rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ 33 мільйони франків: Швейцарія розсекретила рахунки екс-регіонала Єфремова

33 мільйони франків: Швейцарія розсекретила рахунки екс-регіонала Єфремова

На рахунках родичів колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова розміщено 33 мільйони швейцарських франків.

Про це повідомляє DW з посиланням на документи, оприлюднені днями у реєстрі судових справ Швейцарії.

«Колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов відомий своєю категоричною проросійською та антизахідною риторикою. Утім, виявляється, сім'я Єфремових, так само, як і чимало інших осіб з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича, не гребувала виводити значні суми коштів сумнівного походження на Захід, зокрема, до Швейцарії», - йдеться в повідомленні.

За інформацією швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, на пов'язані з провідним екс-«регіоналом» рахунки у Швейцарії, починаючи з 2006 року, надійшли 33 мільйони швейцарських франків. Ці рахунки, за інформацією правоохоронців, контролюють син Олександра Єфремова Ігор та його дружина.

Зазначається, що Ігор Єфремов із дружиною проживають у Відні. Саме до австрійської столиці у липні 2016 року вилітав екс-лідер фракції ПР, коли його в Україні зняли з літака і відправили у слідчий ізолятор. Відтоді Єфремов перебуває під вартою за обвинуваченням у сепаратизмі.

Тим часом гроші у Швейцарії лежать на підконтрольних сину і невістці Єфремова рахунках низки компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів та Канади. Саме ці рахунки фігурують у кримінальній справі, відкритій проти Олександра Єфремова в Україні після втечі Віктора Януковича. Згідно з документами, які містяться в українському реєстрі судових рішень, Єфремова звинувачують у розтраті бюджетних коштів державного підприємства «Луганськвугілля» в особливо великому розмірі. Згідно з матеріалами кримінальної справи, Єфремов чинив незаконний вплив з використанням владних повноважень на керівництво «Луганськвугілля», аби схилити їх до співпраці з фірмами, підконтрольними Єфремовим.

У результаті, як випливає зі швейцарських судових документів, держпідприємство купило у фірм Єфремових у період з 2008 до 2014 рр. шахтне обладнання на загальну суму (у перерахунку) близько 374 мільйони швейцарських франків. Часто компанії Ігоря Єфремова вигравали тендери, попри те, що продавали обладнання у рази дорожче за конкурентів, випливає з документів у судових реєстрах України і Швейцарії.

Для легалізації частини коштів, за інформацією українських слідчих, підозрювані використовували фіктивну фірму зі статутним капіталом у 100 гривень, зареєстровану у спальному районі Львова. Підставний керівник фірми знімав мільйони гривень, перераховані фірмами Єфремових, і передавав названим людям за винагороду у 200-400 гривень. Значна частина коштів, як вважає слідство, була виведена за кордон.

Зазначається, що син Олександра Єфремова Ігор, його дружина і підконтрольні їм компанії протягом кількох років судилися у Швейцарії, вимагаючи розморозити 33 мільйони франків, заблоковані з червня 2016 року. Єфремови переконували швейцарських суддів, що кримінальні справи проти Єфремова-старшого є «політичною розправою» і навіть порівняли колишнього головного «регіонала» у Верховній Раді з російським опальним бізнесменом Михайлом Ходорковським. Однак, швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунки. Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, рахунки Єфремових будуть заблоковані доти, доки Україна не доведе у суді злочинне походження коштів.

 

Отруєння у Черкасах: до лікарів привезли 94 дитини

У Черкасах до лікарні з ознаками отруєння звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізовано.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«Загалом, до обласної лікарні звернулося 94 дитини, 53 з них госпіталізовано. Також було госпіталізовано двох дорослих. Усі постраждалі перебувають під пильним доглядом лікарів», - йдеться в повідомленні.

Лікарі констатують, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. 11 дітей досі залишаються у реанімації, їхній стан стабільний, - поінформували в МОЗ.

У відомстві також зазначили, що діти отруїлися локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Наразі очікуються результати аналізів ґрунту, води та повітря.

Вранці 8 травня в Черкасах під час лінійки в школі № 8 діти почали непритомніти. Спочатку госпіталізували 15 дітей, пізніше їх кількість зросла. Попередній діагноз у всіх постраждалих - отруєння невідомою речовиною.

Окрім учнів ЗОШ № 8, унаслідок отруєння постраждало ще двоє військових з автобату, розташованого поряд зі школою.

За інформацією ЗМІ, є кілька варіантів виникнення масового отруєння - викид одного з промислових підприємств або розгерметизація автомобільної цистерни, що перевозила хімікати.

Черкаське хімічне підприємство «Азот» поширило офіційну заяву, в якій заперечує свою причетність до отруєння учнів та вчителів ЗОШ № 8.

 

Вкрадене Межигір'я: ГПУ передала до суду справу Ставицького

Генпрокуратура завершила слідство стосовно екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького у справі про заволодіння резиденцією «Межигір'я» і скерувала обвинувальний акт до суду.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Слідчими ГПУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт». Вони підозрюються у заволодінні у змові з Януковичем державним майном в особливо великому розмірі. Зокрема, об'єктами комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я» вартістю 540 млн грн. та у легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом», - йдеться у повідомленні.

Під час розслідування встановлено, що у 2007 співучасники злочину заволоділи цим майном через ухвалення нормативно-правових актів, які передбачали передання об'єктів комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я» від Держуправління справами до статутного капіталу НАК «Надра України».

У подальшому були внесені зміни до статуту НАК «Надра України», які, начебто, надавали можливість цій компанії самостійно приймати рішення щодо відчуження держмайна.

Зазначається, що 7 травня прокурор затвердив обвинувальний акт, який 8 травня скерований до суду для розгляду по суті.

У відомстві нагадали, що стосовно інших фігурантів даної справи - екс-президента Януковича і його сина Олександра, які переховуються від правоохоронців, - у судах триває розгляд клопотань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

 

Вертольоти із запорізькими двигунами встановили 12 світових рекордів

Випробування проходили на вертодромі АТ «Мотор Січ» на вертольоті Мі-8МТВ з новими запорізькими двигунами ТВ3-117ВМА-СБМ1В серії 3. Про це повідомили кореспонденту «Укрінформу» в прес-службі підприємства.

«7 травня ремоторизований у Запоріжжі вертоліт у класі до 10 тонн перевершив показники французького єврокоптера ЕС175 (цю модель мають намір купувати для потреб Міністерства оборони України) щодо скоропідйомності на 3 і 6 км. А 8 травня, збільшивши навантаження за рахунок додаткової ваги, в класі понад 10 тонн, Мі-8МТВ з моторовськими двигунами встановили ще низку рекордів», - прокоментували в прес-службі заводу.

Вертоліт Мі-8МТВ показав результат вдвічі кращий, ніж його конкурент Мі-38 щодо скоропідйомності на 3000 метрів. Висоту вдалося підкорити за 3,05 хвилини, тоді як Мі-38 встановлював свого часу рекорд з показником 6 хвилин.

На висоту в 6000 метрів Мі-8МТВ із запорізькими моторами піднявся за 7,14 хв., а Мі-38 - за 10,52 хв.

Рекорди зі скоропідйомністю зафіксувала суддя Федерації авіаційного спорту України, комісар FAI Алла Стрельнікова.

 

На Сумщині зі школи зірвало дах

На Сумщині під час негоди у ніч на 8 травня знесло дах щойно відремонтованої школи у Миколаївській ОТГ Білопільського району.

За інформацією прес-секретаря прокуратури Сумської області Наталії Науменко, постраждалих немає, але навчальний заклад зазнав серйозних технічних ушкоджень, - повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Ремонт школи розпочато в 2017 році, однак у ніч зі 7 на 8 травня поривом вітру зірвало дах будівлі. Відтак, у рамках кримінального провадження, розпочатого за даним фактом, встановлюються причини, що призвели до пошкодження покрівлі школи», - розповіла Науменко.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, на місці події працюють співробітники прокуратури та поліції.

За результатом зібраних доказів буде прийнято відповідне процесуальне рішення.

 

Чоловік за один день сплатив понад 166 тисяч боргу з аліментів

На Миколаївщині чоловік за один день заплатив своїй дитині понад 166 тисяч гривень заборгованих аліментів, коли дізнався, що в нього можуть забрати водійське посвідчення і не пустити за кордон.

Про це на прес-конференції заявив начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Роман Возняк, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже приємний випадок стався в місті Первомайськ у перший тиждень дії пакета закону «Чужих дітей не буває». Чоловік виплатив в інтересах своєї дитини заборгованість з аліментів більше, ніж 166 тисяч гривень за один день. Це сталося після того, коли він дізнався, що йому буде заборонено виїзд за кордон, користування водійським посвідченням і полювання», - повідомив Возняк.

За його словами, загалом з початку 2018 року в області стягнено 33,5 мільйона гривень заборгованості з аліментів, тоді як за весь минулий рік ця цифра сягала 39 млн грн.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Цей закон запроваджує новації, які посилюють відповідальність злісних неплатників, котрі мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців.

 

Новини з лінії фронту: окупанти обстріляли Лоскутівку та Зайцеве

На лінії фронту тривають інтенсивні бої

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers