rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Справа Хізб ут-Тахрір: троє фігурантів залишилися під вартою

Справа Хізб ут-Тахрір: троє фігурантів залишилися під вартою

Так званий «Верховний суд» окупованого Криму відхилив апеляційні скарги захисту трьох із п'яти фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» на продовження їм запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО.

Таким чином, повідомляє «Крим.Реалії» Айдер Саледінов, Теймур і Узеїр Абдуллаєві залишаться під арештом до 10 серпня.

«Теймур сказав суду, що сприймає 21 місяць утримання у СІЗО як фактичне покарання за його віропереконання, за те, що дотримується ісламу, і як тиск на нього та його сім'ю», - повідомив виданню «Крим.Реалії» адвокат одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Еміль Курбедінов.

За його словами, судові засідання проходили у закритому режимі. Тільки на оголошення рішення допустили по двоє близьких родичів. Розгляди скарг захисту двох інших фігурантів цієї справи - Айдера Саледінова і Рустема Ісмаїлова - відбудуться 27 червня.

12 жовтня 2016 року в Криму російські силовики провели обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. Внаслідок обшуків затримали п'ять кримських татар - Рустема Ісмаїлова, Узеїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова, яких звинувачують у причетності до терористичної організації.

 

Данія дає €72 мільйони на підтримку прав людини та розвиток України

Данія виділяє 530 млн крон (72 млн євро) на програму з покращення урядування, підтримку прав людини та сталий економічний розвиток України впродовж п'яти подальших років.

Про це йдеться у статті прем'єр-міністрів України Володимира Гройсмана та Данії Ларса Расмуссена, опублікованій у брюссельському виданні EU Observer напередодні проведення 27 червня у Копенгагені міжнародної конференції з питань українських реформ.

«Данія виділяє 530 млн крон на програму з покращення урядування, підтримку прав людини та сталий економічний розвиток України упродовж п'яти подальших років», - повідомляється у публікації.

Зазначається також, що Данія, як країна-член ЄС, продовжить реалізовувати в Україні антикорупційну програму.

Як наголошується, обидві країни мають спільно реагувати на наявні виклики міжнародного порядку, зокрема, щодо порушення територіальної цілісності та втручання у вільний вибір України приєднуватися до міжнародних альянсів.

 

Окупована Луганщина заборгувала 1,5 мільярда за електроенергію

У Луганській області непідконтрольні території заборгували 1,5 мільярда гривень за електроенергію.

Про це під час селекторної наради щодо підготовки до нового опалювального сезону заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Луганська область має заборгованість з непідконтрольних територій 1,5 млрд гривень за електроенергію», - зазначив Зубко.

Як повідомлялося, заборгованість Києва за електроенергію становить 932 мільйони гривень.

 

На Миколаївщині від кору померла дитина

У Миколаївській області від кору померла 8-річна дитина.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

«За оперативними даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за 25-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1273 людини - 487 дорослих і 786 дітей. Це на 10% менше, ніж минулого тижня. За звітний тиждень від кору померла 8-річна дитина у Миколаївській області», - йдеться у повідомленні.

Найбільше людей захворіли на кір у Львівській (всього 3845 людей: 1174 дорослих і 2671 дитина), Закарпатській (всього 2712 людей: 490 дорослих і 2222 дітей), Івано-Франківській (всього 2464 людей: 704 дорослих і 1760 дітей), Одеській (всього 1932 людини: 924 дорослих і 988 дітей), місті Київ (всього 1649 людей: 1021 дорослий і 628 дітей) та Чернівецькій (всього 1210 людей: 399 дорослих і 811 дітей) областях. Всього з початку року на кір захворіла 23 131 людина - 9 327 дорослих і 13 804 дитини.

Всього з початку року від ускладнень кору померло дванадцять людей: восьмеро дітей і четверо дорослих.

У МОЗ нагадали, що обов'язковій вакцинації підлягають діти віком 1 та 6 років. Якщо ж дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, потрібно звернутися до медичного закладу, щоб отримати безоплатне щеплення.

Також МОЗ розпочне вакцинацію дорослих у групах ризику (військових, студентів, освітян, медиків). Наразі затверджується методика розрахунку потреби у вакцинації, після чого буде розпочато проведення імунізації дорослим, про що Міністерство охорони здоров`я поінформує окремо.

Для щеплень КПК (кір, паротит, краснуха) в Україну постачається вакцина «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн», що надається державою безоплатно. Станом на 21 червня 2018 року в Україні наявні 872 тисячі доз вакцин, також очікуються подальші постачання вакцини КПК. Якщо в окремому лікувальному закладі вакцина відсутня, необхідно звернутися до департаменту/управління охорони здоров'я ОДА.

 

Президент звільнив голів двох РДА на Донеччині та Черкащині

Президент Петро Порошенко звільнив з посад голів Олександрівської районної державної адміністрації, Донецької області, та Смілянської РДА, Черкаської області.

Відповідні документи опубліковані на сайті Глави держави.

«Звільнити Мачульського Миколу Івановича з посади голови Олександрівської районної державної адміністрації Донецької області», - зазначається в розпорядженні № 92/2018-рп.

Крім того, розпорядженням № 93/2018-рп президент звільнив Олександра Беззубого з посади голови Смілянської РДА на Черкащині.

Обох посадовців звільнено згідно з поданими ними заявами.

 

Сумські машинобудівники влаштували «голодну ходу» через заборговану зарплатню

Близько півтисячі працівників ПАТ «Сумське НВО» влаштували у вівторок «голодну ходу» центром міста, вимагаючи виплати 7-місячного зарплатного боргу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Заборгованість із заробітної плати сягнула 7 місяців, і керівництво підприємства обіцяє віддати частину заробітку за грудень лише ближче до другої декади липня. Люди доведені до відчаю», - зазначив на мітингу голова незалежної профспілки підприємства Валерій Шерешенюк.

Крім того, за його словами, нині готується звільнення близько 800 працівників.

Сумський міський голова Олександр Лисенко, який вийшов до учасників мітингу, запропонував обговорити план подальших дій разом з ініціативною групою заводчан. За підсумками перемовин він прийняв рішення у вівторок на 15 годину скликати сесію міськради, запросивши на неї керівництво підприємства, аби воно повідомило, яким чином планує розраховуватися з людьми.

Цей пункт разом із вимогою негайно виплатити зарплату внесено до резолюції мітингу. Також у ній міститься вимога притягнути до відповідальності осіб, з вини котрих у понеділок, 25 червня, страйкарів не пустили на територію підприємства.

Резолюцію вирішено надіслати як керівництву міста й області, так і до правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 25 червня керівництво ПАТ «Сумське НВО» прийняло рішення про перехід підприємства у режим оплачуваних простоїв із 25 червня до 6 липня 2018 року. Однак, офіційного наказу щодо цього, за словами керівництва незалежної профспілки, не було.

Побоюючись, що їх можуть звільнити з роботи за прогули, люди намагалися вранці 25 червня потрапити на територію підприємства, але їх не пропустила охорона.

 

Майно мелітопольського «Гідромашу» виставили на продаж за борги із зарплати

Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України продає за борги із заробітної плати майно ДП «Мелітопольський завод «Гідромаш».

Про це йдеться в прес-релізі, який є у розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що борги із заробітної плати на підприємстві становлять 1,5 млн грн.

Продається таке майно: вантажний сідловий тягач МАЗ 643008; вантажний бортовий КАМАЗ 53212; вантажний сміттєвоз ГАЗ 53 КО 413; вантажний автокран МАЗ 5334 КС 3562Б; вантажний сідловий тягач МАЗ 54323; автобус пасажирський ПАЗ 672М; вантажний бортовий тентований ГАЗ 3302 ЗНГ; легковий автомобіль ВАЗ 21121, причіп бортовий ГКБ 817 та інше.

«Усі автомобілі виставлені за дуже привабливими цінами», - підкреслив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Аукціон відбудеться 3 та 4 липня 2018 року.

Як повідомлялося, OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) працює на всій території України з 2014 року.

 

Україна експортувала 39 мільйонів тонн зернових

Україна з початку 2017/2018 маркетингового року здійснила постачання на зовнішні ринки 39 млн тонн зернових.

Про це повідомляє прес-служба Мінагро.

Зокрема, експортовано 17 млн тонн пшениці, кукурудзи - 17,6 млн тонн, ячменю - 4,2 млн тонн, жита - 36,8 тис. тонн.

Крім того, за цей період було експортовано 412,4 тис. тонн борошна.

Поточний 2017/2018 маркетинговий період завершиться 30 червня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, урожай зернових в Україні в 2017 році становив 61,28 млн тонн, що на 4,7 млн тонн нижче від показника 2016 року.

Згідно з інформацією Державної служби статистики, загалом Україна минулого року намолотила 26,1 млн тонн пшениці за врожайності 41,1 ц/га, 24,1 млн тонн кукурудзи (54,4 ц/га), 8,3 млн тонн ячменю (33,1 ц/га), 506,8 тис. тонн жита (29,7 ц/га), 471 тис. тонн вівса (23,9 ц/га), 180 тис. тонн гречки (9,8 ц/га), 1,1 млн тонн гороху (26,5 ц/га), 63,9 тис. тонн рису (50,5 ц/га).

Середня врожайність зернових становила 42,3 ц/га.

Урожай зернових і зернобобових культур було зібрано з площі 14,6 млн га.

Лінія фронту: 24 прицільні ворожі обстріли за добу, поранено українського бійця

Лінія фронту: окупанти у вівторок 8 разів прицільно обстріляли сили ООС із гранатометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers