rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Rauner наклав вето на законопроект про зброю

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner запропонував повернутися у певних випадках до застосування смертної кари в Іллінойсі.

Ця пропозиція є частиною вето з поправками Rauner, яке він наклав на законопроект 1468. Документ передбачає 72-годинний період очікування на продаж штурмової зброї в штаті Іллінойс.

Вето з поправками, яке наклав губернатор, розширює пропозицію щодо періоду очікування на продаж усієї зброї в Іллінойсі, а не лише штурмової. Про це Rauner заявив під час прес-конференції у понеділок. Наразі діє 72-годинний період очікування на продаж усіх пістолетів та 24-годинний період - для іншої зброї, зокрема, рушниць, мисливської та довгодульної зброї.

Розширення періоду очікування було одним із шести «важливих покращень громадської безпеки», які вніс до вето з поправками губернатор Rauner.

Серед його пропозицій також було і відновлення смертної кари в Іллінойсі, зокрема, «для масових вбивць і для тих, хто вбиває працівників правоохоронних органів».

«Повинні бути беззаперечні докази, що людина винна без будь-яких сумнівів», - зауважив Rauner. «Якщо особа винна без будь-яких сумнівів у вбивстві поліцейського чи масовому вбивстві, ми тоді застосовуватимемо в Іллінойсі смертну кару».

Ця пропозиція нагадувала ті, що були внесені у 2015 році депутатами штату Іллінойс.

В Іллінойсі не застосовували смертну кару за кримінальне правопорушення з 1999 року, коли було страчено Andrew Kokoraleis. Тодішній губернатор George Ryan невдовзі після цієї страти оголосив мораторій на смертну кару. Він був стурбований свідченнями того, що більш, ніж десять в'язнів було помилково засуджено до страти.

У березні 2011 року тодішній губернатор Pat Quinn підписав законопроект, яким офіційно скасував смертну кару в Іллінойсі та одночасно замінив вирок 15 засудженим.

Крім того, серед поправок, запропонованих Rauner, була «повна заборона» на продаж, виготовлення та зберігання «засобів значного підвищення бойової скорострільності напівавтоматичної стрілецької зброї» та пристроїв, що допомагають швидше натискати на спусковий гачок, а також допомагають здійснювати модифікацію вогнепальної зброї. Таким чином губернатор сподівається «забрати зброю від небезпечних осіб» та досягти прозорості у процесі ухвалення вироків в Іллінойсі.

«Прокурори та судді штату Іллінойс занадто довго ухвалювали рішення, яке дозволяло звільняти небезпечних осіб раніше від ухваленого терміну, не маючи реальних підстав для цього», - додав Rauner.

«Ми закликаємо прийняти новий законопроект у новій редакції, яка вимагає від прокурорів та суддів обґрунтування рішень, насамперед тих, що призводять до звільнення рецидивістів, неодноразових правопорушників, які незаконно застосовували зброю. Мешканці Іллінойсу мають чітко знати, чому рецидивісти та правопорушники повернулися на вулиці», - продовжував він.

Шоста поправка, запропонована губернаторським вето, полягала у перерозподілі надходжень від місцевих податків із продажів (рішення прийматиметься на місцевому референдумі). Кошти будуть скеровані на наймання «шкільних охоронців, посадовців, які займатимуться громадською безпекою, та фахівців у галузі психічного здоров'я». Усі вони працюватимуть у школах для попередження насильства, - розповів Rauner.

14 березня Сенат штату Іллінойс прийняв законопроект 1468. Того ж дня депутати приєдналися до школярів усієї країни, щоб виступити на підтримку жертв стрілянини в одній зі шкіл Флориди та закликати до реформування законодавства про зброю. Законопроект був схвалений переважною більшістю. На стіл губернатора документ потрапив наступного дня - 15 березня.

Понеділок був останнім днем для губернатора, коли він міг або затвердити законопроект, або накласти вето. Оскільки губернатор наклав вето з поправками, то законопроект знову має розглянути Генеральна Асамблея. Проте наразі залишається незрозумілим, чи депутати схвалять поправки губернатора.

 

У Конгресі розкритикували жест Трампа назустріч Китаю перед 2-м раундом торгових переговорів

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers