rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Все, що треба знати про подорож у Берлін

Берлін - це неймовірне поєднання минулого і сьогодення. В ньому з особливим шармом вживаються сотні історичних і культурних пам'яток - із представниками усіх можливих молодіжних субкультур, а європейська архітектура - з незвичними сквотами і галереями сучасного мистецтва.

Величезна столиця Німеччини така різноманітна, що коли переїжджаєш у інший район, виникає враження, ніби потрапиляєш в інше місто. Але в такому великому європейському місті існує немало складнощів: як не загубитись у переїзді між районами, а в які взагалі їхати не варто? Де серед такого різноманіття закладів знайти справді цікаве і затишне місце? А також - куди саме йти на прогулянки?

Ми розповімо про особливості транспорту та відмінність районів. Популярні місця, а також ті, в яких майже не зустрінеш туристів. Де краще харчуватись, а де орендувати житло.

Економія з комфортом

Одне з найактуальніших питань, яке постає вже на початку планування подорожі, - це питання економії. І недарма, адже при правильному підході можна зробити свою мандрівку вдвічі, якщо не втричі, дешевшою.

Більшу частину коштів, які ми витрачаємо на поїздку, можна поділити на три частини: придбання квитків у вибрану країну, оренда житла на час подорожі та харчування у поїздці. Тож, аби поїздка вийшла бюджетною, достатньо мінімізувати витрати по цих трьох пунктах.

1. Плануємо бюджетний маршрут

Якщо переліт до вибраного міста надто дорогий - можна переглянути варіанти перельоту до міста поряд і доїхати автобусом до пункту призначення, або перельоти з пересадкою в іншій країні. Проте, у випадку з Берліном у цьому немає потреби. В Україні є бюджетні перевізники, такі, як Wizz Air, що пропонує мандрівникам квитки за хорошими цінами. Тож, якщо шукатимете більш складні маршрути, - ризикуєте лише переплатити та витратити зайвий час на дорогу.

Ми вибрали переліт та визначились з перевізником. Тепер наше завдання - знайти дешеві квитки. Ціни на перельоти по одному і тому ж маршруту можуть відчутно відрізнятись, залежно від дати: місяця, чисел, днів тижня. Радимо не прив'язуватись до конкретних дат подорожі, допоки ви не придбали квитки. Перельоти мають бути першим пунктом у плануванні подорожі. Якщо ж ви спочатку візьмете на роботі відпустку, забронюєте житло, а вже потім почнете шукати квитки - ризикуєте вдвічі за них переплатити.

Отже, відкриваємо сайт перевізника, вибираємо вигідні дати та прямо там купуємо квитки. Тепер ви знаєте точні дати поїздки і можете шукати житло на ці дні.

2. Шукаємо бюджетне та комфортне житло

Розглянемо три головні способи знайти бюджетне житло.

1. Couchsurfing - справжня знахідка для туристів з обмеженими ресурсами. На цьому ресурсі ви зможете найти мешканців міста, які погодяться розмістити вас у себе абсолютно безкоштовно. Плюси: найкращий варіант з точки зору економії, а також можливість дізнатись корисну і цікаву інформацію від місцевого мешканця. Мінуси: якщо ви подорожуєте компанією, то чим більша кількість людей - тим менше шансів знайти житло. Те ж саме стосується і тривалості вашої поїздки - не кожен приймаючий захоче, щоб гості затримувались довше, ніж на 2 дні.

2. Пошук хостелів через Booking - зручний спосіб знайти варіанти дешевих місць у різних районах міста, порівняти ціни та переглянути відгуки. Плюси: велика кількість варіантів, можна знайти недороге житло, можливість бронювати номери заздалегідь. Мінуси: найдешевші варіанти житла можуть не відповідати вашим очікуванням щодо чистоти номерів та якості обслуговування.

3. Airbnb - оптимальний варіант пошуку житла для компанії. До прикладу: з вами їде ще троє друзів. Ви знайшли найдешевший хостел по 15 євро з людини. Множимо цю суму на 4-х осіб і виходить 60 євро за ніч. На цьому ресурсі ви зможете цілком вкластись у 60 євро і знайти місця не у сумнівному хостелі, а окрему цілу квартиру. Плюси: ви живете без незнайомих людей, у вас своя ванна та головне - кухня, а значить, ви можете економити на харчуванні, інколи готуючи вдома.

Ви можете розглянути всі три варіанти, та пам'ятайте - у пошуку дешевого житла не забувайте про інші критерії: читайте відгуки і перевіряйте розташування житла, аби зекономлені гроші не пішли потім на транспорт до центру міста.

3. Харчування під час подорожі: де шукати цікаві заклади?

Якщо вас цікавить, насамперед, економія, то супермаркети Берліна вам у цьому допоможуть. Адже, порівняно з іншими європейськими містами, - це досить недороге місто. Тим паче, якщо ви вибрали як житло окрему квартиру - проблем з бюджетним, але повноцінним харчуванням у вас не виникне.

Якщо ж вас цікавлять саме заклади - кав'ярні, фаст-фуд, ресторани, бари, то у Берліні легко розгубитись від їх кількості. Закладів багато, а часу та грошей мало, що ж робити? Найкращий варіант - знайти цікаві місця ще до поїздки. Це дасть вам декілька плюсів:

а) економія часу - ви вже знатимете розташування цікавих закладів, не витрачатимете час на їх пошук;

б) можливість вибрати заклади за потрібною ціновою категорією;

в) мінімізація шансів, що вам не сподобається їжа чи сервіс, адже ви зможете вибрати заклади з хорошими відгуками клієнтів.

Де шукати такі заклади? В Інтернеті ви зможете знайти різні добірки закладів міста, радимо також не оминати сервіс TripAdvisor. Ще один спосіб - хештеги в Instagram. За ними ви можете знайти, наприклад, кав'ярні міста, які користуються популярністю у мешканців Берліна.

Прогулянки по місту

Під час прогулянок варто відвідати як найзнаменитіші місця Берліна, так і ті, де не зустрінеш натовпу туристів. Якщо ви хочете спокійно погуляти біля ТОП-5 найвідоміших місць та зробити гарні фото, - радимо прокидатися якомога раніше.

1. Місця, які повинен відвідати кожен

- Берлінська стіна, а саме галерея з однойменною назвою - найпопулярніше туристичне місце. Частини стіни, що розділяла колись Західний та Східний Берлін, розмальовані змістовними малюнками художників з усього світу.

- Берлінський собор - найбільша протестантська церква Німеччини, розташована на Музейному острові Берліна.

- Рейхстаг - найвідоміша історична будівля в усій Німеччині.

- Меморіал жертв Голокосту - розташований неподалік Бранденбурзьких воріт, і є незвичною спорудою, що оповита атмосферою, яку важко передати словами.

- Бранденбурзькі ворота - архітектурна пам'ятка, перша споруда міста в стилі німецького класицизму.

2. Де шукати не туристичні місця

Мауерпарк - один з яскравих прикладів не туристичних місць. Щонеділі там збираються місцеві мешканці, тож радимо відвідати це місце, аби побачити, як відпочиває місцева молодь. Там можна і запитати про інші «секретні» локації, яких не знайти на карті чи у довідниках в Інтернеті.

І знову на допомогу приходить Insta­gram - переглянувши дописи за відповідними хештегами та розташуванням, можна знайти чимало корисної інформації.

Уникаємо складнощів під час поїздки

Під час відпочинку в Берліні слід врахувати декілька нюансів, аби зробити подорож безпечнішою та більш комфортною.

1. Пізня прогулянка: який район вибрати, а якого краще уникати

Якщо ви вирішили прогулятись по місту у пізній час, потурбуйтесь про те, щоб встигнути на транспорт і без проблем доїхати додому.

Район, якого слід уникати: вулиці з туристичними барами і нічними закладами, що розташовані в районі галереї Берлінської стіни, оскільки вони розраховані на молодих туристів - у цьому місці збираються всі, хто планує на цих туристах заробити.

Безпечний район, який вам може сподобатись, - місцевість навколо Музейного острова Берліна. Набережна з видом на величний собор вкрита вечірніми вогниками, чиста і облаштована місцями для відпочинку. Як не дивно - там зовсім мало людей, тихо і спокійно.

2. Нюанси з графіком роботи у місті

Слід врахувати, що у неділю, святкові дні та офіційні вихідні буде складно знайти відкриті заклади. Здебільшого, це ресторани та кафе, власники яких приїхали з інших країн. Але супермаркети і навіть аптеки будуть зачинені. Пам'ятайте про це.

3. Нюанси з транспортом у місті

Щодо транспорту - єдина складність полягає у тому, щоб зорієнтуватись у безлічі гілок берлінського метро. Адже це - найзручніший, найдешевший та найшвидший спосіб пересування по місту. Радимо користуватись онлайн-картами та прокладати в них маршрут у потрібну місцевість - це допоможе не загубитись на потрібних пересадках і завжди знайти назву станції, на якій треба вийти.

Заздалегідь вивчивши можливі складнощі, їх буде легко уникнути. Наприклад, просте користування Google картою допоможе вирішити питання і з транспортом, і з графіком роботи закладів, які ви маєте намір відвідати. Те ж саме стосується і планування подорожі: оренди житла, придбання квитків тощо. Дослідивши і порівнявши різні пропозиції та варіанти, ви зможете спланувати бюджетну подорож. А про витрачений час ви точно не пожалкуєте, адже це сучасне європейське місто здатне вразити навіть найвибагливішого мандрівника.

Автор: Вікторія Демидюк

Джерело: «В світі»

12 найбільш мальовничих доріг світу

Найстрашніші залізничні ділянки у світі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers