rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Екс-президентові Тайваню суд дав чотири місяці у в’язниці

Екс-президентові Тайваню суд дав чотири місяці у в'язниці

Колишнього тайванського президента Ма Інцзю ув'язнено на чотири місяці через причетність до витоку конфіденційної інформації.

Про це повідомляє Reuters.

«Тайванський суд у вівторок засудив колишнього президента країни Ма Інцзю до чотирьох місяців ув'язнення через витік інформації, пов'язаної з національною безпекою, як засвідчили юридичні документи», - йдеться у повідомленні.

Інформація, витоку якої сприяв Ма Інцзю, стосувалася національної безпеки та одного з опозиційних політиків.

Екс-президент заявив про намір оскаржити вирок.

Зазначається, що він міг би уникнути в'язниці, заплативши штраф.

Колишній лідер опозиційної партії Гоміньдан, Ма Інцзю обіймав посаду президента Тайваню з 2008 до 2016 років і відкрив еру тісніших зв'язків з материковим Китаєм, який розглядає цей острів як частину своєї території.

 

Додону нагадали, що він не має права міняти курс країни

Республіка Молдова може отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі (ЄврАзЕС) лише з погодження парламенту та уряду, а президент країни таких повноважень не має.

Так під час прес-конференції в Кишиневі прес-секретар правлячої в Молдові Демократичної партії Віталій Гамурарь прокоментував заяву президента Ігоря Додона, що прозвучала напередодні, про те, що Молдова отримала статус спостерігача в ЄврАзЕС, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Хотілося б коротко зупинитися на візиті президента Молдови Ігоря Додона в Сочі. За результатами візиту президент заявив, що Молдова була прийнята в ЄврАзЕС як спостерігач. Наша країна є парламентською республікою, а рішення про її членство в міжнародних організаціях не можуть бути прийняті без схвалення парламенту і уряду. Ані уряд, ані парламент Молдови не подавали жодних заяв на отримання статусу спостерігача в Євразійському союзі», - заявив Гамурарь.

Прес-секретар Демократичної партії зазначив в зв'язку з цим, що всі заяви, які були зроблені Додоном стосовно отримання Молдовою статусу спостерігача в ЄврАзЕС, слід розцінювати як заяви приватної особи, а не президента.

«Хотів би особливо підкреслити, що курс європейської інтеграції країни залишається незмінним, а президент не має права приймати рішення про зміну зовнішньополітичного вектора держави», - підсумував Гамурарь.

Напередодні за підсумками свого візиту в Сочі президент Ігор Додон заявив, що Молдова отримала статус спостерігача в Євразійському економічному союзі.

 

У Канаді жінка вперше стане церковним архієпископом

Меліса Скелтон стане першою жінкою-архієпископом англіканської церкви в Канаді. Про це повідомляє CBC News.

Повідомляється, що жінка отримає сан архієпископа та митрополита і очолить церкву в провінції Британська Колумбія і на території Юкон. Також вона збереже сан єпископа у Нью-Вестмінстері.

Скелтон виросла у США в сім'ї адвокатів. Перед тим як стати священнослужителькою, вона працювала у компаніях Procter & Gamble та Tom's of Maine.

Зазначимо, що висвячення жінок у церковні сани є однією з провідних тем у богословських дискусіях Англіканської церкви. Вперше сан вікарія жінка отримала у 1994 році, а у 2012 - сан єпископа.

Одним з основних аспектів даної дискусії є проблема таїнства висвячення, яке вимагає проходження через вівтар, що заборонено жінкам.

Нагадаємо: у 2016 році Папа Римський Франциск створив спеціальну комісію, що має вивчити, чи мають жінки отримати дозвіл на набуття сану диякона у католицькій церкві.

 

Президент Словаччини не йтиме на другий термін

Чинний президент Словаччини Андрей Кіска не намагатиметься переобратися на другий термін під час президентських виборів у 2019 році.

Про це він заявив у вівторок, - повідомляє Reuters.

«Президент Словаччини Андрей Кіска вирішив не переобиратися на другий термін під час президентських виборів у 2019 році через сімейні обставини», - йдеться у повідомленні.

 

Фонд Сороса закриває свій офіс в Угорщині

Фонд «Відкрите суспільство» (Open Society), заснований уродженцем Будапешта мільярдером Джорджем Соросом, припинить свою діяльність в Угорщині і перенесе офіс у Берлін.

Про це у вівторок повідомляє DW.

«Рішення згорнути роботу в Будапешті прийняте внаслідок запланованих урядом Угорщини подальших обмежень на діяльність неурядових організацій, відомих як законопроект «Стоп Сорос», - зазначається у заяві «Відкритого суспільства».

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, який неодноразово виступав із критикою Сороса, планує зробити жорсткішими умови діяльності неурядових організацій у країні в рамках так званого закону «Стоп Сорос». На думку Орбана, не лише відомий фінансист, але і міжнародний капітал загалом прагнуть завдати Угорщині якомога більшої шкоди.

«Уряд Угорщини применшує і представляє у викривленому світлі нашу роботу та утискає громадянське суспільство заради політичної вигоди, використовуючи нечувані раніше в історії ЄС методи», - заявив президент «Відкритого суспільства» Патрік Гаспар.

За даними заснованого 1979 року Соросом фонду «Відкрите суспільство», метою його діяльності є захист демократії та прав людини в усьому світі. Цей фонд складається з 39 організацій. З кінця 1980-х Джордж Сорос жертвує гроші на проекти зі суспільного та державного розвитку в Східній Європі за допомогою фонду «Відкрите суспільства», зокрема, 350 мільйонів євро було витрачено лише в Угорщині.

 

Греція вимагає використання лише нової назви Македонії

Греція вимагає, щоб нова назва колишньої Югославської Республіки Македонія, яка на сьогодні в процесі узгодження, вживалась і всередині цієї країни, і на міжнародній арені.

Про це заявив у вівторок заступник міністра закордонних справ Греції Йоргос Катругалос, - повідомляє грецький портал Ekathimerini.

«Греція хоче, щоб назва, погоджена з КЮРМ, була «для всіх», тобто, використовувалась водночас і вдома, і у світі, щоб не залишалося жодних вільних трактувань, які б могли привести до ірридентських перспектив у майбутньому», - йдеться у заяві посадовця.

Також Афіни вимагають від Скоп'є закріпити нову назву країни в конституції. Як відомо, суперечка між Македонією та Грецією через назву першої триває з 1991 року.

 

Влада Нідерландів відмовляється від «Лабораторії Касперського»

Уряд Нідерландів ухвалив рішення відмовитися від використання антивірусного програмного забезпечення компанії «Лабораторія Касперського» (Kaspersky Lab) з міркувань національної безпеки.

Про це йдеться у листі міністра юстиції й безпеки Нідерландів Фердинанда Грапперхауса верхній палаті парламенту, - повідомляє NOS .

«Уряд вирішив, що нідерландська влада більше не користуватиметься антивірусним програмним забезпеченням російської компанії «Лабораторія Касперського», - йдеться у повідомленні.

Міністр радить компаніям, які пов'язані з військовою сферою Нідерландів, припинити використовувати продукт «Лабораторії Касперського», яка, за його словами, допомагає російським розвідслужбам.

Крім того, наголосив Грапперхаус, компанія є суб'єктом російського законодавства, й її можуть зобов'язати підкоритися працювати в інтересах російської влади. Як зазначив міністр, Росія має наступальну кіберпрограму, яка також націлена на Нідерланди.

Водночас, він зауважив, що ще не було конкретних випадків зловживання з боку російської компанії, але цього не можна виключати в майбутньому.

Як відомо, 18 вересня 2017 року Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення Kaspersky Lab федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки.

Пізніше стурбованість за свою інформбезпеку у зв'язку з використанням Kaspersky Lab висловлювали й інші країни, зокрема, Велика Британія. На початку грудня британський уряд випустив попередження про ризики для безпеки у випадку використання російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab.

 

Переможниця «Євробачення-2018» відмовилася виступати в Росії

Переможниця пісенного конкурсу «Євробачення-2018» Нетта Барзілай відмовилася виступити у Росії на запрошення музичного каналу.

Про це повідомляє The Siver Telegram.

«Ізраїльська співачка Нетта Барзілай, яка здобула впевнену перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення-2018», проігнорувала гостинність росіян і не хоче відвідувати Росію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після виграшу Барзілай представники російського телеканалу «Муз-ТВ» попросили її взяти участь у премії «Трансформація». Однак представник співачки відмовився від цього запрошення через її плани взяти участь у параді сексуальних меншин Ізраїлі цього дня.

Як повідомлялося, представниця Ізраїлю, співачка Нетта Барзілай стала переможницею цьогорічного конкурсу «Євробачення». Вона набрала 529 балів за результатами голосування.

Польські міністри беруть кредити, аби віддати минулорічні премії

Цукерберг вибачився у ЄП за неналежний захист даних користувачів Facebook

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers