rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Сезонна робота: де, коли, ким?

На ринку праці, як і на будь-якому іншому ринку, є певні сезонні коливання. Звідси і виникає поняття «сезонна робота». Її переваги та недоліки аналізували фахівці Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Не слід думати, що сезонна робота - це щось несерйозне, прийнятне лише для студентів або тих, хто з якихось причин не може влаштуватися на постійне місце. Сезонну роботу можна розглядати як спосіб «перезавантаження» й отримання нового досвіду в абсолютно різних сферах діяльності.

Плюси і мінуси сезонної роботи

До «плюсів» можна зарахувати:

+ хороший заробіток за короткий час;

+ можливість заробити для тих, хто не має постійного місця роботи;

+ отримання нового досвіду і навичок;

+ сезонна робота за кордоном дозволяє «підтягнути» іноземну мову.

До «мінусів»:

- як правило, важка фізична праця;

- мало часу на відпочинок через високу інтенсивність;

- непостійність роботодавця;

- ймовірність натрапити на шахраїв.

Для роботи немає поганої погоди

Сезонна робота, здебільшого, асоціюється з літом і морським узбережжям. Справді, це - один із найпопулярніших прикладів. Однак, є сезонні підробітки поза порою року. Наприклад, промоутер під рекламні акції: влітку можна рекламувати морозиво, взимку - чай, восени - вітамінні комплекси, до того ж, взимку часто потрібні додаткові руки для новорічних промо-акцій, рекламних кампаній і розпродажів.

До суто літніх видів роботи можна зарахувати:

w реалізаторів сезонного товару - морозива, солодкої вати, прохолодних напоїв. Із травня до вересня в будь-якому українському місті можна побачити безліч тимчасових торгових точок;

w касирів, операторів атракціонів, інструкторів. Улітку практично у кожному парку відкриваються різні атракціони, дитячі батути, прокати роликів, велосипедів. Також можна попрацювати в мотузковому парку або пейнтбольному клубі, але для цього необхідні певні знання в цій галузі;

w інструкторів туристичних програм. Агентства організовують так звані тури вихідного дня з різним рівнем екстремальності, для яких потрібні досвідчені туристи, котрі зможуть супроводжувати групи;

w вожатих у дитячих таборах різної спрямованості;

w офіціантів, кухарів, покоївок у готелях і кафе курортних селищ. У сезон відпусток попит на цих фахівців зростає в рази.

w продавців сувенірів на курортах, а також напоїв, делікатесів, фруктів і багатьох інших товарів і послуг - від малюнків за 5 хвилин до плетіння косичок.

Зимові види робіт:

w нічні снігоприбиральники, які за певну плату прибирають сніг перед готелями і ресторанами;

w інструктори зі зимових видів спорту (навіть риболовлі) та обслуговуючий персонал на відкритих ковзанках, лижних курортах, у парках розваг. Навіть без спеціальних навичок можна влаштуватися, наприклад, допомагати одягати лижі відпочивальникам.

Робота за кордоном

Взимку є попит на аніматорів у готелі Єгипту, влітку - Туреччини. На сільськогосподарські роботи наприкінці літа - на початку осені можна вирушити в Польщу, Іспанію або Італію та ін.

І, мабуть, одна зі суттєвих переваг сезонної роботи - її не треба шукати заздалегідь. Як правило, вона сама знаходить пошукача, причому, буває і «зі сьогодні на сьогодні».

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Успіх у балансі: що потрібно, щоб українська економіка прискорилась

Хто заробляє на небезпечній утилізації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers