rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Кілька округів Іллінойсу оголосили свої території «притулками» для власників зброї

Кілька сільських округів штату Іллінойс виступили на захист прав власників зброї.

Щонайменше, п'ять округів нещодавно прийняли резолюції, в яких проголосили себе «округами-притулками» для власників зброї. Таким чином влада цих округів апелює до так званих «міст-притулків» для іммігрантів, зокрема, Чикаго, які не виконують деякі вимоги федерального імміграційного законодавства.

Ці резолюції мали на меті змусити контрольований демократами парламент взяти до уваги, що якщо він прийме нові закони про зброю, зокрема, запровадить нові вікові обмеження на володіння певними видами зброї, заборонить продаж, виготовлення та зберігання «засобів значного підвищення бойової скорострільності напівавтоматичної стрілецької зброї» і обмежить розмір магазинів зброї, округи можуть заборонити своїм працівникам забезпечити виконання нових законів.

David Campbell, заступник голови ради округу Effingham, розповів, що, принаймні, 20 окружних зі штату Іллінойс та місцевих чиновників у штаті Орегон і Вашингтон попросили надати їм екземпляри резолюції, прийнятої в окрузі Effingham.

Окружні чиновники побоюються, що депутати, представники провінцій, не припинять затверджувати обмеження, оскільки їх кількість не перевищує чисельність законодавців з Чикаго та його околиць. Більшість зі 650 минулорічних вбивств у Чикаго були скоєні із застосуванням зброї.

Використовуючи назву «притулок», автори резолюції намагаються привернути увагу до політичного поділу між сільською та міською місцевістю, який був настільки очевидним на останніх загальних виборах. Тоді провінційні округи Іллінойсу підтримали Donald Trump, який досі є популярним серед цих виборців, тоді як Чикаго підтримало Hillary Clinton, яка виросла у передмісті.

«Ми просто «крадемо» вираз, яким користуються «міста-притулки», - пояснив головний прокурор округу Effingham, Bryan Kibler, який запропонував цю ідею.

Депутати з Чикаго допомагали перетворити Іллінойс на «штат-притулок», коли прийняли нещодавно законопроект, який забороняє місцевим правоохоронним органам заарештовувати або затримувати людей на підставі їхнього імміграційного статусу. Губернатор Bruce Rauner підписав цей законопроект.

«Вони (представники 5 округів, які підписали резолюції - ред.) намагаються наголосити на тому, що справді обурені як власники зброї, а також тим, як Чикаго ставиться до решти штату», - зауважив Richard Pearson, виконавчий директор Illinois State Rifle Association.

Ці резолюції, здебільшого, є символічними. Це - шлях для громад, які цінують зброю та для яких полювання є способом життя, висловити свою думку. Вони вважають більшість обмежень, які стосуються зброї, неконституційними.

«Ми хотіли... заявити, що наша Друга поправка поступово нівелюється», - додав Kibler.

Dave Workman з Bellevue, представник Second Amendment Foundation, вважає, що треба прислухатися до тих округів Іллінойсу, які виступили проти нового закону про зброю.

«Це схоже на попередження про недопустимість подібних дій», - каже Workman. Він розповів, що округ Deschutes у штаті Орегон також хоче прийняти резолюцію, подібну до тих, які затвердили п'ять округів штату Іллінойс. «Якщо є чотири або п'ять округів, які звертаються до Чикаго, це - важливо».

Подібні резолюції хвилюють демократа Kathleen Willis, члена Палати представників штату, з передмістя Чикаго, яка є співавтором законопроекту про зброю.

«Не думаю, що ви можете сказати: «Я не згоден зі законом і не буду його виконувати», - зазначила вона. - Вважаю, що резолюції містять неправильний сигнал».

Вулканічна лава на Гаваях зруйнувала близько 30 будинків

Madigan подала судові позові на двох жінок, які обдурили іммігрантів на $35 тис.

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers