rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Конгресі розкритикували жест Трампа назустріч Китаю перед 2-м раундом торгових переговорів

Трамп зробив крок назустріч Китаю на початку важливого тижня торгових переговорів між Китаєм та США.

У неділю президент Трамп заявив, що він допоможе китайській телекомунікаційній компанії ZTE «повернутись до бізнесу», вказавши, що в Китаї під загрозою опинились багато робочих місць після того, коли уряд США припинив доступ цій компанії до американських постачальників.

Демократ-конгресмен Адам Шифф розкритикував це рішення Трампа, наголосивши у Twitter: «Наші розвідувальні установи попередили, що технології та телефони ZTE становлять величезну кіберзагрозу безпеці. Вам потрібно більше піклуватись про національну безпеку, аніж про китайські робочі місця».

Сенатор-республіканець Марко Рубіо заявив: «Проблема з ZTE не в робочих місцях і торгівлі. Будь-яку телекомунікаційну компанію в Китаї можуть примусити бути інструментом китайських шпигунів без постанови суду чи іншої процедури. Ми - ненормальні, якщо дозволимо їм діяти в США без більш суворих обмежень».

«Сподіваюсь, це не початок відступу стосовно Китаю. В той час, коли китайські компанії мають необмежений доступ до ринків США і перебувають під захистом наших законів, багато американських компаній було зруйновано після того, коли Китай заблокував доступ на ринки і вкрав інтелектуальну власність», - наголосив Рубіо.

Цього тижня до Вашингтона прибуває головний економічний радник президента Сі Цзіньпіна з метою продовження переговорів. Американські компанії також матимуть нагоду висловити адміністрації Трампа свої думки стосовно запланованого запровадження митних тарифів на китайські товари, - повідомляє CNN.

У цьому контексті увагу привернула діяльність китайської компанії високих технологій ZTE.

Минулого місяця міністерство торгівлі США заборонило американським компаніям продавати запчастини або надавати послуги ZTE - компанії, що виробляє смартфони та інше телекомунікаційне устаткування.

Заборону було накладено після заяви Вашингтона, в якій йшлося про те, що ZTE порушила умови угоди, в рамках якої китайська компанія погодилась сплатити штраф у розмірі 1,2 мільярда доларів за порушення американських санкцій стосовно Ірану та Північної Кореї. ZTE, яка має 75 000 співробітників по всьому світові, оскаржила рішення. Компанія також заявила, що, здебільшого, припиняє свою діяльність через цю заборону.

Трамп, як видається, надав можливість ZTE вижити, розмістивши твіт у неділю. Він також заявив, що міністерству торгівлі США було «надано вказівки» повернути ZTE у бізнес.

«Адміністрація Трампа пом'якшує свою позицію і відходить від використання найбільш руйнівної зброї у переговорах, - заявив Кен Чеунг, спеціаліст із валютної стратегії Міцуго Банку в Гонконгу, - другий раунд переговорів має бути більш конструктивним».

Віце-прем'єр Китаю Ліу Ге очолить китайську делегацію до Вашингтона цього тижня.

Про масштабність завдань, які стоять перед сторонами переговорів, стало відомо з довгого переліку, оприлюдненого під час першого раунду торговельних переговорів.

 

США офіційно відкрили посольство в Єрусалимі

Rauner наклав вето на законопроект про зброю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers