФУ не підтвердила успішного проходження атестації цим клубом.

Якщо Виконавчий комітет ФФУ підтримає пропозицію про участь ФК «Чорноморець» (Одеса) в УПЛ, то після завершення всіх формальностей клуб увійде до складу учасників Ліги.

Костянтин Балтажи, віце-президент Федерації шашок України: «Україна має найсильнішу в світі шашкову школу»

Віталій Детюк: «Статус українського баскетболу тримаємо на високому рівні»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers