rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

 

Христина Погранична на Всесвітній Гімназіаді-2018 здобула п'ять медалей

Львів'янка Христина Погранична здобула п'ять медалей на XVII Всесвітній Гімназіаді-2018 у Марокко у змаганнях з художньої гімнастики.

Зокрема, в індивідуальній першості у багатоборстві та у фіналі зі стрічкою Христина перемогла, а у фіналах з обручем, м'ячем та булавами - здобула срібні нагороди.

Тренерами Христини Пограничної є Ірина Руда та Людмила Яковенко, - повідомляє прес-служба ЛОДА.

Нагадаємо, 2 травня, у Марокко стартувала XVII Всесвітня літня Гімназіада-2018, яка триватиме до 9 травня.

 

БОКС

 

У змаганнях дівчат з боксу на Всесвітній Гімназіаді-2017 українки вибороли чотири «золота»

Підтримала переможну ходу юніорської збірної Україна на Всесвітній Гімназіаді-2017 у Марокко й боксерська команда дівчат.

Здобувши сім нагород, серед яких чотири «золота», наша команда посіла перше місце у загальному медальному заліку, - повідомляє офіційний сайт Федерації боксу України.

Отож, переможницями та призерками Всесвітньої Гімназіади-2018 у складі нашої команди дівчат стали:

«Золото»:

Вагова категорія 48 кг: Вікторія Фабуляк

Вагова категорія 52 кг: Христина Лакійчук

Вагова категорія 57 кг: Юлія Гончаренко

Вагова категорія 60 кг: Марія Любух

«Срібло»:

Вагова категорія 66 кг: Марія Лусте

Вагова категорія 70 кг: Дарина Любоцька

«Бронза»:

Вагова категорія 63 кг: Ірина Боярин

 

Українські боксери на Всесвітній Гімназіаді-2018 здобули 13 медалей, чотири з них - золоті

Чоловіча збірна України з боксу серед школярів під керівництвом старшого тренера Олега Кудінова показала надзвичайно потужний результат на боксерському турнірі Всесвітньої Гімназіади-2018 у Марокко.

За результатами проведених поєдинків наша команда посіла перше загальнокомандне місце, здобувши чотири золоті, три срібні та шість бронзових медалей.

У підсумковому медальному заліку наша команда випередила команди Росії та Марокко, які посіли друге та третє місця відповідно, - повідомляє офіційний сайт Федерації боксу України.

Варто зазначити, що кожен із представників нашої команди повертається на Батьківщину, як мінімум, із бронзовою нагородою.

Отож, переможцями та призерами Всесвітньої Гімназіади в Марокко стали:

«Золото»:

Вагова категорія 46 кг: Роман Літвінов

Вагова категорія 50 кг: Віктор Бойко

Вагова категорія 66 кг: Юрій Захарєєв

Вагова категорія 75 кг: Юрій Ваків

«Срібло»:

Вагова категорія 52 кг: Геннадій Масленніков

Вагова категорія 60 кг: Максим Гаврилюк

Вагова категорія 70 кг: Максим Кофан

«Бронза»:

Вагова категорія 48 кг: Віталій Штурипіта

Вагова категорія 54 кг: Ілля Вінтоняк

Вагова категорія 57 кг: Юрій Попелич

Вагова категорія 63 кг: Максим Дзюбейло

Вагова категорія 80 кг: Денис Салабай

Вагова категорія +80 кг: Ашот Кочарян

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Українці вибороли два «золота» на марафоні в німецькому Майнці

Українські бігуни-марафонці вибороли два «золота» й одне «срібло» на традиційних змаганнях з марафону і півмарафону, які проходили в німецькому Майнці.

Золоті нагороди на традиційних змаганнях бігунів-марафонців Gutenberg Marathon Mainz-2018 вибороли Іван Бабарика і Марина Немченко, «срібло» дісталося Ірині Масник, - повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

Захистити минулорічний титул на марафонській дистанції українському атлету Іванові Бабариці виявилося не так просто. Поляк Павел Охал склав серйозну конкуренцію українському спортсменові і на фініші поступився йому лише трьома секундами. Час Бабарики - 2 години 24 хвилини і 36 секунд (2:24.36).

У змаганнях серед жінок польсько-українське протистояння на марафоні в Майнці закінчилося на користь польки Ольги Охал-Календарової (2:41.21). У Ірини Масник 2:52.11 і друге місце.

Також у Майнці атлети, крім марафону, змагалися ще й з півмарафонського бігу. У змаганнях серед жінок поза будь-якою конкуренцією була Марина Немченко. Її час - 1:16.46.

 

Україна виборола «срібло» і «бронзу» на ЧС-2018  зі спортивної ходьби в Китаї

Українські спортсменки вибороли «бронзу» на дистанції 50 км у командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який проходить у Тайцані (Китай).

Дебютна дистанція 50 км для жінок на командних чемпіонатах світу зі спортивної ходьби відзначилася в Тайцані бронзовою нагородою української команди, національним рекордом Христини Юдкіної та світовим рекордом китаянки Жуй Лян, - повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Христина Юдкіна, Василина Вітовщик і Аліна Цвілій трималися разом упродовж усієї дистанції. Неподалік були й Людмила Шелест із Ксенією Радько. Саме така командна робота й стала запорукою бронзового виступу наших спортсменок.

Христина Юдкіна фінішувала 12-ю з національним рекордом України - 4 години 22 хвилини і 15 секунд (4:22.15). До цього найвище досягнення в історії країни на цій дистанції також належало їй: минулого року у жовтні в Івано-Франківську Юдкіна пройшла 50 км за 4:32.14, проте той результат не відповідав вимогам Положення про національні рекорди.

Жуй Лян перемогла зі світовим рекордом 4:04.36, а ось португалка Інес Енрікес, якій належав попередній рекорд (4:05.56, 13 серпня 2017 року, Лондон), не змогла фінішувати. Вона трималася попереду впродовж половини дистанції, але зійшла з неї, подолавши близько 29 км. Срібну медаль виграла китаянка Інь Хан (4:09.09), а бронзову - австралійка Клер Таллент (4:09.33 - особистий рекорд).

Командний залік виграли китаянки (8 очок). Еквадор (21 очко) і Україна (40 очок) посіли друге і третє місця відповідно.

Додамо, що командний чемпіонат світу-2018 зі спортивної ходьби у Тайцані почався зі срібної медалі української чоловічої команди та четвертого місця Мар'яна Закальницького на дистанції 50 км. Українці зі сумою 29 очок посіли друге командне місце. Поляки й китайці набрали по 37 очок, проте за додатковими показниками бронзові медалі дісталися полякам. Для України ця медаль стала четвертою в історії на дистанції 50 км серед чоловіків.

 

Андрій Проценко - п'ятий на першому етапі «Діамантової ліги» у Досі

Український легкоатлет Андрій Проценко розпочав міжнародний сезон-2018 з виступу на першому етапі «Діамантової ліги» в Досі, де посів п'яте місце в секторі для стрибків у висоту й отримав свої перші «діамантові» очки у 2018 році.

В сектор для стрибків у висоту випускник Львівського державного університету фізичної культури Андрій Проценко виходив у наколіннику, а змагання розпочав із висоти 210 см. Цю висоту, як і 215 см і 220 см, українець подолав. Із третьої спроби він перелетів і над планкою на висоті 224 см, що й дозволило йому фінішувати п'ятим, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Переміг і очолив світовий топ-лист сезону катарець Мутаз Есса Баршим (240 см). Сирієць Махд Еддін Газаль був другим (233 см), а трійку призерів замкнув Дональд Томас з Багамських островів (230 см).

Додамо, що наступний етап «Діамантової ліги» пройде у суботу, 12 травня, в китайському Шанхаї.

 

БОРОТЬБА

Євро-2018 збірна України завершила з двома бронзовими нагородами

Український борець вільного стилю Кирило Мєшков виграв бронзову медаль чемпіонату Європи в категорії до 92 кг. Це - друга медаль збірної України на турнірі в російському Каспійську.

Як повідомляє xsport.ua, в останній змагальний день у Каспійську українець провів дві сутички. Після поразки в чвертьфіналі від чемпіона Олімпійських ігор-2018 росіянина Абдулрашида Садулаєв (0:11) Мєшков зійшовся з латвійцем Домініком Петером у втішній сітці і переміг 4:0.

Таким чином, українець отримав можливість поборотися за «бронзу» з грузином Іраклієм Мцутурі, який ставав третім на торішньому чемпіонаті світу U-23. По ходу зустрічі Мєшков поступався з рахунком 0:6, але все ж зумів переломити хід сутички, а за секунду до кінця зустрічі він набрав переможне очко і здобув бронзову медаль.

 

ПАУЕРЛІФТИНГ

Віктор Гладкий - чемпіон Євро-2018 серед юніорів

Студент третього курсу Львівського державного університету фізичної культури (факультет фізичного виховання) Віктор Гладкий виборов звання чемпіона Європи-2018 серед юніорів у ваговій категорії до 83 кг.

У присіданнях зі штангою Віктору підкорилась вага 305 кг, у жимі лежачи - 222,5 кг та у тязі становій - 292,5 кг. Сума триборства спортсмена склала 820 кг, що перевищує норматив майстра спорту міжнародного класу. Отож, в активі Віктора мала срібна нагорода у присіданнях, мала срібна медаль у жимі лежачи, мала золота нагорода у тязі становій та «золото» - у сумі триборства, - повідомляє ldufk.edu.ua.

У коментарях при виході Віктора на поміст прозвучало «Національний герой», і справді цей виступ можна охарактеризувати саме так.

Зазначимо, що Віктор Гладкий розпочав свою професійну кар'єру три роки тому, і сьогоднішній результат - це наслідок плідної праці і бажання перемогти. Отримавши після першого підходу в присіданнях травму, Віктор не зламався, а продовжив боротьбу за свою мету - стати чемпіоном Європи серед юніорів.

 

Богдан Фітель здобув «срібло» Євро-2018 серед юнаків

У чеському місті Плзень триває чемпіонат Європи-2018 з пауерліфтингу серед юнаків, дівчат, юніорів, юніорок, чоловіків і жінок.

У змаганнях вагової категорії до 59 кг серед юнаків студент першого курсу Львівського державного університету фізичної культури (факультет спорту) Богдан Фітель у складі збірної України виборов три малі медалі (срібну - в присіданнях, золоту - у жимі лежачи і бронзову - у тязі становій) та срібну нагороду в сумі триборства, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Зазначимо, що вихованцеві ДЮСШ м. Яворів Богданові Фітелю у присіданнях зі штангою підкорилась вага 160 кг. У жимі лежачи спортсмен продемонстрував 112,5 кг, а у фінальній вправі Богдан зафіксував 172,5 кг.

Відтак, сума триборства Богдана Фітеля на цьогорічному Євро-2018 склала 445 кг.

 

НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС

Жіноча збірна України вперше в історії посіла п'яте місце на чемпіонаті світу

У місті Халмштад (Швеція) завершився командний чемпіонат світу з настільного тенісу 2018 року.

Українська жіноча збірна в рамках світового форуму вперше у своїй історії посіла п'яте місце.

Раніше найвищим досягненням українок на чемпіонатах світу було дев'яте місце, яке наші дівчата посіли на планетарному турнірі два роки тому.

У Швеції наша команда виступала в такому складі: Соломія Братейко, Маргарита Песоцька, Тетяна Біленко, Ганна Гапонова та Вероніка Гуд.

 

ФУТЗАЛ

Студентська збірна України у серпні зіграє на чемпіонаті світу в Алмати

Збірна України візьме участь у студентському чемпіонаті світу-2018 з футзалу, який пройде 19-26 серпня в Алмати (Казахстан).

Про це повідомив головний тренер національної збірної з футзалу Олександр Косенко в інтерв'ю офіційному сайту Асоціації футзалу України.

«Збірна України зіграє на студентському чемпіонаті світу, і зараз я працюю над переліком кандидатів, які зможуть взяти в ньому участь. За віком можуть виступати гравці віком до 28-ми років, але ми розраховуватимемо на більш молодих виконавців. Треба буде перевірити в дії найближчий резерв збірної.

Спеціальна підготовка? Розмова з президентами клубів на цю тему була. Є попередня домовленість, що потрібних гравців перед чемпіонатом світу на короткотерміновий збір відпустять. На скільки днів - точно стане відомо влітку, але те, що такий збір буде, це вже однозначно», - сказав Косенко.

Зазначимо, що чемпіонат світу з футзалу серед студентів проводиться з 1984 року з інтервалом у два роки. Із 1994 року українські студенти тричі ставали чемпіонами світу (1998, 2004, 2012), у 2008 році були другими, а у 1996, 2002, 2006 роках посіли третє місце.

Огляд матчів 30-го туру чемпіонату України з футболу сезону-17/18

Борис Рижик: «Коли поруч на майданчику ЛеБрон Джеймс, то ловиш себе на думці – хоч би не помилитися»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers