rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Зник 35 років тому: у США знайшли офіцера НАТО

Зник 35 років тому: у США знайшли офіцера НАТО

В американському штаті Каліфорнія правоохоронці затримали колишнього офіцера ВПС США Вільяма Говарда Хьюза-молодшого, який зник у 1983 році в місті Альбукерке. На той момент йому було 33 роки. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на управління спеціальних розслідувань ВПС США.

Хьюз-молодший був затриманий за підсумками розслідування шахрайства з використанням підробленої особистості.

Агентство розповідає, що 35 років тому офіцер ВПС мав доступ до секретної інформації. Він займався створенням і аналізом роботи систем стеження НАТО під час холодної війни. Однак, немає жодних ознак того, що Хьюз був пов'язаний з Радянським Союзом або допустив витік секретної інформації.

Після затримання офіцер зізнався, що розчарувався в роботі ВПС США і впав у депресію, після чого створив підроблену особистість, зняв 28 тисяч доларів зі свого рахунку і відтоді жив під вигаданим ім'ям у Каліфорнії. На даний момент Хьюз-молодший звинувачується у дезертирстві.

 

США розширили санкції проти Росії

Адміністрація США в понеділок розширила список санкцій проти фізичних та юридичних осіб Російської Федерації, а також компаній, зареєстрованих за кордоном, пов'язаних з діяльністю Росії у кіберсфері.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства фінансів США.

«Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти п'яти російських організацій і трьох росіян відповідно до виконавчого розпорядження (президента - ред.) 13694 «Блокування майна окремих осіб, що займаються суттєвою зловмисною кібердіяльністю», а також розділу 224 «Закону про боротьбу з противниками шляхом санкцій» (CAATSA)», - зауважили в американському фінансовому відомстві.

Так, під новими обмеженнями Мінфіну США опинилися російські Науково-дослідний інститут «Квант», ТОВ «Дайвтехносервіс» і консалтингова компанія «Digital Security», а також організації «ERPScan» та «Embedi», які мають іноземні представництва.

Одна з цих установ є підконтрольною ФСБ Росії, ще дві отримували матеріальну й технологічну підтримку російської спецслужби, - уточнили у Вашингтоні.

У списку фізичних осіб, що потрапили під санкції, вказуються генеральний директор «Дайвтехносервісу» Олександр Трибун, програмний менеджер цього підприємства Олег Чіріков та колишній директор установи Володимир Каганський.

«Сполучені Штати налаштовані агресивно переслідувати будь-яку організацію чи особу під керівництвом ФСБ, робота яких загрожує Сполученим Штатам, і продовжуватимуть застосовувати наші повноваження щодо санкцій, зокрема, відповідно до закону CAATSA, з метою протидії постійно зростаючим загрозам, які надходять з боку Росії», - наголосив у цьому зв'язку міністр фінансів США Стівен Мнучин.

 

У Каліфорнії та Колорадо ширяться лісові пожежі

Лісові пожежі ширяться у штатах Колорадо та Каліфорнія, - передає «Голос Америки».

У Колорадо було евакуйовано мешканців понад 1300 будинків. Пожежники передбачають, що площа загоряння у найближчі дні збільшиться.

Цього року через сильну посуху та поривчастий вітер рятувальники попереджають про більш, ніж середню небезпеку пожеж у південно-західному регіоні США.

У 2017 році у США зафіксовано майже рекордну кількість лісових пожеж, у результаті яких вигоріло 4 мільйони гектарів території.

 

Американська вчителька заповіла 1 млн доларів дітям з особливостями розвитку

Американська вчителька Жене­в'єва Віа Кава заповіла свої заощадження в розмірі 1 млн доларів на створення фонду для надання допомоги дітям з особливостями психофізичного розвитку, які захочуть отримати вищу освіту. Про це повідомила газета The New York Times з посиланням на заяву управління державних шкіл міста Дюмонт (штат Нью-Джерсі), якому вчителька заповіла цю суму.

Вчителька померла сім років тому, у віці 89 років, проте про її заповіт стало відомим лише зараз, коли був створений благодійний фонд. За рахунок відсотків із вкладу в 1 млн доларів щороку, як мінімум, один студент буде отримувати грант на 25 тис. для оплати навчання у вузі. Виплата грошей почнеться з 2019/2020 навчального року.

Починаючи з 1945 року, Женев'єва Віа Кава кілька десятків років пропрацювала шкільним учителем у Нью-Джерсі з дітьми з особливостями розвитку. За словами близького друга жінки, вона все життя збирала гроші і не дозволяла собі зайвих витрат, що допомогло їй при її скромній зарплаті зібрати таку велику суму для пожертви.

За словами її колег і друзів, вчителька у похилому віці не вважала за потрібне купити собі слуховий апарат, коли у неї почалися проблеми зі слухом. Вона купувала собі мало одягу і перестала їздити у відпустку після того, коли помер її чоловік. Дітей у пари не було.

За словами друга Віа Кави Річарда Яблонскі, секрет ощадливості, можливо, полягає в тому, що її юність припала на час Великої депресії, коли багато американців жили в бідності і були змушені економити. «Її сім'я пройшла через Депресію, і я думаю, це мало великий вплив на її життя, на те, що вона була такою економною», - вважає він.

 

Трамп розкритикував Канаду, ЄС та НАТО: «Справедлива торгівля - дурна торгівля, якщо вона не взаємна»

Title  

Дональд Трамп видав низку твітів у понеділок із критикою ЄС, союзників у НАТО та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

На вихідних Трамп раніше покинув засідання «Групи семи», що проводилось у Канаді, не підписавши спільну заяву, яка мала засвідчити хиткий консенсус з торговельних питань між Вашингтоном та союзниками.

«Справедливу торгівлю можна назвати дурною торгівлею, якщо вона не взаємна», - наголосив Трамп у Twitter.

Він окремо розкритикував стан торгівлі з Канадою. «Згідно з інформацією Канади, вони отримують майже 100 мільярдів доларів з торгівлі зі США (гадаю, вони вихвалялись і їх спіймали!). Мінімум - 17 мільярдів. Наш податок на молочні товари 270%. Потім Джастін робить вигляд, що обурився, коли на цьому наголосили!» - йдеться в твіті президента США.

Трамп засвідчив свою прихильність політиці «Америка понад усе».

«Вибачайте, ми не можемо більше дозволяти нашим друзям чи ворогам мати зиск з нашої торгівлі. Маємо ставити на перше місце американських робітників», - наголосив президент США.

У спільній заяві G7 йшлося про підтримку «вільної, справедливої та взаємовигідної торгівлі» і важливості подолання протекціонізму.

«Це несправедливо для народу Америки! - наголосив Трамп у Twitter. - 800 мільярдів доларів торговельного дефіциту. Чому я, президент США, дозволяю іншим країнам заробляти великі торговельні профіцити, як це було протягом десятиріч, у той час, коли наші фермери, робітники та платники податків мають сплачувати таку високу і несправедливу ціну?»

Держсекретар Майк Помпео, відповідаючи на запитання преси, високо оцінив зусилля європейських країн стосовно успішного проведення саміту з Північною Кореєю. Він також запевнив, що відносини США з іншими країнами G7 продовжать розвиватись, незважаючи на суперечку з Канадою.

Суперечка стосовно торгівлі може негативно позначитись на довірі інвесторів і фінансистів. «Впевненість бізнесу та капітальні витрати будуть більш ризикованими, якщо напруга продовжиться влітку», - сказав Reuters Тай Хуї, голова Департаменту управління активами Азійсько-тихоокеанського регіону J. P. Morgan.

Однак, у понеділок ринки були достатньо стабільними.

Трамп також розкритикував союзників в НАТО за їх менший внесок до колективної безпеки, ніж США.

«США сплачують майже повну ціну НАТО - захищаючи ті країни, які грабують нас у торгівлі (вони платять лише частку витрат - і сміються!), - написав Трамп у Twitter. - ЄС мав профіцит у 151 мільярд доларів - має платити значно більше у військовій сфері!»

«Німеччина платить 1 відсоток (повільно) ВВП до НАТО, а ми платимо 4 відсотки значно більшого ВВП. Чи хтось вважає, що це має сенс?» - поставив Трамп запитання у Twitter.

 

На приватній вечірці в Голівуді невідомий відкрив вогонь, є постраждалі

У неділю під час приватної вечірки в Північному Голлівуді сталася стрілянина, в результаті якої постраждали семеро людей. Їх було доправлено до лікарні. Про це повідомляє NBC.

За словами місцевих правоохоронців, повідомлення про стрілянину надійшло близько 01:00 ночі за місцевим часом.

Спочатку у поліції повідомили, що п'ятеро людей отримали кульові поранення, а ще двоє отримали травми, коли втікали від куль. Пізніше правоохоронці уточнили, що насправді шестеро людей отримали кульові поранення, а одна людина травмувалась під час бігу.

Усі сім жертв були доправлені до лікарні з травмами, що не становлять загрози життю, зараз лікарі оцінюють їх стан як стабільний.

Як повідомив виданню лейтенант поліції Лос-Анджелеса Боб Толедо, поліція затримала двох людей, щоб поставити їм кілька питань стосовно способу оренди будинку для вечірки, а також про те, чи була стрілянина вчинена учасниками банди. За його словами, на вечірці були присутні гості з так званої Внутрішньої Імперії - ареалу, розташованого в південній частині штату Каліфорнія, навколо міст Ріверсайд і Сан-Бернардіно. Це - третій за величиною урбанізований район у Каліфорнії.

Поліція продовжує розслідувати інцидент. Інформації про стрільця на даний момент немає.

Rauner підписав законопроект у відповідь на масштабний витік персональних даних у Equifax

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers