rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Суд дозволив Труханову виїжджати за кордон

Суд дозволив Труханову виїжджати за кордон

Солом'янський районний суд Києва дозволив виїзд за кордон міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив його адвокат Олександр Лисак.

«Так, таке рішення було прийнято 8 червня, в п'ятницю», - сказав Лисак.

За його словами, прокурор звернувся з клопотанням про продовження Труханову терміну дії обов'язків на 2 місяці, та суд «залишив обмеження тільки в частині спілкування зі свідками обвинувачення».

Інші обов'язки, як поінформував Лисак, суд продовжувати відмовився.

Як повідомлялося, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, зокрема, чинному міському голові, ще трьох людей затримали.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала за 185 мільйонів гривень будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого вибрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

 

СБУ зібрала дані про катування майже 500 українців в ОРДЛО

Служба безпеки вкотре спростувала повідомлення про існування так званих таємних в'язниць СБУ. Водночас, у спецслужбі заявляють, що зібрали свідчення про катування майже 500 українців на окупованих територіях Донбасу.

Про це СБУ повідомляє у вівторок у своєму Facebook.

«Служба безпеки України вкотре спростовує недостовірні повідомлення щодо існування так званих таємних в'язниць СБУ. Наголошуємо, що Служба діє виключно в рамках чинного законодавства, всі процесуальні дії із затриманими відбуваються відповідно до норм КПК, що підтверджується результатами інспектувань представників міжнародних інституцій із захисту прав людини», - йдеться у повідомленні.

Водночас, СБУ поінформувала, що зібрала документальні свідчення про майже 500 українських громадян та колишніх заручників в ОРДЛО, що стосуються конкретних фактів фізичних катувань і психологічних знущань під час перебування у заручниках.

«Закликаємо всі правозахисні організації надати допомогу колишнім заручникам російських терористичних угруповань у підготовці відповідних звернень до ЄСПЛ», - зазначили в СБУ.

Як повідомлялося, в оприлюдненому 11 червня звіті правозахисна організація «Харківська правозахисна група» заявила, що Служба безпеки України насильно утримує людей для обміну на військових і цивільних, які перебувають у полоні угруповань «ДНР» і «ЛНР». Як стверджує правозахисна організація, СБУ, нібито, формує «обмінний фонд»: шукає людей, які причетні до скоєння злочинів, пов'язаних зі сепаратизмом, державною зрадою, тероризмом й інших, які є в підслідності СБУ, затримує їх і пропонує обмін на заручників в ОРДЛО замість кримінального переслідування і великих термінів покарання. Затримані, як правило, погоджуються на обмін. Після цього, за даними правозахисників, цих людей, нібито, вивозять у невідомі місця попереднього ув'язнення СБУ, яких, за законом, у Служби безпеки бути не може. Там затриманих, як стверджують правозахисники, нібито, «тримають до обміну без будь-якої комунікації із зовнішнім світом».

Раніше про «таємні в'язниці» українських спецслужб, а також неправомірні утримання людей з боку правоохоронних органів в Україні заявляли міжнародні правозахисні організації Amnesty International і Human Rights Watch. Зі свого боку, СБУ неодноразово заперечувала наявність таємних тюрем.

 

На Закарпатті град побив дахи понад 180 житлових будинків

У чотирьох населених пунктах Іршавського району, на Закарпатті, через негоду пошкоджено покрівлі 182 житлових будинків у чотирьох селах.

Про це повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області .

«Станом на 18:00 внаслідок погіршення погодних умов (град, зливи та сильний вітер) пошкоджено покрівлі 182 житлових будинків у 4 населених пунктах Іршавського району», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найбільше шкоди негода завдала у селі Брід, де пошкоджено 150 покрівель. В селах, Ільниця та Осій побито по 10-12 покрівель.

О 18:30 відбулось засідання штабу з ліквідації наслідків негоди Іршавської РДА. Жертв та травмованих внаслідок негоди немає.

Також повідомляється, що сильні пориви вітру призвели до падіння дерев на автошляхи на присадибні ділянки. Станом на 18:00 зафіксовано 7 таких випадків - у Хустському, Тячівському районах та м. Мукачеве.

 

Масове отруєння у Миколаєві: поліція знайшла, хто розпилив газ у школі

Поліція встановила особу та повідомила про підозру хулігану, через дії якого отруїлися учні миколаївської школи.

Про це повідомили в Заводському відділі поліції ГУНП у Миколаївській області, - йдеться на сайті Національної поліції.

«Співробітники ювенальної превенції Заводського відділу поліції з'ясували, що до інциденту, який мав місце 21 травня у миколаївській загальноосвітній школі № 6, причетний 16-річний юнак. Хлопець зізнався, що розпилив у приміщенні вбиральні навчального закладу перцевий балончик не навмисно, а через власну необережність», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підліток був опитаний у присутності члена родини. Він пояснив, що носив зі собою балончик для самооборони, а розпилив його у школі випадково, через власну необережність.

Слідчі Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розпочали розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 296 КК України «Хуліганство». За узгодженням з прокуратурою неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення.

Досудове слідство триває.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 36 учнів загальноосвітньої школи № 6 у м. Миколаїв були госпіталізовані до медичного закладу з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середньої тяжкості. Діти скаржились на першіння в горлі, сльозоточивість очей та головний біль.

 

Харків'ян запрошують вибрати ім'я новонародженому верблюденяті

Харківський зоопарк запросив мешканців міста взяти участь у визначенні імені для верблюденяти, яке недавно з'явилося на світ.

Про це Харківський зоопарк повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

«Запрошуємо вас узяти участь у визначенні імені для нашого верблюденяти, що недавно народилося. Свої варіанти пишіть у коментарях. При визначенні переможця основними критеріями будуть: оригінальність, максимальне повторення і кількість лайків», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що ім'я верблюденяті виберуть 27 червня працівники зоопарку із запропонованих мешканцями Харкова варіантів. Зараз, повідомляє зоопарк, малюку-верблюденяті майже 20 днів, він дуже допитливий і грайливий, любить материнське молоко і ні на крок не відходить від мами.

 

У Херсонській ОДА скаржаться, що браконьєри екіпіровані краще, ніж армія

Річні обсяги браконьєрського вилову риби на Херсонщині можуть значно перевищувати обсяги її законного промислового вилову в області.

Про це заявив у вівторок на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації, доповідаючи з питання «Про виконання заходів щодо боротьби з браконьєрством в області», директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрій Попутько, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Херсонська обласна державна адміністрація стурбована ситуацією, яка останніми роками склалася з водними біоресурсами (в регіоні - ред.)... Із кожним роком запаси скорочуються. Скорочення запасів промислових видів риб відбувається внаслідок несанкціонованих браконьєрських виловів, обсяги яких, до речі, можуть за рік значно перевищувати обсяги промислового вилову», - сказав Попутько.

Водночас, як заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, «браконьєри на сьогодні забезпечені, екіпіровані навіть краще, ніж, напевно, підрозділи Збройних сил України».

За оприлюдненою на засіданні інформацією правоохоронців, наразі нинішня ситуація в галузі водних біоресурсів в області характеризується посиленням процесу криміналізації. Як поінформував начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, лише під час цьогорічної операції «Нерест» працівниками відділення було вилучено у браконьєрів близько 10 тонн незаконно виловленої риби та понад 30 кілометрів сіток.

 

НБУ спростив правила закордонних грошових переказів в Україну

Національний банк України вніс зміни в Правила здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні.

Відповідну постанову Правління НБУ № 62 від 7 червня опубліковано на сайті Нацбанку.

«Це створює можливості для застосування безпаперових технологій на ринку фінансових послуг та розширення кола учасників цього ринку, в касах яких може бути виданий переказ з-за кордону», - йдеться в постанові.

Так, переказ, що ініційований платником за межами України в іноземній валюті за допомогою міжнародної платіжної системи, за дорученням ініціатора переказу може бути виплачений фізичній особі/зарахований на поточний рахунок отримувача (фізичної, юридичної особи, фізичної особи-підприємця) у національній валюті (за умови згоди платника щодо курсу перерахунку валют у міжнародній платіжній системі). Це ж правило застосовуватиметься щодо переказів між національним оператором поштового зв'язку та його іноземними контрагентами (операторами поштового зв'язку, що є членами Всесвітнього поштового союзу, або контрагентами, з якими укладений договір про обмін переказами).

Банкам та їхнім клієнтам (фізичним особам-резидентам) надається можливість застосовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.

Зокрема, клієнти банків зможуть подавати електронні копії підтверджувальних документів для здійснення переказів іноземної валюти за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. Своєю чергою, банки зможуть створювати електронні копії підтверджувальних документів, поданих фізичними особами для здійснення переказу в паперовій формі, для їх подальшого зберігання.

Постанова набирає в чинності з 12 червня.

 

Фонд гарантування продав активи 26 банків майже на 55 мільйонів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб минулого тижня продав активи 26 банків, що ліквідуються, на 54,79 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Протягом минулого тижня відбувся продаж активів 26 банків, що перебувають в управлінні Фонду, на загальну суму 54,79 млн грн.», - йдеться в повідомленні Фонду.

Із них на 47,74 млн грн. відбулися аукціони з продажу прав вимоги за кредитами та на суму 5,85 млн грн. - з реалізації основних засобів банків. Крім того, 0,54 млн грн. отримано від безпосереднього продажу майна банків, 0,47 млн грн. - від продажу дебіторської заборгованості перед банками, 0,19 млн грн. - від продажу інших активів.

Водночас, Фонд гарантування протягом поточного тижня планує продати активи банків, що ліквідуються, на 27,26 млрд грн. Із них на суму 25 007,75 млн грн. виставлено права вимоги за кредитами та на 2 021,91 млн грн. - основні засоби банків, що ліквідуються. Крім того, дебіторська заборгованість перед банками торгуватиметься за 229,63 млн грн.

На лінії фронту у вівторок загинув український військовий

Окупанти намагаються «розхитати» оборону на лінії фронту

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers