rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Експрес-тунель між O’Hare та Loop може бути завершений протягом 3 років

Будівництво експрес-тунелю між міжнародним аеропортом O'Hare та Loop може бути завершене протягом наступних трьох років. Будівництвом тунелю займеться компанія Elon Musk. Про це він заявив після того, коли його компанію Boring Company було вибрано для будівництва тунелю.

Буріння планують розпочати вже до кінця року, можливо, протягом найближчих трьох-чотирьох місяців. Musk уточнив, що реалізація проекту «триватиме навряд чи більше, ніж три роки».

«Ми дуже раді запровадити новаторську технологію в одному з найбільших міст світу», - зауважив Musk.

Виступаючи разом із мером Чикаго Rahm Emanuel, Musk додав, що «новаторська технологія» може створити «революційну транспортну систему».

Компанія Boring планує перевозити пасажирів між O'Hare та 37 блоком у Loop приблизно за 12 хвилин, використовуючи електричні транспортні засоби, які проходитимуть через нові подвійні підземні тунелі, - повідомляє прес-служба міськради. Проект повністю фінансується компанією без залучення коштів платників податків.

«Це - важка справа, за яку ми взялися. Це - важко, бо це - щось абсолютно нове», - каже Musk. «Сподіваюся, що ви підтримаєте нас у цьому почині. Якщо ми досягнемо успіху, для міста це буде дуже важливо. Якщо ми зазнаємо невдачі, думаю, що я та інші люди втратять купу грошей».

Emanuel додав, що місто, даючи погодження на будівництво тунелю, не наражається на фінансові ризики.

У компанії Boring кажуть, що вже цього літа можна буде ознайомитися з детальною картою маршруту тунелю.

«Loop - це швидкісна підземна система громадського транспорту, в якій пасажирів будуть перевозити в автономних електричних капсулах, які їхатимуть на швидкості 125-150 кілометрів на годину», - йдеться на веб-сайті Boring. «Електричні капсули будуть перевозити від 8 до 16 пасажирів або одного пасажира».

Капсули створені на основі модифікованого шасі Tesla Model X і обладнані кабіною з клімат-контролем, камерою зберігання багажу та бездротовим доступом до Інтернету (Wi-Fi).

Тарифи на послуги експрес-тунелю - наразі невідомі. Вони будуть меншими, ніж половина від звичайної ціни на послуги таксі, проте вищими, ніж тарифи на Blue line, - запевнили у Boring.

У штаті Міссурі заблукала трирічна дівчинка. Собака стеріг її півдоби

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers