rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Emanuel розкритикував рішення роз'єднувати батьків-нелегалів з їхніми дітьми на кордоні з Мексикою

Мер Чикаго Rahm Emanuel емоційно прокоментував випадки роз'єднання сімей нелегалів, що останнім часом відбуваються вздовж південного кордону США.

«Думаю, те, що відбувається на нашому кордоні у США, - дуже велика помилка», - наголосив він.

Emanuel заявив це під час прес-конференції, присвяченій планам відкриття нового офісу Walgreens у будівлі Old Main Post Office. Під час виступу він зупинився і сказав: «Я хочу взяти на себе сміливість і заявити наступне. Я знаю, що символізує Америка. Як американець, я вірю в Америку та її цінності. Розлучення дитини з батьками, які тільки намагаються дати своїй дитині краще майбутнє, - це неприпустимо. Це - не те, у що ми віримо».

Такий коментар з'явився під впливом дедалі більшого обурення демократів та декотрих республіканців примусовим розлученням дітей-мігрантів з їхніми батьками-нелегалами на кордоні між США та Мексикою.

Протягом шести тижнів у квітні та травні майже 2000 дітей були роз'єднані зі своїми сім'ями після того, коли генеральний прокурор Jeff Sessions оголосив нову політику «нульової толерантності», яка стосується всіх випадків незаконного в'їзду у США. За порушення закону винних притягуватимуть до кримінальної відповідальності. Протокол США забороняє затримувати дітей з їхніми батьками, оскільки не дітям висувають звинувачення у вчиненні злочину, а їхнім батькам.

Демократи почали активно порушувати це питання. Декотрі республіканці також долучилися до їхньої ініціативи. Колишня перша леді Laura Bush називає таку політику «жорстокою» та «аморальною». Водночас, сенатор, республіканець Susan Collins висловила стурбованість із приводу цієї ситуації. А колишній радник Trump засумнівався у доцільності застосування тиску на демократів, щоб таким чином досягти зміни імміграційного законодавства.

Trump продовжує звинувачувати демократів у небажанні змінювати імміграційне законодавство. У понеділок він заявив: «Чому демократи не дають нам голосів, аби виправити найгірші закони про імміграцію у світі? Де кричать про вбивства та злочинність, спричинені бандами, зокрема, MS-13, які незаконно в'їжджають у нашу країну?»

Emanuel давно критикує президента Donald Trump. Не обійшлося без критики і в понеділок.

«Єдина річ, за яку я зможу подякувати Donald Trump, - це те, що він об'єднав людей, які мають різні точки зору та належать до рівних прошарків суспільства, - від Laura Bush починаючи і мною закінчуючи. Усі вони погоджуються з тим, що він - неправий, і це абсолютно неприйнятно для майбутнього Америки. Те, що відбувається сьогодні в ім'я Америки - це не та Америка, в яку ми віримо», - заявив Emanuel. «Усіх, хто опинився тут - з усіх частин Америки та різних частин світу, вітаємо вдома - ви і ваші діти є частиною нашого майбутнього».

Міністр внутрішньої безпеки США Kirstjen Nielsen відмовилася вибачитися за виконання законів про імміграцію, які призводять до роз'єднання дітей з їхніми батьками. Виступаючи на засіданні National Sheriffs' Association у Новому Орлеані, вона спростувала висловлену на її адресу критику та звинувачення DHS у нелюдських та аморальних діях.

«Ми не робимо жодної з цих речей. Ми дотримуємося законів, прийнятих Конгресом», - зауважила вона і закликала Конгрес реформувати імміграційні закони.

 

Демократи Іллінойсу розшукують нового очільника

Демократична партія штату Іллінойс незабаром матиме нового керівника. Про це заявив спікер Палати представників Іллінойсу Michael Madigan. Демократи Іллінойсу ще не оговталися від наслідків відставки Tim Mapes, «правої руки» Madigan, який з 1998 року очолював відділення демпартії в Іллінойсі.

Mapes, найвпливовіший помічник Madigan, пішов у відставку з посади керівника адміністрації спікера та очільника DPI після звинувачень у сексуальному домаганні та залякуванні.

Нещодавно був створений комітет за участю 18 жінок, які мають порекомендувати кандидатуру наступного керівника DPI.

Джерела кажуть, що минулого тижня до організації без зайвого розголосу повернулася Mary Morrissey, давній прихильник Madigan.

Morrissey провела понад 15 років, працюючи на Madigan як спікера Палати представників, так і беручи участь у його передвиборчій кампанії. Потім вона перейшла на роботу до його доньки, генерального прокурора Іллінойсу Lisa Madigan, де пропрацювала протягом приблизно восьми років.

Morrissey пішла з Генеральної прокуратури Іллінойсу минулого понеділка. За даними кількох джерел, які порушували питання про те, як контролювати нового керівника відділення партії, її одразу ж найняла DPI.

Mapes - третій упродовж останніх місяців член команди Madigan, котрий пішов у відставку через звинувачення у переслідуванні. Після цього спікер швидко заявив, що пошук нового очільника відділення партії буде проводитися комітетом, який складається з 18 жінок-демократів.

Цей комітет очолює кандидат на посаду заступника губернатора штату та член Палати представників Juliana Stratton, сенатор штату Iris Martinez та Karen Yarbrough, протоколіст округу Cook.

«Членів цього комітету об'єднує бажання забезпечити успіх нашій Демократичній партії, а також усвідомлення необхідності запровадити кращу культуру в уряді та політикумі штату Іллінойс», - заявив спікер Madigan. «Я знаю, що вони проведуть ретельний пошук і виберуть кандидата, який відображає нашу відданість сильній партії та кращому майбутнього для всіх».

Але джерело, яке працювало як на Michael Madigan, так і на Lisa Madigan, називає зусилля комітету «безглуздим заняттям» після того, коли найняли Morrissey. Вона була директором з політичних питань Lisa Madigan, а також заступником керівника її апарату.

Ще один впливовий гравець спікера Madigan у Springfield, адвокат та лобіст Mike Kasper, посів місце Mapes як фінансовий директор «Democratic Majority» та політичного комітету «Friends of Michael J. Madigan».

Kasper уже був фіндиректором Демократичної партії штату Іллінойс і зіграв важливу роль у працевлаштуванні незалежного адвоката для спікера Madigan, який займається внутрішнім дослідженням нещодавніх звинувачень.

Декілька жінок уже активно прокоментували відставку Mapes, зокрема, член Палати представників Litesa Wallace та Alaina Hampton. Вона першою  у лютому виступила із заявою про сексуальні домагання з боку ще одного помічника Madigan.

Morrissey відмовилася коментувати своє призначення. Тим часом Steve Brown, прес-секретар спікера Madigan, зазначив, що вона не є єдиним співробітником офісу генерального прокурора, який перейшов працювати до DPI.

Прес-секретар Генерального прокурора Іллінойсу спростував це твердження. За його словами, Morrissey насправді є єдиною людиною, яка залишила офіс генпрокурора заради роботи у DPI. Brown відмовився пояснити цю ситуацію.

«Morrissey - досвідчений фахівець. Вона приєдналася до партії разом з кількома іншими працівниками», - резюмував Brown.

Наприкінці минулого тижня її було призначено головним операційним керівником відділення демпартії в Іллінойсі.

 

University of Chicago не вимагатиме від абітурієнтів подавати бали SAT

University of Chicago стане першим великим дослідницьким університетом США, який скасує для американських абітурієнтів вимогу подавати бали ACT або SAT.

Таке рішення, на думку освітянських чиновників, спрямоване на те, аби допомогти створити рівні умови для студентів з малозабезпечених сімей або представників недостатньо презентованих груп населення. Рішення було прийняте кількома гуманітарними університетами. Однак, саме University of Chicago стане першим великим дослідницьким університетом, який розпочне втілювати це рішення у життя.

В університеті також заявили, що надаватимуть можливість безкоштовно навчатися студентам, чиї сім'ї заробляють менше, ніж $125 тис. В університеті також запропонують нові стипендії ветеранам війни та дітям ветеранів, поліцейських та пожежників. Університет також дозволить заявникам подавати вступне відео замість проходження співбесіди.

Рішення почне діяти у 2023 році.

 

В окрузі Cook знайшли тіло кролика, хворого на туляремію

Мешканцям округу Cook рекомендують бути вкрай обережними після того, коли минулого тижня результати аналізу тканин мертвого кролика показали позитивну реакцію на туляремію.

Захворювання, яке може викликати лихоманку та симптоми грипу у людей, було виявлено у кролика. Його знайшли у приміському Tinley Park. Про це заявили у відділі контролю та боротьби зі сказом округу Cook. Кролик був знайдений 13 червня. Його тушу негайно ж протестували на наявність туляремії.

Кролики, зайці та гризуни чутливі до цієї хвороби. Люди можуть бути заражені через укус кліща або інфікованих тварин.

Крім того, захворіти можна: при вживанні сирої води з невідомих водойм, споживанні забрудненої їжі (немитих яблук, овочів тощо); при вдиханні збудника з пилом (при обмолоченні інфікованого зерна, заготівлі сіна тощо). Рідше хвороба виникає після укусів комах: ґедзів та особливо іксодових кліщів (у період їхньої активності).

Початок хвороби - гострий: підвищується температура тіла, починається головний біль, загальне нездужання, зниження апетиту. Завжди у місці проникнення збудника в організм збільшується лімфатичний вузол (який називають бубоном). Залежно від механізму передання та місця потрапляння інфекції виокремлюють різні клінічні форми. Частіше спостерігається бубонна і виразково-бубонна (рідко - легенева та очна).

Вберегтись від хвороби допомагають щеплення протитуляремійною вакциною.

Епідеміологи для профілактики захворювання радять дотримуватись певних порад:

  • забезпечити відповідний захист від гризунів і належне утримання місць проживання та джерел водопостачання (особливо індивідуальних криниць);
  • не вживати сиру воду з відкритих водоймищ та невідомих джерел;
  • проводити дератизацію приміщень та захищати харчові продукти від проникнення гризунів;
  • при обмолоченні зернових, заготівлі сіна тощо обов'язково використовувати засоби захисту (для органів дихання і очей);
  • відповідно одягатись під час прогулянки лісом, риболовлі, полюванні чи просто відпочинку на природі.

Важкий перебіг хвороби, повільне одужання (ефективність лікування залежить від своєчасно встановленого діагнозу) та можлива подальша інвалідність роблять це захворювання особливо небезпечним.

Щоб уникнути впливу цього захворювання, чиновники закликають мешканців не наближатися до диких тварин, живих або мертвих, і тримати домашніх тварин якомога далі від диких.

Якщо мешканці округу побачать тіла мертвих кроликів, чиновники просять їх негайно телефонувати до відділу контролю та боротьби зі сказом за номером телефону: 708-974-6140.

У штаті Міссурі заблукала трирічна дівчинка. Собака стеріг її півдоби

Експрес-тунель між O’Hare та Loop може бути завершений протягом 3 років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers