rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Виплатимо Mortgage раніше. Тридцятирічний – за шість років (інформація для роздумів № 2)

Для більшості у нашій країні Mortgage (М) - це щось на кшталт «священної корови» в Індії або знайомої з минулого життя таблички: «Не лізь - уб'є». З цієї причини найпопулярнішим видом М є 30-річна іпотека, яку вибирає переважна більшість покупців нерухомості. Тому домінує практика: «вибити» хорошу М і забути про неї до того моменту, коли... прокукурікає «смажений півень».

Що ж тут поганого, скажете ви? Нічого, крім того, що:

  • наївно планувати щось на 30 років;
  • сімейні плани треба переглядати кожні 3-5 років, з урахуванням щорічних ревю;
  • ризиковано не брати до уваги, що практично жодна перша М не виплачується повністю через перефінансування, яке виникає через 3-5 років;
  • невигідно ігнорувати інвестиційну складову М;
  • небезпечно навантажувати бюджет великим платежем, не маючи контролю над ним.

Практика показує, що всі наведені вище «негативи» рано чи пізно починають ускладнювати нам життя. І головна причина цих ускладнень - це зафіксований «навічно» платіж.

На щастя, ринок на все має відповідь. І одна з них - HELOC, або кредитна лінія, або, якщо хочете, кредитна картка, чим, по суті, і є HELOC (https://en.wikipedia.org/wiki/Home_equity_line_of_credit). З усіма цими наведеними «негативами» HELOC успішно може впоратися, а головне - під наш контроль переходить можливість змінювати суму рахунка.

Все це дозволяє поглянути на HELOC як на інструмент із прискореної виплати заборгованості за будинок, оскільки, знижуючи місячний рахунок - P & I (Principal & Interest), ми можемо почати використовувати prepay фактор, про що вже йшлося у попередній статті (http://www.chasipodii.net/article/19293/). Скажімо, що на тимчасовій основі ми частково виплатили HELOC і тим самим знизили місячний рахунок. Розгляньмо варіанти погашення заборгованості за допомогою HELOC.

До прикладу:

При Mortage = $300K P & I = $1,520.00, за рік ми виплачуємо $4,800.00

При HELOC = $200K P & I = $750.00 prepay = $770.00/виплата за рік = $9,240.00)

При HELOC = $100K P & I = $375.00 prepay = $1,145.00/виплата за рік = $13,740.00)

При HELOC = $50K P & I = $187.00 prepay = $1,333.00/виплата за рік = $16,000.00)

Таким чином, HELOC дозволяє збільшувати темп виплати позики у 2, 3 і 4 рази, при збереженні колишнього місячного платежу за Mortgage.

Безумовно, цей підхід ми зможемо реалізувати лише за умови, що знайдемо кошти, які дозволять тимчасово виплачувати HELOC і знижувати її обсяг. У цьому нам можуть допомогти будь-які наявні у нашому розпорядженні джерела: кошти у банках, CD, пенсійні фонди і, звичайно ж, кошти Аварійного фонду. Під даний проект ви сміливо можете позичати кошти у сім'ї та друзів, оскільки є стовідсоткова гарантія повернути ці кошти миттєво, без будь-якого контролю та обмежень з боку банку.

Готовий надати повний розрахунок варіантів часткової або повної виплати вашої Mortgage за рахунок HELOC або іншого методу, на ваш розсуд.

З повагою - Йосип Розенберг -
847-520-7030

www.drfgroup.net

e-mail: [email protected]

Виплатимо Mortgage швидше (інформація для роздумів)

А якщо пенсія – завтра? Хочу стати landlord’ом!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers